1- ADALET BAKANI BOZDAĞ'DAN FEYZİOĞLU'NA ELEŞTİRİ
* Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,
"Sayın Feyzioğlu, kanuna göre 'evet' 'hayır' kampanyası yapamaz. Senin işin o değil ki. Sen işine bak. Bu ideolojik duvarları da yıkmak bizim ana vazifemiz"
"Tabipler Birliği gibi bir yapı var. Tabiplerin hakkını, hukukunu savunduğunu ben görmedim. Terör örgütlerinin gündemi neyse onların gündemi de o"
Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: İdris TİFTİKCİ - İstanbul DHA
Dünya Avukatlar Günü nedeniyle Maltepe'de bir grup hukukçuyla kahvaltıda bir araya gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, referandum için 'hayır' kampanyası yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu eleştirdi.
Türkiye Barolar Birliği için, " Alternatif CHP Genel Merkezi", Feyzioğlu için de " Alternatif CHP Genel Başkanı olarak çalışıyor" diyen Bozdağ, Türkiye Barolar Birliği'nin ideolojik hareket ettiğini söyledi.
İktidarları boyunca Vedat Ahsen Coşar hariç bütün barolar birliği başkanlarının hiçbir farkının olmadığını söyleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Sayın Feyzioğlu, kanuna göre 'evet' 'hayır' kampanyası yapamaz. Senin işin o değil ki. Sen işine bak. Bu ideolojik duvarları da yıkmak bizim ana vazifemiz" diye konuştu.
TABİPLER BİRLİĞİNE DE ELEŞTİRİ
Benzer bir eleştiriyi Türk Tabipler Birliği için de yapan Bozdağ, "Tabipler Birliği gibi bir yapı var. Tabiplerin hakkını, hukukunu savunduğunu ben görmedim. Terör örgütlerinin gündemi neyse onların gündemi de o. Ben anlamakta zorlanıyorum. Allah rızası için birgün Türkiye'de 'Tabiplerin şu derdi, şu sıkıntısı var' diye çıkıp konuşun" şeklinde konuştu.
Görüntü Dökümü:
---------------
- Bakan Bozdağ'ın açıklamaları
- Detaylar
=========================
2- FETÖ'NÜN AVUKAT YAPILANMASINDA 30 TUTUKLAMA...
* Meral Akşener ve Erhan Tuncel'in avukatlarının aralarında bulunduğu 30 avukat tutuklandı.
* Avukat Erdoğan Soruklu'nun "Hrant Dink'in öldürülmesi olayına iştirak eden Erhan Tuncel'in örgütsel kontrol altında tutulabilmesi amacıyla avukatlığını yaptığı" ifade edildi.
Özden ATİK / İstanbul, DHA
FETÖ'nün avukat yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülen davada sanık olan Erhan Tuncel'in avukatı Erdoğan Soruklu ile Meral Akşener'in avukatı Nuri Polat ve FETÖ'den yargılanan bazı eski emniyet mensuplarının avukatlarının da aralarında bulunduğu 30 avukat tutuklandı. Tutuklamaya sevk edilenlerden 1 kişi de adli kontrolle serbest bırakıldı.
38 KİŞİ ADLİYEYE SEVKEDİLDİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekillerinden Hasan Yılmaz tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltında bulunan toplam 38 kişi dün savcılığa sevk edildi. Sorgusu tamamlanan şüphelilerden 31'i hakkında tutuklama talep edilirken; 7 şüpheli hakkında adli kontrol talebinde bulunuldu.
"TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAK" TAN TUTUKLANDILAR
Sorguları tamamlanan ve tutuklamaya sevk edilen şüphelilerden aralarında Erdoğan Soruklu'nun bulunduğu 30 şüphelinin "FETÖ / PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına üye olma" suçundan tutuklanmasına karar verildi. Şüphelilerden Kemal Bayrak'ın ise adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verildi.
"AVUKATLIK GÖRÜNÜMÜ ALTINDA ÖRGÜTÜN AMAÇLARI İÇİN EYLEMLERDE BULUNDULAR"
Savcılığın sevk yazısında; şüphelilerin avukatlık mesleğini yapıyor görünümü altında FETÖ / PDY silahlı terör örgütü yapılanmasının amaçlarını gerçekleştirmek için eylem ve işlemlerde bulunduğu, örgütsel kriptolojik iletişim programı olan Bylock programını kullanarak örgütsel birliktelik ve tavır sergiledikleri, o dönem itibariyle örgüt finansmanını sağlayan Bank Asya'ya örgütsel talimatlara uyarak mevduat yatırıp veya mevduat artışı yaptıkları, örgütün amaç ve stratejisi doğrultusunda algı oluşturmak suretiyle şüphelilerin FETÖ / PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına üye olma suçunu işledikleri belirtildi.
"ERHAN TUNCEL'İN ÖRGÜTSEL KONTROL ALTINDA TUTULABİLMESİ İÇİN AVUKATLIĞINI YAPTI"
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülen davada sanık olan Erhan Tuncel'in avukatı olan şüpheli Erdoğan Soruklu'nun, kapatılan İHSANDER Derneği'nde yönetim kurulu üyesi olduğu belirtildi. Yazıda, Soruklu'nun "Bugün itibariyle FETÖ / PDY yapılanmasının örgütsel komplo ve operasyonu olduğu anlaşılan gazeteci-yazar Hrant Dink'in öldürülmesi olayına iştirak eden Erhan Tuncel'in örgütsel kontrol altında tutulabilmesi amacıyla avukatlığını yaptığı" ifade edildi.
==============================
3- HEDİYE PAKETLERİNDEN UYUŞTURUCU ÇIKTI
Haber: İhsan YALÇIN - İstanbul DHA
İstanbul İl Jandarma ekiplerinin uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlediği operasyonda, piyasa değeri 500 bin lira olan uyuşturucu madde ele geçirildi.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ş.Ş. ve M.M.'nin yurt dışından temin ettikleri uyuşturucu maddeyi İstanbul genelinde torbacılara dağıtacağı ihbarını aldı. İhbar üzerine yaklaşık 1 ay boyunca şüphelileri takibe alan ekipler, Ş.Ş. ve M.M.'nin Beyoğlu Piri Reis Mahallesi'ndeki evine baskın düzenledi. Evde yapılan aramada hediye paketlerine sarılmış halde piyasa değeri 500 bin TL olan 15 kilogram 'Scank' adlı uyuşturucu madde ele geçirildi. Aramalarda ayrıca tabanca da bulundu. Uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen Ş.Ş.'nin yapılan sorgulamasında cezaevi firarisi olduğu ve 6 ayrı suçtan arandığı ortaya çıktı. Ş.Ş. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, M.M. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin bağlantılı olduğu kişilerle ilgili derinlemesine soruşturma başlatıldı.
Görüntü Dökümü:
-------------------------
-Jandarma ekiplerinin baskın anı
-Hediye paketleri içindeki uyuşturucular
-Genel ve detaylar
05.04.2017 - 09.20 Haber Kodu : 170405024
================================
4- 3 İLDE TERÖR OPERASYONU: 7 GÖZALTI
Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 3 ilde terör örgütleri MLKP ve DHKP-C'ye yönelik düzenlediği operasyonda 7 kişiyi gözaltına aldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör örgütleri MLKP ve DHKP-C'nin faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürüttüğü soruşturmalar kapsamında İstanbul, İzmir ve Ankara'da gece saatlerinde operasyonlar düzenledi.
7 adreste eş zamanlı yapılan operasyonda 4'ü kadın 7 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında arama yapılan adreslerde polis ekipleri çok sayıda yazılı ve basılı örgütsel doküman ile dijital malzeme ele geçidi. Gözaltına alınan 7 kişi sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
=========================
5- ÇEVİK KUVVETİ İŞGAL GİRİŞİMİ DAVASI (1)
Haber: Hayati KILIÇ - İstanbul DHA
15 Temmuz'da 1 kişinin şehit olduğu ve 16 kişinin de yaralandığı Bayrampaşa Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nü işgal girişimiyle ilgili 18'i rütbeli 58 askerin 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşması başladı.
İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nin baktığı, Silivri Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki duruşma salonunda yapılan duruşmaya 18 tutuklu, 11 tutuksuz sanık katıldı. Olayda yaşamını yetiren Ümit Yolcu'nun ağabeyi Aydın Yolcu ile bir kısım müşteki avukatı Necip Kibar ve Maliye hazinesi adına Avukat Hatice Emre duruşmada hazır bulundu. Duruşmaya sanıkların yakınları izleyici olarak katıldı.
Duruşma sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.
İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan 273 sayfalık iddianamede, çevik kuvvet önünde şehit edilen Ümit Yolcu maktül, Birol Tarlacı adlı vatandaş mağdur, 15 kişi ise müşteki olarak yer alıyor. İddianamede, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında FETÖ mensuplarının stratejik öneme sahip kurum ve kuruluşları hedef aldıkları, bunlardan birinin de Bayrampaşa Çevik Kuvvet Müdürlüğü olduğu belirtiliyor.İddianamede, 18'si tutuklu 58 asker hakkında, "Türkiye Büyük Millet Meclisini ve hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Yine tüm şüpheliler hakkında "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan da 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Şehit Ümit Yolcu'nun öldürülmesi ve 16 kişinin de yaralanması olaylarına ilişkin ise bazı askerler hakkında, "Kasten öldürme, yaralama ve tehdit" suçlarından da değişik oranlarda hapis cezaları isteniyor.
=============================
6- HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE SİS ALTINDAKİ İSTANBUL
Haber-Kamera: Ali AKSOYER/İSTANBUL İstanbul'da dün geceden beri etkili olan yoğun sis, şehri beyaz bir örtünün altında gizledi. Sabah saatlerinde sisle birlikte Çamlıca anten kulesinin ucu ile yeni yapılan Çamlıca televizyon kulesinin bir bölümü gözüktü. Özellikle Anadolu yakası ile boğaz bölgesinde etkili olan sis'in öğleden sonra dağılması yerini yerel yağmur yağışlarına bırakması bekleniyor.
Görüntü Dökümü:
-----------
-Havadan görüntülerle sis
==============================
7- THY ÇAĞRIYA UYDU, SOMALİ'YE YARDIM ELİNİ UZATTI
Haber-Kamera: İbrahim YILDIZ/MOGADİŞU, Açlık ve kuraklıkla bir kez daha mücadele eden Somali için yardım toplamak için harekete geçen Fransız internet Fenomeni Jerome Jarre'nin çağrısı üzerine Türk Hava Yolları İklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerin başından gelen Somali, 2010-2012 yılları arasında yaklaşık 260 bin vatandaşını kaybettiği kuraklığın bir benzeri hatta daha şiddetlisini yaşamaya başladı. Bunun üzerine Fransız internet fenomeni Jerome Jarre ve 5 arkadaşı sosyal medya üzerinden #TurkishAirlinesHelpSomalia etiketiyle başlattı. Bu çağrıya kayıtsız kalmayan ve kampanyaya resmi hesabından 'Somali. Sevgi ve yardım için yapılacak yolculuğun çağrısını aldık' mesajını veren Türk Hava Yolları, yapılan bağışlarla alınan 60 tonluk bebek mamasını Airbus A330 tipi kargo uçağıyla Somali'ye getirdi.
SOMALİLİ BÜROKRATLARDAN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR
Yardım malzemeleri taşıyan uçağın Somali'ye gelişi nedeniyle düzenlenen törene Somali Federal Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fowsiya Abiikar Nur, Ulaştırma ve Sivil Havacılık Bakanı Mohamed Abdullahi Salad, Türkiye Cumhuriyeti Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar, Türk Hava Yolları Kurumsal İletişim Başkanı Seda Kalyoncu ve yerel sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Törende söz alan Somalili bakanlar, kampanyanın başlatan sosyal medya fenomenlerine, çeşitli yardımlarından dolayı Türkiye Cumhuriyeti'ne ve toplanan yardımları taşıdığı için Türk Hava Yolları'na minnettarlıklarını dile getirdi.
JEROME JARRE VE ARKADAŞLARINI UNUTMADI
Törende bir konuşma yapan Türk Hava Yolları Kurumsal İletişim Başkanı Seda Kalyoncu şunları söyledi:
"THY ailesi olarak 51 destinasyon ile Afrika'nın en çok noktasına uçan ve Somali'yi dünyaya bağlayan tek uluslararası havayolu olmanın getirdiği sorumluluk ile yüzyılımızın en büyük açlık ve kuraklık felaketlerinden biriyle mücadele eden Somali halkına yardım gayesiyle buradayız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011 yılında Somali'ye ziyaretleri ile ivme kazanan Türkiye-Somali ilişkileri, bugün Türk kurum ve kuruluşları tarafından inşa edilen Mogadişu Havalimanı, hastaneler, eğitim kurumları ve diğer birçok altyapı yatırımları ile önemli mesafe kat etmiş durumda. Bu destekler ve Türk Hava Yolları'nın kıtadaki sosyal sorumluluk faaliyetleri Afrika'ya uzanan ve karşılık beklemeyen bir dost eli olarak görünüyor. Sosyal medyada başlayıp milyonlarca insanın Somali'de yaşanan insanlık dramına dikkatini çekerek çok kısa sürede 125 farklı ülkeden büyük bir destek toplayan bu anlamlı kampanya için Jerome Jarre ve arkadaşlarına bir kez daha teşekkür ederim."
KURAKLIĞA DUYARSIZ KALMADIK
Türkiye Cumhuriyeti Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar ise konuşmasında, "Somali'de yaşanan kuraklığa kayıtsız kalmayarak yurt dışında büyük miktarda yardım toplayan ve bu işi organize eden arkadaşlara özelikle teşekkür ediyorum. Sosyal medyada başlatılan kampanyanın bir parçası olarak toplanan yardım malzemesinin Somali'ye getirilmesinden de büyük gurur duyuyorum" dedi.
SOMALİLİ ÇOCUKLARA HEDİYELER DAĞITTILAR
Törenin ardından Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar ve Türk Hava Yolları Kurumsal İletişim Başkanı Seda Kalyoncu bölgedeki yetimhane ve barınma kamplarını gezdi. Burada cocuklarla bir araya gelen Bekar ve Kalyoncu hediyeler dağıtarak onlarla sohbet etti. Bu arada Somali'ye uçan tek hava yolu şirketi olan THY, 6 ay boyunca 200 ton yardım taşıyacaklarını da açıkladı.
SOMALİ'YE DUYARSIZ KALMADILAR YARDIM ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ
Jerome Jarre ve arkadaşlarının Türk Hava Yolları'ndan olumlu yanıt alması sonrasında açtığı uluslararası yardım fonunda 10 günde toplanması planlanan 1 milyon dolar, 104 ülkeden 16 bin bağış ile yalnızca 22 saat içerisinde toplandı. Kampanyanın 15'inci gününde bağış yapılan ülke sayısı 125'e bağışçı sayısı 80 bine ulaşırken toplanan toplam fon ise 2 milyon 400 bin doları aştığı öğrenildi.
Görüntü dökümü:
--------------------
-Kargo uçağının Mogadişu'ya gelişi
-Yardım malzemelerin uçaktan inderilmesi
-THY Kurumsal iletişim başkanı seda kalyoncu açıklamaları
-Büyükelçi Bekar'ın konuşmaları
-Somalili bürokratların konuşması
-Yetimhanelerde çocuklarla buluşma ve hediyeler dağıtılması
-Detay görüntüler
05.04.2017 - 10.26 Haber Kodu : 170405031
05.04.2017 - 10.27 Haber Kodu : 170405032_
=========================
8- 36. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ'NİN AÇILIŞI IAN MCKELLEN'IN KATILIMIYLA YAPILDI
Haber: Orhan SENCER / İSTANBUL, İstanbul Kültür Sanat Vakfı Maslak'taki TİM Show Center'da düzenlenen ve sunuculuğunu ünlü oyuncu Cem Davran'ın yaptığı açılış törenine, festivalin onur konuğu, dünyaca ünlü oyuncu SIR Ian McKellen'ın yanı sıra İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan, Türk sinemasının ünlü simaları, basın mensupları ve davetliler katıldı.
İstanbul Film Festivali'nin açılış töreninde, festivalin gerçekleştirilmesine en yüksek katkıda bulunan kurumlara teşekkür plaketleri verildi. Törende ayrıca festivale büyük katkıda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü ile festivale destek veren tüm kurum ve kuruluşlar, İKSV'nin öncü ve resmi sponsorları ile destekleriyle öğrencilerin hafta içi gündüz seanslarında 20 bin bileti 1 TL üzerinden alabilmelerini sağlayan hamilere de özel olarak teşekkür edildi.
6 FARKLI KATEGORİDE 59 FİLM YARIŞACAK
Törende daha sonra, festivalin yarışmaları ve jüri üyeleri de tanıtıldı. 36. İstanbul Film Festivali'nde Altın Lale Uluslararası ve Ulusal Yarışma, FACE Sinemada İnsan Hakları, Seyfi Teoman En İyi İlk Film, Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Film Yarışması olmak üzere 6 farklı kategoride tam 59 film yarışacak. Bu yıl Altın Lale Uluslararası Yarışma jürisinin başkanlığını yönetmen Reha Erdem, Altın Lale Ulusal Yarışma jürisinin başkanlığını ise yönetmenler Durul Taylan ve Yağmur Taylan üstlenecek.
HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI
Açılış töreni, bu yıl ve geçtiğimiz yıl sinema ve kültür-sanat dünyasındaki kayıpların anıldığı bölümle devam etti.
Daha sonra Türkiye alternatif müzik sahnesinin sevilen isimlerinden Kalben, konuklara kısa bir dinleti sundu.
6 İSME ONUR ÖDÜLÜ VERİLDİ
İstanbul Film Festivali tarafından her yıl verilen Onur Ödülleri, bu yıl sinemaya yıllar boyu emek vermiş 6 değerli isme verildi. Festivalin Sinema Emek Ödülü'nün sahibi, sinemayla ilgilenen hemen herkesin kendisinden bir şeyler öğrendiği bir eğitmen ve sinefil Mithat Alam oldu. Kendi adıyla kurduğu Mithat Alam Film Merkezi'yle sinemaseverlere, öğrencilere, genç sinemacılara kucak açan, sinema alanındaki engin bilgisini yeni kuşaklara aktararak sinemasever kitlelerin yetişmesine katkıda bulunan Mithat Alam'a ödülü, hayatını kaybetmeden kısa süre önce sunulmuştu.
Kariyeri boyunca Atıf Yılmaz başyapıtı Selvi Boylum Al Yazmalım'ın da aralarında bulunduğu 127 film ve birçok televizyon dizisinin yanı sıra Halit Refiğ, Memduh Ün ve Feyzi Tuna gibi Türk sinemasının duayenlerinin hayatlarını konu alan çalışmalara da yönetmen olarak imza atan, her yapıtıyla seyircilerin hayranlığını kazanan, usta görüntü yönetmeni Çetin Tunca'ya festivalin Sinema Onur Ödülü'nü usta yönetmen Feyzi Tuna takdim etti.
Yarım asıra yaklaşan kariyerinde tiyatronun yanı sıra Türk sinemasının en önemli yönetmenleriyle birlikte çalışan, Aaahh Belinda gibi sayısız özgün filmde rol alan, Rumuz Goncagül gibi değerli filmlere senarist olarak da imza atan, Türk sinemasının unutulmaz kişiliklerinden Macit Koper'e de Sinema Onur Ödülü verildi. Tiyatro ve sinema oyunculuğu, senaristlik ve tiyatro yönetmenliği alanlarında ulusal ve uluslararası alanda birçok ödülün sahibi, bu yıl festivalde yenilenmiş kopyasıyla gösterilecek Anayurt Oteli'nde hayat verdiği Zebercet karakteriyle sinemamızda iz bırakan oyuncu Macit Koper'e ödülünü, usta oyuncu Hale Soygazi takdim etti.
