Türkiye'nin çeşitli illerinden Ankara'ya gelen KESK üyelerinin güvenlik güçleri tarafından durdurulmasına CHP Samsun İl Başkanlığı tepki gösterdi.
CHP İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Daha çok demokrasi ve daha çok özgürlük sözlerini ağzından düşürmeyen günümüzün AK Parti iktidarı, en doğal demokratik haklarını kullananlara dahi şiddet uygulamaktadır. Katılımcı sivil toplum kuruluşlarının yasal protesto hakkını kullanan katılımcıları, polis tarafından tekme tokat dövülmüş, yerlerde sürüklenmiş ve biber gazı ile engellemişlerdir" denildi.
AK Parti'nin hiç bir görüşe saygı duymadığını belirten CHP İl Başkanlığı, "Her türlü uzlaşma önerilerine duyarsız kalarak kapalı kapılar arkasında oluşturdukları programları her türlü zorbalık ve dayatmacı yöntemleri kullanarak uygulamaya koymak istemesini, ülkemizin geleceğine darbe olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz. İktidarın yapmak istediği, daha çok demokrasi ve daha çok özgürleşme kandırmacalarının gölgesinde sivil bir dikta düzeni oluşturmaktır. CHP, yapılmak istenenleri tüm yönleri ile halkımıza anlatmayı sürdürecek ve geleceğimizi karartacak uygulamaları engellemek için tüm yasal haklarını kullanacaktır. AK Parti iktidarını biran önce bu dayatmacı anlayışı bırakarak uzlaşma önerilerine duyarlı davranmaya ve ülkenin daha da gerilmesini engellemeye çağırıyoruz" denildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz