Düzce’nin Çilimli ilçesinde faaliyet gösteren Erdemliler Derneği Suriye’den ülkemize gelen mültecileri evlerinde ve kamplarında ziyaret etti.
Düzce Erdemliler Derneği Esat zulmünden Türkiye’ye sığınan mültecilerden Hatay-Reyhanlı’da bulabildikleri ev ve barakalarda yaşama tutunmaya çalışanlar ile Bükülmez Kampında kalanları ziyaret ederek yaşananları yerinde müşahede etme fırsatı buldular.
Reyhanlı halkının da psikolojik baskı altında olduklarını söyleyen Dernek Başkanı Hasan Karadayı top ve tank atışlarının an ve an duyulduğu insanların top seslerinden tedirgin olduklarını söyledi. Bazı atışlardan etkilenen Sağlık ocağı, okul bahçesi gibi mekanları yerinde gördüklerini ve her an yeni zararların meydana gelebileceğini çünkü sürekli atışların yapıldığını ifade etti.
Reyhanlı’da Bükülmez Kampında 12 bin kişi şehir merkezinde ise yaklaşık 10 bin kişinin yaşadıklarını öğrendik. Eğer bu insanların zaruri ihtiyaçları giderilemezse hem Reyhanlı halkı hem de sığınmacılar için sorunlar çıkabileceğini ifade eden Dernek Yönetim Kurulu üyesi Seyhan Akyüz tüm sivil toplum örgütlerini buradaki mağdur insanlara yardıma davet etti.
Erdemliler Derneği olarak orada zor durumda olan insanlara üyelerin maddi yardım ve selamlarını götürdüklerini belirten dernek üyeleri konunun acil olduğunu insanların en büyük ihtiyaç olarak battaniye, kışlık yakacak, çocuk elbise ve gıda olduğunu söylediler.
Tüm insanları yardıma davet eden Dernek Başkanı Hasan Karadayı “Bizler bugün muhacir olarak ülkemize gelen bu insanlara gerekli ilgiyi göstermeliyiz“ dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz