Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan, “2011 yılı ilk altı ayında bölgemizde yaklaşık 5,9 milyar TL’lik yatırım teşvik belgesi verildi. 2008’den Haziran 2011 arasında teşvik belgesi sabit yatırım tutarı 16,7 milyar lirayı buldu.” dedi.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan, 2011 yılının ilk altı ayında bölgeye gelen sabit yatırımları değerlendirdi. Ayan, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinden oluşan Doğu Marmara bölgesinde Hazine Müsteşarlığı tarafından 2011 yılı ilk altı ayında (Ocak – Haziran) 5,9 milyar TL’ye yakın toplam sabit yatırım tutarında yatırım teşvik belgesi verildiğini belirtti. Bu dönem içerisinde yerli ve yabancı toplam 5,9 milyar TL tutarında oluşan toplam sabit yatırım tutarının, 2,2 milyar TL’si yabancı sermayeli şirketlere verilen teşvik belgeleri olup, yabancı sermayeli şirketlerin teşvik belgeli yatırımlardaki oranı yüzde 37 seviyesinde gerçekleştiğini ifade etti. Genel Sekreter Erkan Ayan, 2008 yılından 2011 yılının ilk altı ayı dahil teşvik belgesi alan yerli ve yabancı yatırım toplamının 16,7 milyar liraya ulaştığını, Doğu Marmara bölgesinin bu güne kadar yatırım teşvik mevzuatı açısından genel, bölgesel ve büyük ölçekli yatırım teşviklerinden yararlanabildiğini söyledi.
Bölgeye uygulanan yatırım teşvikleri için Kalkınma Ajansının, internet sitesinden ve Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinde konuşlanan Yatırım Destek ofislerinden bilgi alınabileceğini ve bölgenin nitelikli ve katma değer yatırımlar için Avrupa’nın cazibe merkezi olduğunu kaydeden Genel Sekreter Erkan Ayan, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı olarak ulusal ve uluslar arası piyasalarda bölge planlarını ve bölge potansiyellerini tanıtmaya devam edeceklerini vurguladı. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı olarak bölge planlarına ve hassasiyetlerine uygun nitelikli yatırımlara her türlü desteği vererek iş ve işlemlerini tek elden takip ettiklerini aktaran Ayan, bu konuda Kalkınma Ajansının Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova’daki yatırım destek ofislerinden yatırımcılara yardımcı olduklarını belirtti. Yatırım Teşvik Belgesi almadan yapılan yatırımın bu rakamlara dahil olmadığını ifade eden Genel Sekreter Erkan Ayan, Doğu Marmara bölgesinin 1. derece gelişmiş bölge olduğu için birçok orta büyüklükteki işletmenin yatırım teşvik belgesine başvuruda bulunmadığının altını çizdi.
Erkan Ayan, ekonomide var olan istikrar ortamının yatırımcıya güven verdiğini akıllı ve kazançlı yatırım için ulusal ve uluslar arası piyasalarda sürdürülebilir rekabette yeni yatırımlarla farklılaşma ve maliyet avantajı sağlanmaya çalışıldığını söyledi. 2011 yılında yatırım kararı alan birçok yerli ve yabancı yatırımcının yatırım rakamlarının söz konusu rakamlara dahil olmadığını belirten Genel Sekreter Erkan Ayan, Hazine Müsteşarlığı'ndan alınan verilere göre 2011 yılının ilk altı ayında (Ocak-Haziran) söz konusu yatırımlarla 5.908 kişiye iş imkanı açıldığını belirtti. Ayan, 2008 yılından 2011 Haziran ayına kadar verilen teşvik belgeleri ile 36 bin 604 kişiye iş imkanı oluştuğunu sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz