YURTHABER

Zonguldak
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyabet Eğitimi Projesi, Zonguldak’ta başladı

Diyabet Eğitim Projesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Eğitim Koordinatörlüğünde Zonguldak’ta başladı.Türkiye’nin en önemli sağlık sorunlarından biri olan diyabetle mücadelede planlanan en kapsamlı projelerden biri olan Diyabet Aile Sağlığı Eğitim Programı Projesi (DASEP) Diyabet Eğitimi Projesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Obezite ve Diyabet Araştırma ve Uygulama Merkezinin eğitim koordinatörlüğünde Zonguldak Devrek’te başladı.T.C.

Diyabet Eğitimi Projesi, Zonguldak’ta başladı

Diyabet Eğitim Projesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Eğitim Koordinatörlüğünde Zonguldak’ta başladı.
Türkiye’nin en önemli sağlık sorunlarından biri olan diyabetle mücadelede planlanan en kapsamlı projelerden biri olan Diyabet Aile Sağlığı Eğitim Programı Projesi (DASEP) Diyabet Eğitimi Projesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Obezite ve Diyabet Araştırma ve Uygulama Merkezinin eğitim koordinatörlüğünde Zonguldak Devrek’te başladı.
T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ve Türkiye Diyabet Vakfı yürütücülüğünde, Dünya Diyabet Vakfı (World Diabetes Foundation) desteği ile oluşturulan proje kapsamında, Türkiye genelinde 22 ilde Aile Sağlığı Merkezi (ASM) pilot olarak seçilmiş olup, Diyabet Destek Noktası olarak adlandırılan bu ASM’lerde Aile Sağlığı Elemanları, İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkili birimleri görev yapıyor.
Diyabet Eğitimi Projesi kapsamında pilot uygulama yeri olarak seçilen Zonguldak’ta Diyabet Destek Noktası olarak Devrek ilçesi Fehmi Işık ASM belirlenmiş; proje çalışmaları ZBEÜ Obezite ve Diyabet Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve DASEP İl Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birim Sorumlusu Dr. Rikkat Gizem Akyol, İlçe Koordinasyon sorumluları, Devrek İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülfer Çetin, merkez hekimleri ve sağlık çalışanları tarafından yürütülüyor.
Proje kapsamında, aile sağlığı çalışanlarının aldığı eğitimlerle diyabet konusunda bilgi ve farkındalıklarının artırılması, eğitimi alan aile sağlığı çalışanlarının bu bilgilerle diyabetli bireylere ve yakınlarına yardımcı olması hedefleniyor.

Diyabet Eğitimi Projesi, Zonguldak’ta başladı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler