YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eskişehir, Dünyaya Kalite Belgesi Ihraç Edecek

Patenti Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) olan yeni bir belgelendirmeye Eskişehir öncülük edecek. TSE, ilk kez...

Eskişehir, Dünyaya Kalite Belgesi Ihraç Edecek

Patenti Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) olan yeni bir belgelendirmeye Eskişehir öncülük edecek. TSE, ilk kez patenti kendisinde olan ve müşteri algısını esas alarak değerlendirme yapan iki yeni belgelendirmeye başlıyor. İlk kez Türkiye tarafından ortaya konulan 'Müşteri Dostu Kuruluş (MDK)' ile 'Müşteri Dostu Marka (MDM)' belgelendirme şeması, Avrupa Kalite Teşkilatı (EOQ) tarafından tüm AB ülkelerini kapsayacak. Belgelendirme modelleriyle, firmaların müşteri algısını yüksek tutması hedeflenirken, belgelendirme maliyetleri ise ilk kez Türkiye'de kalacak.TSE Eskişehir Bölge Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan yeni belgelendirme yöntemiyle, hem projeye öncülük edecek hem sektörlere hem de halka büyük avantajlar sağlayacak.

TSE Eskişehir Bölge Müdürü İsmail Kaynarca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Eskişehir’in fabrikaları, hizmet sektörü ve diğer faaliyet kapsamındaki kuruluşlarının Türkiye’de bilinç düzeyi yüksek bir şehre hitap etmelerinin avantaj sağladığını ve halkın ciddiyetle konuya baktığını belirlediklerini söyledi.

Kaynarca, daha önce bir örneği bulunmayan çalışma ile hizmet sektörüne hitap eden belgelendirme modeli, ürün gerçekleştirme ve hizmetin sunumu arasında bir bağ kurularak; işletmelerin pazarda müşteri algısını yüksek tutması ve sürdürülebilir bir başarı sağlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Konu hakkında bilgi veren uzman Ege İzgi Çakır, firmaların MDK belgelendirmesi için hizmet sektöründe faaliyet göstermesi şartının olduğunu bildirdi. Çakır, öncelikli alanların yetkili servisler, LPG dolum istasyonları, oteller, perakende sektöründe Türkiye geneline hizmet sunan büyük işletmelerden oluştuğunu dile getirdi.

İLK KEZ BELGELENDİRME MALİYETİ TÜRKİYE’DE KALACAK

Belgelendirme modellerinin önemine değinen Çakır, Türkiye’de diğer ülkelerin ortaya koyduğu belgelendirme modelleri kullanıldığına değindi. Bu durumun belgelendirme sektörünün maliyetinin bir kısmının hep yabancı ülkeler tarafından paylaşılması sonucunu doğurduğunu değinen Çakır, "Bizim ortaya koyduğumuz bu model EOQ aracılığıyla tüm Avrupa’da uygulanacak ve belgelendirme için harcanan paranın ülkede kalmasıyla beraber, Avrupa’da verilen her belgeden Türkiye pay alacak. Ayrıca ürün ve ürünün kullanıma alınması ve işletilmesi sürecinin tümünde müşteri algısının değerlendirildiği ilk belgelendirme modelini ortaya koyduk ve bu model hizmet sektöründe sektörel bazda değerlendirme kriteri eksikliğini giderecek." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler