İstanbul'daki bir sabun firması tarafından hazırlanan kalıp sabunlar, Bitlis'te öğrencilere dağıtıldı.
Vali Veysel Yurdakul ile firma sahibi Suat Sabuncu, Fatih İlköğretim Okulunda düzenlenen tören ile öğrencilere el sabunu verdi.
Yurdakul, özellikle çocuklara kişisel gelişim çağında temizlik alışkanlığının kazandırılması gerektiğini belirterek, başlattıkları kampanya çerçevesinde öğrencilere sabun kullanma alışkanlığını kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti.
Öğrencilerden, evlerinde ya da caddede gördükleri çöpleri kovalara atmalarını isteyen Yurdakul, "Temizlik alışkanlığını size bu dönemde kazandırırsak 30 yıl sonra gelecek yöneticiler bu sorunları konuşmayacak. Kampanyayı diğer okullarımızda da uygulayacağız. Bu konuda emeği geçen başta iş adamımız Suat Sabuncu olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Sabuncu ise kullanılan sıvı sabunların 12 yaşından küçük çocuklarda ciddi sağlık problemi oluşturduğuna değinerek, bu nedenle kalıp sabunların kullanılması için böyle bir kampanya başlattıklarını dile getirdi.
Konuşmaların ardından öğrencilere el sabunu dağıtıldı.
Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz