YURTHABER

Erzurum
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erzurum'un Yakutiye İlçesi 7 İlden Daha Büyük

Yakutiye İlçe Belediyesi, hizmet sınırlarının genişliği ve nüfus yapısıyla Türkiye'de çok sayıda ili geride bırakıyor....

Yakutiye İlçe Belediyesi, hizmet sınırlarının genişliği ve nüfus yapısıyla Türkiye'de çok sayıda ili geride bırakıyor. İl nüfusu itibariyle Türkiye'nin 7 ilinden büyük olan Yakutiye İlçe Belediyesi, 3 il ile aynı nüfus oranına sahip bulunuyor. Aynı istatistikler için İl merkezleri dikkate alınınca yüz ölçümü ve nüfus olarak onlarca il, Yakutiye'nin arkasında sıralanıyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşümün tamamlanmasıyla istatistiklerin her alanda altüst olacağını söylüyor.

Yakutiye Belediyesi sorumluluk ve hizmet sınırları içerisinde 96 mahalle, 161 cadde ve bin 600 sokak bulunuyor. Belediyenin hizmet alanının genişliği Yalova iliyle aynı yüz ölçüme sahip olmasıyla farklı bir boyut kazanıyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, Yalova ile aralarında yüz ölçümü olarak eşitlik, ancak nüfus bakımından küçük bir fark olduğunu belirtiyor. Korkut, "Yalova merkez nüfusu 100 bin civarında, ilçeleriyle birlikte 206 bin nüfusa sahip. Yalova'da merkez ve 5 ilçe belediyesi ile birlikte toplam 15 belediye bulunmaktadır. Buradan bakınca farkımız daha çarpıcı çıkabiliyor. Biz, çok sayıda il merkezini geride bırakmış bulunuyoruz. Hizmet sınırları açısından da çok sayıda il merkezini arkada bırakacak yüz ölçümüne sahibiz. İstatistikler dikkate alınınca yaptığımız hizmetlerin zorluk derecesi daha kolay anlaşılır. Biz her anlamda iyi bir ilçe ve iyi bir belediye olma yolunda mesafeler kat ediyoruz. Unutulmasın, Yakutiye İlçesi en çok 5 yıl sonra nüfusu 250 binlere doğru tırmanacak dinamik bir yapıya ulaşacaktır. Bu artış yerleşim alanlarının düzenlenmesi, ekonomik artı değerleriyle buluşarak gerçekleşecektir" dedi.

YAKUTİYE İLÇE BELEDİYESİ İSTATİSTİKLERİ

Yakutiye Belediyesi; 1994 Mahalli İdareler seçimleriyle Alt Kademe Belediyesi olarak kurulmuş. 2009 seçimleri sonrası 5747 sayılı yasayla Yakutiye, Kazım Karabekir, Dumlu, Dadaşköy Belediyelerinin katılımıyla İlçe Belediyesi statüsüne kavuşmuş. 842 km2 büyüklüğündeki ilçe sınırları, 847 km2 kare olan Yalova'ya denk büyüklüktedir.

Yakutiye İlçesi, son nüfus sayımı verilerine göre 180 bin insanı barındırmaktadır. Nüfus itibariyle Yakutiye İlçesi, Bayburt (75.675), Tunceli (86.449), Ardahan (112.242), Kilis (120.991), Gümüşhane (131.367), Artvin (166.584), Çankırı (176.093)'dan fazla, Iğdır (184.025), Bartın (185.368), Bilecik (193.169) illerini yakalayan nüfus yoğunluğuna sahiptir.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE EKONOMİ

Ali Korkut, Kent Merkezinin hızlı bir Kentsel Dönüşüme sahne olduğuna vurgu yaparak, gelişimin anahtarını işaret ediyor. Korkut, Hacıcuma, Taş Mescit, Narmanlı, Hasanibasri, Habipefendi, Mehdiefendi, Rabiahatun, Kırmacı, Yoncalık mahalleleri kentsel yenileme süreci içerisindeki semtler olduğunun da altını çiziyor. Korkut, "Erzurum'un sahip olduğu, mevcudiyetleriyle dünümüzü yansıtan ve yarınımıza ışık tutan tarihi eserlerinin yüzde 98'i Yakutiye Belediyesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Bunların sayısı yaklaşık 300 dolayındadır. Böylesine zengin bir tarihi içerisinde barındıran kent merkezi, Yakutiye Belediyesi hizmet ve sorumluluk sınırları içerisinde yer almaktadır. Tarihi eserlerin büyük çoğunluğu Satuklular, Selçuklular döneminin izlerini taşımaktadır. Üç Kümbetler, Ulucamii, Kale Camii ve Çifte Minareli Medrese Selçuklu mimarisi için önemli bir örnektir. Lala Paşa ve Muratpaşa Camilerimiz ise sınırlarımızdaki Osmanlı yadigarı olarak varlıklarını sürdürmektedir. Doğru yaklaşımla, bunların ekonomik hacmimizi yükseltmesi söz konusudur. Ekonominin genişlemesi ise şehir nüfusunun artması anlamına gelir" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler