Kayseri’de Uluslararası Anadolu Şeker Sempozyumu’na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hamitabat ihalesi sonuçlarının ay sonana kadar kesinleşeceğini söyledi.
İhaleye, Çin, Kanada, Japonya ve Güney Kore’den firmanın katıldığını belirten Yıldız, şu açıklamalarda bulundu:
“Bizim Fukuşima kazasından sonra söylememiz gerekir ki yıllık bir gecikme oldu, gerek firmalarda, gerek yaklaşımda. Bu yılın sonunda kadar bu açıklamayı yapmamız gerekiyor, Türkiye’nin büyüme ve reel sektördeki rakamları bunu gerektiriyor. Dün Kanada firmasıyla beraber toplantı yaptık, kendi firmalarının vereceği teklif üzerinde bir görüşme oldu. Hangi ülke hangi teklifi verecek ama bu ayın sonuna kadar netleşecek ve ayın sonuna kadar bir ülke bu yarışı bitirecek. Çin var kanada var, Güney Kore ve Japonya var. Hangi firmalar bu yarışı galip bitirecektir, onu bilmiyoruz. 4 tane firma ön yeterliliği geçti, o firmalara buradan tavsiyemiz, son derece rehabilitasyona açık ama Trakya üzerinde durmaları. Türkiye’de enerji sektörünün kaliteli ve kesintisiz yatırımı sürecek. AK Parti hükümeti olarak yüzde 34’lerde devraldığımız özel sektör payını yüzde 64’lere çıkardık, hedefimiz bunu yüzde 75’lere çekmek" diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz