Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Adana'nın sadece tarım ve ticarette değil, aynı zamanda kültür ve sanatta da öne çıkması gerektiğini vurgulayarak, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan kentte bu alanda yapılacak çalışmaları önemsediklerini söyledi.
Sabancı Vakfı'nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Devlet Tiyatroları işbirliğinde bu yıl 14.'ncüsünü düzenlediği Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'ne katılmak üzere Adana'ya gelen Bakan Günay, kentte bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u da makamında ziyaret eden Günay, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Söz konusu festivalin sanat değerinin oldukça yüksek olmasının yanında kentin mevcut potansiyelinin ortaya konulması adına önemli olduğunu anlatan Günay, festival açılışını görmeyenler açısından da bunun bir 'kayıp' olduğunu düşündüğünü dile getirdi.
GÜZELLİKLERİ DÜNYANIN HER YERİNDEKİ İNSANLAR DA GÖRMELİ
Günay, dünyanın farklı ülkelerinde bu alanda düzenlenen çeşitli festivallere de davet edildiğini belirterek şöyle konuştu: "Ama açık ve net söylemek gerekirse böylesi bir açılışı başka ülkelerde göremezsiniz. Son 4 yıldan bu yana festivali halka açık yerlerde düzenleyerek, etkinliklere onbinlerce insanın katılımını sağlamaya çalışıyoruz. Festival, sanat değeri oldukça yüksek bir organizasyon olarak öne çıkıyor. Önümüzdeki dönemde başta TRT olmak üzere bazı kanallarımızın bu festivali baştan sona naklen ekranlara getirmesini bekliyoruz. Türkiye'nin herhangi bir bölgesinde ortaya konulan güzellikleri sadece biz değil, dünyanın farklı bölgelerindeki insanların da görmesi gerekiyor. Bu açıdan Adana'da yapılan bu etkinliği çok önemsiyorum"
Günay, Adana'nın, Türkiye'nin tarım ve sanayi açısından en önemli kentlerinden biri olmasının yanında çok iş ve hizmet bekleyen bir kent olarak da öne çıktığı yorumunda bulundu.
Adana'nın sadece tarım ve sanayi kenti olmasını değil, tüm bunların yanında kültür kimliğiyle de öne çıkmasını arzu ettiklerini anlatan Günay, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çünkü, kentte birçok medeniyetin ayak izlerini görmek mümkün. Böylesine önemli bir potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz ve bakanlık olarak da bu alanda çalışmalar yürütüyoruz."
Adana'da kültür ve turizm alanında bir süre önce başlatılan çalışma ve hayata geçirilen projeleri tamamlayacaklarının altını çizen Günay, kamu kaynaklarının doğru ve verimli kullanılmasından yana olduklarını dile getirdi.
Önümüzdeki dönemde amaca uygun, ekonomik ve daha kullanışlı işlere imza atacaklarını anlatan Günay, Adana'nın bu alandaki ihtiyaçlarının karşılanabilmesi noktasında da ortak bir çalışma ortaya koyacaklarını belirtti. Tarihi Tepebağ'da yürütülen restorasyonun yanı sıra tarihi ve kültürel varlıkların yeniden ayağa kaldırılması çalışmalarını önemsediğini kaydeden Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Adana'nın daha da iyisine layık olduğunu düşünüyorum. Çünkü Adana, tarih boyunca önemli bir medeniyet merkezi olmasının yanına Türk edebiyat ve sanatına önemli katkı sunmuş bir kent. Burada bize düşense daha fazla çalışmaktır."
Bakan Ertuğrul Günay, Vali Hüseyin Avni Coş ile birlikte daha sonra Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek, burada Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz ile görüştü, belediyenin yer aldığı tarihi binada incelemelerde bulundu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz