YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Boyner: Teşvik sisteminde eşitlik sağlanmalı

Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, teşvik sistemi ile...

Boyner: Teşvik sisteminde eşitlik sağlanmalı

Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, teşvik sistemi ile getirilmesi ön görülen söz konusu yasal önlemlerin tüm sektörlere eşit şartlarda uygulanmasını istedi.

Boyner, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen, ‘Türkiye sanayisine sektörel bakış, demir çelik sanayi’ konferansına katıldı.

Konferansta konuşan TÜSİAD Başkanı Boyner, “2008 yılında imalat sanayi sektörlerimizin küresel rekabet gücünü geliştirme stratejilerin rehberlik etmeleri amacıyla Türkiye sanayisine sektörel bakış raporunu kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu raporun amacı oluşturmakta olan sanayi stratejilerine iş dünyası olarak katkılar sağlamaktı. Söz konusu rapordan hareketle Türkiye’nin rekabet gücünün artırılması için bir dizi seminerler düzenliyoruz. Bu günde İskenderun’da 5.'si olan Türkiye sanayisine sektörel bakış konulu seminer için buradayız.” dedi.

Geçtiğimiz dönemde özellikle küresel finansal krizden sonra ABD, Fransa, Almanya ve Japonya gibi ekonomisi ciddi anlamda gelişmiş ülkelerde sanayi stratejisi tartışması ortaya çıktığına dikkat çeken Boyner, “Makro ekonomik dengelerin korunabilmeleri için mikro reform odaklı sanayi politikaların önemi daha iyi anlaşıldı. Bu küresel krizde de gördük ki sağlam verimli rekabetçiliğe dayalı sanayi yapıları olan ülkelerin krizden çıkışları daha kolay oluyor. Bizler de TÜSİAD olarak, Türkiye’nin sanayi politikasının sektörlerimizin rekabetlerini artıracak bütünlüğe olacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Boyner, “Hem sanayi stratejisi hem de sektörel strateji belgelerine yer veren eylem planlarının gerçekleşmesi ülkemize yatırım ve iş yapma ortamının iyeleştirilmesi ve Türkiye sanayisinin rekabet gücünün arttırılması yönünde çok önemli adımlar atıldı. İş dünyası olarak bu uygulamaları destekliyoruz ve hayata geçirilmesi adına son derece kritik olan bu sanayi strateji belgelerinin hazırlandığı ana hedeflerimizdir” ifadesini kullandı.

Boyner, demir-çelik sektöründeki gelişmeler hakkında da açıklamalarda bulundu: “Demir çelik sanayi son 10 yılda yakaladığı tempolu büyüme performansı ile imalat sanayi açısından önemli bir noktaya ulaştı. Sektör gerek artan üretim potansiyeli gerekse bir çok sektöre ara girdi sağlaması ile imalat sanayinin genel performansı için stratejik bir noktaya geldi. Demir çelik sektörü imalat sanayinin yüzde 8’ini oluşturuyor. Türkiye son 10 yıl içerisinde demir çelik sektöründe Çin’den sonra üretimini en çok artıran ülke haline geldi. Aynı dönem içerisinde sektörde istihdama yüzde 30 artışa karşı üretim yüzde 140 oranında artı. Sektörün ana girdileri olan hurda ve demir cevherinde yüzde 70’lere varan oranda ithalata bağlı olması cari açığımıza olumsuz etki yapmıştır. Bu koşullar altında sektörün ele alması gereken tedbirler olduğunu düşünüyorum. İş dünyası temsilcileri olarak yeni Teşvik sistemi ile ilgili biz iş dünyası temsilcileri olarak teşvik sistemi ile getirilmesi ön görülen söz konusu yasal önlemlerin tüm sektörlere eşit şartlarda uygulanması gerektiğine inanıyorum.”

Konferansta konuşan Demir-Çelik Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Namık Kemal Ekinci ise Osmaniye ile İskenderun bölgesinin gerçekleştirilen son yatırımlarla Türkiye’nin en büyük çelik üretim merkezi haline geldiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler