YURTHABER

Kapat

Dışişleri Bakanlığı, Hama Kenti,Tremseh Köyünde Yaşanan Katliamı Kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Suriye’nin Hama kenti,Tremseh köyünde çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 200 civarında masum...

Dışişleri Bakanlığı, Suriye’nin Hama kenti,Tremseh köyünde çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 200 civarında masum sivili katletmesini kınadığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Genel Müdür Yardımcığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye’deki Rejimin kendi halkına yönelik saldırı ve katliamlarına dün (12 Temmuz) bir yenisini eklediği belirtilerek, Hama’nın Tremseh köyünde çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 200 civarında masum sivili katletmesini şiddetle kınadıklarını ve lanetledikleri ifade edildi.

Basın duyurusunda, yaşanan bu elim olayda hayatlarını kaybeden Suriyeli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilendiği kaydedildi.

Açıklamada, her türlü meşruiyetini kaybettiğini bir kez daha ortaya koyan Suriye rejiminin bir an önce durdurulması, hem Suriye halkı, hem bölgesel ve uluslararası güvenlik bakımından zaruret haline geldiği belirtildi. Bu çerçevede, Suriye’deki gelişmelere ilişkin olarak Cenevre ve Paris’te yapılan son toplantılarda ortaya çıkan anlayış doğrultusunda, BM Güvenlik Konseyi’nin gerekli adımları bir an önce atmasını ve Suriye’de halkın maruz kaldığı şiddetin ulaştığı boyutları da dikkate alarak, Suriye’deki Rejime yönelik gerekli tedbirler almasını beklediklerini, Türkiye’nin bu çabalara ve Suriye halkına desteğini kararlılıkla sürdüreceği kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat