YURTHABER

Manisa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakanlar Varank ve Kasapoğlu, Manisa'da

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: - "Manisa sanayisi sunduğumuz desteklerin etkin bir biçimde kullanılmasıyla gelişti ve güçlendi. 17 yılda bin 500'ün üzerinde firmaya teşvik belgesi vererek, 24 milyar liralık sermaye yatırımını destekledik" - Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasaoğlu: - "31 Mart'ta da milli irade, halkın o temiz pak iradesi ortaya konacak ve bu kirli odaklara en güzel cevabı halkımız verecek"

MANİSA (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Manisa sanayisinin sunulan destekleri etkin bir biçimde kullanarak geliştiğini ve güçlendiğini belirterek, "17 yılda bin 500'ün üzerinde firmaya teşvik belgesi vererek, 24 milyar liralık sermaye yatırımını destekledik." dedi.

Akhisar Organize Sanayi Bölgesi'nde soğutma endüstrisine parça üreten bir fabrikayı ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, üretim bölümünde kaynak yaparak, işçilerle sohbet etti.

Aynı işletmede bölge sanayicilerine hitap eden Varank, gittikleri her ilde sanayicilerle fikir alışverişinde bulunduklarını, üretimin nabzını tutup sorun ve önerileri dinlemeyi önemsediklerini belirtti.

Her ilin potansiyelini daha ileriye taşımak adına önemli bir gayret ortaya koyduklarını anlatan Varank, "Manisa sanayisi de sunduğumuz desteklerin etkin bir biçimde kullanılmasıyla gelişti ve güçlendi. Burada 2002 yılında sadece 58 firma, 200 milyon liralık yatırım teşvik belgesine sahipti. 17 yılda bin 500’ün üzerinde firmaya teşvik belgesi vererek 24 milyar liralık sermaye yatırımını destekledik." diye konuştu.

Akhisar ilçesinde de 1,5 milyar liranın üzerinde sabit sermaye yatırımını desteklediklerini kaydeden Varank, "Bu sayede Manisa ve Akhisar'ımız büyüdü ve güçlendi. Üretim demek istihdam demek. Verdiğimiz destekler sayesinde 65 bin vatandaşımıza yeni iş imkanları oluşturduk." ifadelerini kullandı.

- "Ar-Ge ekosistemi oluşturduk"

Bakan Varank, ayrıca Manisa'da 5 bin işletmeye KOBİ desteği, 16 bin vatandaşa da girişimcilik eğitimi verdiklerini, 2 yeni organize sanayi bölgesi (OSB) kurduklarını ve toplam 7 OSB'de 62 bin kişiyi istihdam ettiklerini aktardı.

Sanayide üretilen malların katma değerini artırmak için çalışmalar yürüttüklerini anımsatan Varank, Manisa'da üniversiteleri, reel sektörü ve kamuyu bir araya getirerek, bir Ar-Ge ekosistemi oluşturduklarını, kente inovasyon ruhu kazandırdıklarını vurguladı.

Varank, Manisa'da bu yatırımların ve teşviklerin sürmesi için yerel ile genel yönetim arasındaki uyumun sürmesinin önemine işaret ederek, "Hamdolsun Akhisar'da bizler uzun süredir bu uyumu yakaladık. Şimdi önümüzde 31 Mart yerel seçimleri var. Akhisar'da tam bir uyumla bir 5 yıl daha hizmetlere odaklanmak istiyoruz." diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde üretmeye, ilerlemeye ve taş üstüne taş koymaya devam ettiklerini belirtti.

Türkiye'nin önemli bir seçime gittiğini vurgulayan Kasapoğlu, şöyle konuştu:

"31 Mart çok önemli bir süreç. Bu seçimlerde biz sadece yerel yönetimleri seçmeyeceğiz. Maalesef bu seçimlerde ülkemizin tökezlemesini isteyen birtakım odaklar var. Ülkemizi, Sayın Cumhurbaşkanımızı, hükümetimizi pek çok oyunla, darbeyle, vesayet güçlerini devreye sokarak engellemeye çalıştılar. Hamdolsun her zaman halkın iradesi, milli irade galip geldi. Yine inşallah 31 Mart'ta da milli irade, halkın o temiz pak iradesi ortaya konacak ve bu kirli odaklara en güzel cevabı halkımız verecek. Biz de sizlerin emrinde her alanda çalışmaya devam edeceğiz "

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler