YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çorum'da leblebiciler tek çatı altında birleşecek

Çorum'da leblebicileri tek çatı altında toplacak ve sektörle ilgili sorunların çözüleceği bir kooperatif kurulacak.Çorum Ticaret...

Çorum'da leblebiciler tek çatı altında birleşecek

Çorum'da leblebicileri tek çatı altında toplacak ve sektörle ilgili sorunların çözüleceği bir kooperatif kurulacak.
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ile Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) tarafından ''Yöresel Ürünümüz Çorum Leblebisinin Geleceği'' konulu toplantı düzenlendi. Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Çtso Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çesob Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kılıç ve Fırıncılar ve Simitçiler Odası Başkanı Adem Çıkık ile kentte faaliyet gösteren leblebi ve kuruyemiş ticaretiyle uğraşan işletmelerin temsilcileri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Türkiye’de leblebi üretiminin en köklü geçmişe sahip olduğu yerleşmelerin başında Çorum ilinin geldiğini vurgulayarak, 2002 yılında leblebi üretimi konusunda ilk coğrafî işaret tescili ''Çorum Leblebisi'' için yapıldığını ifade etti. Hitit Medeniyeti ve sanayisinin yanı sıra Çorum’un en çok bilinen markasının leblebi olduğuna dikkati çeken Çetin Başaranhıncal, ''Bir zamanlar leblebiden biriktirdiği parayla sanayiye yatırım yaparak atılım gerçekleştiren bir iliz. Bu nedenle leblebi bizim için daima önemli bir ürün olmuştur. Günümüzde leblebi konusunda rakiplerimiz de var ama bugün leblebi denince akla ilk gelen il olmayı başarmışız. Bu toplantımızı da sizlerden bir şikayet geldiği için yapmadık. Leblebi için neler yapabiliriz, bu yöresel ürünümüzü nasıl daha cazip pazarlayabiliriz ya da marka değerini artırırız, bunu istişare etmek ve gerekirse somut bir adım atmak için bir aradayız.'' diye konuştu.
Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kılıç leblebinin Çorum’un öz sermayesi olduğunu ve şu an dışarıdan sıcak para girişini sağlayan ürünlerin başında geldiğini dile getirdi. ÇESOB olarak Ticaret ve Sanayi Odası ile birçok ortak çalışma yaptıklarını belirten Kılıç, ''Bu kez de meşhur ürünümüz leblebi için bir araya geldik. Umarım toplantımız hayırlı olur.'' dedi.
Konuşmaların ardından Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Çorum Yatırım Destek Ofisi Sorumlusu Özgür Yalçın, Türkiye ve Çorum’da leblebi üretimi, sorunları ve çözüm önerileri konusunda sunum yaptı. Sunumun ardından katılımcıların leblebi üretimi, pazarlama, markalaşma, sermaye, hammadde ve usta sıkıntısı gibi başlıca sorunları hakkında görüş ve önerileri alındı.
Toplantının sonunda, bir kooperatif kurularak leblebici esnafının bir çatı altında örgütlenmesi, bu alanda yaşanan sorunların çözülmesi için girişimlerde bulunulması ve sektörün geleceğinin güvence altına alınarak Çorum leblebisinin korunması amacıyla çalışma yapılması kararlaştırıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler