Bilgi Yolu Eğitim, Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) bünyesinde kurulan Fırat Düşünce Platformu, “Eğitimde Model Arayışları” konusunu tartışacak.
İlk programını eğitim konusuyla başlatacak olan Fırat Düşünce Platformu, 8 Aralık Cumartesi günü 09.30’da Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Eğitimde Model Arayışları” konusunu tartışacak.
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Fırat Düşünce Platformu Koordinatörü Avukat Özcan Çetin, “Gerek yerelde ve gerekse evrenselde insanlığın yaşadığı sorunlara Fırat’ın kadim tecrübesi ile söyleyeceği çok şeyi vardır. Fırat Düşünce Platformu olarak bu söyleneceklerin dili olmak istedik” dedi.
Çetin, Fırat Düşünce Platformu’nun yeni bir şeyler söylemek için doğduğunu kaydederek, “Fırat, havzasıyla dünyanın en köklü medeniyetlerine beşiklik yapmıştır. Sümer, Akad, Babil, Asur, Roma, Selçuklu ve Osmanlı bunların başlıca önde gelenleridir. Fırat, aslında dünyanın adıdır. Fırat hayatın kaynağıdır. Fırat bolluğun ve bereketin sembolüdür. Fırat, insanlığın kendisini her seferinde yeniden tanımladığı yerdir. Yani Fırat, insanlığın rengidir. Kadim nehir. Kadimden akarak gelen nehir. Uzun bir yolculuktan sonra körfeze dökülür. Geride bütün bir tarih, bereketli topraklar, zengin mahsuller, onlarla birlikte ruhları sarıp yükselten nağmeler, şiirler, hatıralar ve engin bir düşünce derinliği bırakır. Şeyh Sadreddin-i Konevi, Niyazi Mısri, İbrahim Hakkı Hazretleri, Nurettin Topçu ve daha saymadığımız nice düşünce adamları, sanatçılar ve devlet adamları Fırat havzasında yetişmiş ve buranın engin irfanından beslenmişlerdir. İşte Fırat Düşünce platformu, bu irfandan beslenmek suretiyle yeni bir şeyler söylemek için doğmuştur. İnsanlığa hizmete adanmış bir nehrin ruhu ile farklılıkları harmanlayarak zenginliğe dönüştürme arzusu ile gerek yerelde ve gerekse evrenselde insanlığın yaşadığı sorunlara Fırat’ın kadim tecrübesi ile söyleyeceği çok şeyi vardır. Fırat Düşünce Platformu olarak bu söyleneceklerin dili olmak istedik” diye konuştu.
Fırat Düşünce Platformu’nun ilk programında “Eğitimde Model Arayışları” konusunu tartışacağını kaydeden Çetin, şunları söyledi: “Bu dil eğitimle başlar, eğitimle devam eder ve eğitimle biter. Bu vesile ile “ Eğitimde Model Arayışları’’ konulu ilk programımızı gerçekleştiriyoruz. Programda;”Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Aydın-Eğitimde Kalite Sorunu ve Sayısal Gelişmeler, Eğitimci ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytaç Açıkalın-Güncel Uygulamalara Yorumlar ve Anadolu Pedagojisi, Eğitim Reformu Girişim Başkan Yardımcısı Batuhan Aydagül- Eğitimde Sivilleşme ve 4+4+4 Modeli, SETA Eğitim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Bekir Gür- Yükseköğretimde Yeniden Yapılanma ve Sınav Sistemleri, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay- Yeni YÖK Reformu Ne Getiriyor?, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Karip- Genel konular, Güven-Der Başkan Yardımcısı Eyüp Kılcı- Sınav Sistemleri ve Dershaneler, Araştırmacı-Yazar Gökhan Yücel-2023 Vizyonu Eğitim Modeli, Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım- Anadilde Eğitim; Değerler Eğitimi, Birikim Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Laçiner- Eğitimin Temel Perspektifi Ne Olmalıdır?” konularında yorum yapacaklardır. 8 Aralık Cumartesi Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde saat 9.30 da başlayacak programımıza başta eğitimciler olmak üzere tüm halkımız davetlidir”
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz