YURTHABER

Balıkesir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balıkesir Kadın Danışma Birimi Hizmete Girdi

Balıkesir Kent Konseyi Kadın Danışma Birimi, belediyenin katkılarıyla hizmete girdi. Birimde hafta içi her gün...

Balıkesir Kadın Danışma Birimi Hizmete Girdi

Balıkesir Kent Konseyi Kadın Danışma Birimi, belediyenin katkılarıyla hizmete girdi. Birimde hafta içi her gün bir avukat, bir psikolog ve İl Müftülüğü'nden bir görevli, hiçbir ücret talep etmeden gönüllü hizmet verecek.

Balıkesir Belediyesi tarafından Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde yer temin edilen Kadın Danışma Birimi açılışına Belediye Başkanı İsmail Ok, Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özenç, Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, Kent Konseyi Genel Sekreteri Seda Kaplan, İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen, Kadın Meclisi Başkanı Dilek Yıldırım, Kent Konseyi Sağlık, Sosyal Yardım ve Engelliler Çalışma Grubu Başkanı Dr. Sedat İrgil, Kent Konseyi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu Başkanı Av. Gülten Şahin, Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Figen Seymen ile bazı Kent Konseyi üyeleri katıldı.

Birim hakkında bilgi veren Kadın Meclisi Başkanı Yıldırım, uzun zamandır üzerinde çalıştıkları birimin açılışını yapmaktan mutlu olduklarını söyledi. Yıldırım, "Kadınlarımız buraya gelerek hukuki, psikolojik ve dini konularda her türlü yardımı alabilecek. Önümüzdeki günlerde burada hangi gün hangi arkadaşımızın hizmet vereceğini belirleyeceğiz. Üzerinde çok çalıştığımız ve emek verdiğimiz Kadın Danışma Birimi’nin hizmete açılmasında bizden desteğini esirgemeyen başta Belediye Başkanımız Sayın İsmail Ok’a, Kent Konseyi Başkanı Sayın Yusuf Özenç’e teşekkür ediyoruz.” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Sezen de Kadın Danışma Birimi’nde kadınların problemlerinin dini boyutuyla ilgileneceklerini, çözüm ve kadınların motivasyonunu sağlayacak çalışmalar yapacaklarını belirtti. Dr. İrgil ise, aile içi şiddetin psikiyatrik bir problem olduğunu belirterek, Kadın Danışma Birimi’nde psikiyatrik kriz ve krize müdahalede yol gösterici bir çalışma yapılacağını söyledi. Başkan Ok da birimin son derece önemli bir çalışma olduğunu belirterek, "Balıkesir’de yaşayan tüm bayanlarımız için maddi manevi her türlü fedakarlıkta bulunarak, içinde bulundukları olumsuz durumların çözümü adına hizmet verecek olan arkadaşlarımızı da kutluyorum. Toplumumuz büyük sıkıntılar içerisinde ve bu sıkıntılara bağlı olarak güçlü olanın güçsüzü ezdiğini, özellikle kadın ve çocuklara şiddetin uygulandığını ne yazık ki televizyonlarda görüyoruz. Bunun birçok nedeni var. Bu nedenlerin en başında da eğitimsizlik geliyor. Eğitim eksikliği dışında yine ekonomik sıkıntılar gibi çeşitli nedenlerle böyle üzücü olayların yaşandığını biliyoruz. Balıkesir Belediyesi’nin desteği ve işbirliği ile Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenlediği bu uygulama ile özellikle kadınlarımıza ve çocuklarımıza hizmet verilecek. Kadınlarımız evlerinde mutlu olursa; çalışma hayatında ve sosyal hayatında da daha sağlıklı olacaktır ve böylece de toplumumuz ile bu toplumda yetişen çocuklarımız da daha sağlıklı gelişecektir." dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Ok ve Kent Konseyi Başkanı Özenç ile beraberindekiler, kurdele keserek Kadın Danışma Birimi’ni açtı ve hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler