Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında bu akşam Fenerbahçe deplasmanda Samsunspor ile karşılaştı. Maçtan 0-0'lık beraberlikle ayrılan sarı lacivertliler, Galatasaray'ın Beşiktaş'a puan bıraktığı haftada fırsat tepti. İşte VAR'ın 2 kez devreye girdiği bu nefes kesen maçın özeti...
Samsunspor-Fenerbahçe maçında hakem son düdüğü çaldı ve maç başladığı gibi sona erdi.
Samsunspor'da Oliver Ntcham'ın ceza sahası dışından çektiği şut direkten döndü ve oyun alanına geri döndü. Samsunspor bu anlarda rakip kalede etkili oluyor...
Samsunspor dakikalar 60'ı gösterirken penaltı kazandı. Savunma topla çıkmaya çalışan Skriniar topu uzaklaştırmak isterken, kaybetti. Samsunspor'lu topçudan seken top Skriniar'ın omzuna çarparken, hakem Meler penaltı noktasını gösterdi. Var'ın çağırmasıyla pozisyonu tekrar izleyen hakem kararından döndü ve oyuncu tekrar başlattı.
Fenerbahçe'de stoper Skriniar, Samsunspor'lu Musaba'ya yaptığı faulün ardından sarı kart gördü ve Fatih Karagümrük maçında cezalı duruma düştü.
Fenerbahçe'de Kerem Aktürkoğlu, Szymanski ve Talisca oyundan çıktı. Nene, İsmail Yüksek ve Oğuz Aydın oyunda.
Halil Umut Meler'in düdüğüyle karşılaşmanın ilk yarısı sona erdi...
Ofsayt bayrağının ardından VAR devreye girdi. Pozisyon hem Asensio'da el var mı diye incelenirken, bir yandan da ofsayt kararına bakıldı. Kontrollerin tamamlanmasının ardından Halil Umut Meler VAR'a incelemeye çağrıldı. Meler pozisyonu incedikten sonra oyunculara durumu anlattı ve ofsaytı geçerli kıldı.
Karşılaşmanın 34'üncü dakikasında ceza sahası dışında topla buluşan Carlo Holse sert bir şut çıkardı. Skriniar ile çok yakın bir poisyonda topla buluşan Musaba topu ağlara gönderdi. Yan hakem pozisyona ofsayt bayrağı kaldırdı.
Fenerbahçe'de En-Nesyri hızlı gelişen atakta sağ kanattan ceza sahasına girdi. Faslı golcünün vuruşu kaleci Okan Koçuk'un kuacağında kaldı.
Samsunspor gole çok yaklaştı... Ceza sahası içi sağ çaprazdan topla buluşan Holse, topu içeri çevirdi. Defansta Skriniar topa son anda dokunup uzaklaştırdı. Uzaklaşan top Coulibaly'e geldi. Coulibaly'nin sert şutuna parmaklarının ucuyla dokunan kaleci Tarık Çetin topu kornere yolladı.
Fenerbahçe'nin sol kanattan Szymanski ile köşe vuruşu kullandı. Ön direkte Skriniar'dan seken top rakip savunma oyuncuları tarafından uzaklaştırıldı.
Samsunspor-Fenerbahçe maçında ilk düdük çaldı ve maç başladı.

Samsunspor teknik direktörü Thomas Reis, "90 dakika boyunca iyi oynamalıyız, iyi mantalite göstermeliyiz, basit hatalardan kaçınmalıyız. Türkiye'nin en iyi takımlarından bir tanesine karşı oynayacağız. 1 hafta içinde 3. maça çıkacağız. Avrupa deplasmanından geldik. Bahane olarak söylemiyorum ama sonuç olarak zor geçen bir hafta oldu. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Oyuncularım bugün umarım zevk alırlar." diye konuştu.
Thomas Reis, "Rakibimizle alakalı yorum yapmak istemiyorum. Yeni bir hocaları var, son maçta iyi sonuç aldılar. Farklı bir stille oynuyorlar. Avrupa'da gayet iyi performansla iyi bir sonuç aldılar. Bizim de çok iyi bir takım halinde güzel bir performans göstermeliyiz, takım ruhunu sahaya yansıtmalıyız. Fenerbahçe'nin vereceği boşlukları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz." dedi.

Domenico Tedesco, ''Artan yük vardı İsmail ve Nene üzerinde. Değişiklik yapmak zorundaydık. Biz güçlü bir takımız. Takım içinde her oyuncuya güveniyorum. Birlikte başarmak istiyoruz.'' dedi.
Domenico Tedesco,''Ederson, muhtemelen 2 hafta sahalardan uzak olacak. Milli takım arasından sonra dönmesini bekliyoruz ama göreceğiz.'' ifadelerinde bulundu.
Samsunspor: Okan, Zeki, Satka, Van Drongelen, Tomasson, Makoumbou, Musaba, Ntcham, Holse, Coulibaly, Marius
Fenerbahçe: Tarık, Semedo, Skriniar, Oosterwolde, Brown, Alvarez, Szymanski, Asensio, Talisca, Kerem, En-Nesyri

Fenerbahçe, Ederson'un arka adalesinde kanama tespit edildiğini ve Samsunspor maçında forma giymeyeceğini açıkladı.

Tedesco dönemi ile birlikte ilk 11'deki yerini kaybeden Brezilyalı orta saha oyuncusu Fred'den dikkat çeken bir paylaşım geldi...

Trt Spor'un haberine göre Samsunspor karşısında Fenerbahçe’nin kalesini Tarık Çetin koruyacak. Kaleci Ederson'un maç günü sakatlanması ve yedek kaleci İrfan Can Eğribayat'ın sağ ayak baş parmağında kırık sebebiyle bugün kaleye 3.kaleci Tarık Çetin geçecek.

Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre, maç sabahı ağrı hisseden Ederson'un Samsun'da öğle saatlerinde MR'ı çekildi. Brezilyalı kalecinin akşam oynayıp oynayamayacağı çekilen bu MR sonucunun ardından netlik kazanacak.

Süper Lig devi Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan kaleci İrfan Can Eğribayat ve hücum oyuncusu Jhon Duran'ın yanı sıra henüz hazır olmayan Mert Hakan Yandaş ile Bartuğ Elmaz, Yiğit Efe Demir ve Rodrigo Becao kamp kadrosunda yer almadı.

Ev sahibi Samsunspor'da tedavileri devam eden Ebrima Ceesay, Emre Kılınç, Soner Aydoğdu, Bedirhan Çetin ve Afonso Sousa ile kart cezalısı Cherif Ndiaye, bu maçta forma giyemeyecek.

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşma hakem Halil Umut Meler tarafından yönetilecek. Haftanın kapanış mücadelesi beIN SPORTS 1 ekranlarından CANLI yayınlanacak.

Fenerbahçe hafta içi Avrupa Ligi mücadelesinde Nice ile karşılaştı ve karşılaşmadan 2-1'lik skorla galip ayrılarak taraftarını sevindirdi.

Konferans Ligi'ndeki temsilcilerimizden Samsunspor ilk maçında deplasmanda Legia Varşova karşı karşıya geldi. Karadeniz ekibi ilk maçından 1-0'lık skorla galip ayrıldı ve Konferans Ligi'ne 3 puan alarak başladı.