Hem senarist hem de yönetmen olarak sinemamıza damgasını vurmuş Barış Pirhasan, festivalin diğer Sinema Onur Ödülü'nün sahibi oldu. 80'li yıllarda Atıf Yılmaz, Ömer Kavur, Şerif Gören gibi usta yönetmenlerle beraber çalışan, Adı Vasfiye, Kadının Adı Yok, Asiye Nasıl Kurtulur? gibi dönemin yenilikçi filmlerinin senaristi, Usta Beni Öldürsene, O da Beni Seviyor, Adem'in Trenleri gibi başarılı filmlerin yönetmeni, Türkiye sinemasının en özgün isimlerinden Barış Pirhasan'a ödülünü oyuncu Nurgül Yeşilçay verdi.
60'ların ortalarından itibaren sayısız filmde rol alan, Türk sinemasının klasikleri arasında yer alan Son Kuşlar'daki oyunculuğu ile izleyicilerin hafızalarına kazınan, ilk Altın Portakal ödülünü aldığı Ben Öldükçe Yaşarım'dan Mum Kokulu Kadınlar'a uzanan kariyerinde birçok kuşağı etkisi altına alan Selma Güneri, festivalin diğer Sinema Onur Ödülü'nü aldı. Selma Güneri, ödülünü Ediz Hun'dan aldı.
SIR IAN McKELLEN'A ONUR ÖDÜLÜ
İstanbul Film Festivali'nin son Onur Ödülü, Richard III'ten Yüzüklerin Efendisi'ne birçok filmdeki rolleriyle akıllara kazından, sinemanın yanı sıra usta Shakespeare yorumlarıyla tiyatro alanında da dünyanın en sevilen aktörlerinden, 6 kez Laurence Olivier tiyatro ödülünü almış, Bafta ve Oscar adaylıkları, Altın Küre ve Tony ödülleri de olan dünyaca ünlü oyuncu Sir Ian McKellen'a verildi. Ödülü İstanbul Film Festivali direktörü Kerem Ayan takdim etti.
British Council işbirliğiyle İstanbul Film Festivali'nin onur konuğu olan Sir Ian McKellen, festival kapsamında yenilenmiş kopyasıyla gösterilecek Richard III'ün Atlas ve Rexx sinemalarındaki gösterimlerine katılarak sinemaseverlerle buluşacak, 7 Nisan'da Boğaziçi Üniversitesi'ndeki festival sohbetinde de hayranlarıyla bir araya gelecek.
Açılış töreninin ardından 36. İstanbul Film Festivali'nin Galalar bölümünde de gösterilecek, Tassos Boulmetis'in yönettiği Lodos / Notias filmi izleyicilerle buluştu. Filmin yönetmeni Tassos Boulmetis ile oyuncuları Yiannis Niarros ile Chara Mata Giannatou'da gösterime katıldı.
61 ÜLKEDEN 203 FİLM GÖSTERİLECEK
Tam 36 yıldır sinema sanatının en yeni, en iyi, en doyurucu örneklerini sunan İstanbul Film Festivali, 5-15 Nisan tarihleri arasında zengin bir programla festival takipçileriyle buluşacak. Festivalde, 15 Nisan Cumartesi gününe kadar, 9 sinema salonunda dünya sinemasının en yeni örneklerinden kült yapıtlara, usta yönetmenlerin son filmlerinden yeni keşiflere ve gizli hazinelere, 61 ülkeden 207 yönetmenin 186 uzun metrajlı ve 17 kısa filmi gösterilecek. 11 gün boyuna, film gösterimlerinin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilecek sohbetlerden konserlere ve özel etkinliklere sinemayla dolu günler yaşanacak.
Görüntü Dökümü:
-------------------------
-Cem Davran'ın sunumu
-Onur ödüllerinin takdimi
-Ian McKellen'ın sahneye gelişi ve açıklamaları
-Ian McKellen'ın ödül alması
-Açılış töreninden detaylar
05.04.2017 - 11.02 Haber Kodu : 170405038_
05.04.2017 - 11.03 Haber Kodu : 170405039_
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz