Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak İl Başkanlığı 1. Olağanüstü Kongresi yapıldı.
Kongrede, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden BDP Şırnak İl Başkan yardımcısı Yusuf Uğur da anıldı. Bir konuşma yapan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, AK Parti'ye çağrıda bulunarak, "Eğer sen yeni bir Türkiye kuracaksan, demokratik bir Türkiye kuracaksan, dünyanın kabul ettiği, en gelişmiş demokratik değerlere göre yeni bir Türkiye olacaksa, senin zaten BDP’den başka gidebileceğin bir yer yok. MHP ile mi yapacaksın, CHP ile mi yapacaksın bunu" dedi.
Daha sonra kürsüye gelen BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise, çok önemli bir süreçten geçildiğini ifade ederek, "Türkiye’nin yüzde 90'ı barış istiyor ama onurlu bir barış istiyor, çözüm istiyor" diye konuştu.
Kaplan ve Tan’ın konuşmalarının ardından tutuklu bulunan BDP Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız’ın kongreye gönderdiği kutlama mesajları okundu.
Faaliyet ve mali raporların okunmasının ardından tek listeyle yapılan seçimde başkanlığa Baki Katar seçildi.


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz