YURTHABER

Ankara
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Esnafa verilen kredi 10 yılda 36 kat arttı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, esnaf ve sanatkarlara 2002 yılında kullandırılan kredi miktarı 153 milyon TL...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, esnaf ve sanatkarlara 2002 yılında kullandırılan kredi miktarı 153 milyon TL iken; bu tutarın 2011 yılında 5,5 milyar TL'ye çıkartıldığını bildirdi.

Çağlayan, MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin'in yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, Türkiye'nin Suriye ile ticareti ve bu ülkede yatırım ve müteahhitlik faaliyetleri bulunan firmalar açısından doğurabileceği sonuçlarla ilgili olarak "Suriye İzleme Masası" kurulduğunu anımsattı.

Ayrıca yine Ekonomi Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren çağrı merkezinde gerek iş adamlarının, gerek yurt içinde ve yurt dışındaki diğer vatandaşların doğrudan bilgi temin edebilecekleri, sorunlarını iletebilecekleri, 30 hat ile hizmet eden bir telefon hattı ile elektronik posta adresi tahsis edildiğini aktaran Çağlayan, "Suriye İzleme Masası'na 10 Şubat 2012 tarihi itibarıyla 126 başvuru yapılmıştır. Suriye İzleme Masası'na yapılan başvurular ilgili birimlerce ivedi olarak değerlendirilmekte ve cevaplandırılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Çağlayan, bildirilen sorunların çözümü için Bakanlık tarafından gerekli girişimlerde bulunulduğunu, özellikle Gaziantep, Hatay gibi Suriye ile yüksek düzeyde ticari ilişkileri olan illerin ihracat potansiyelinin korunmasına yönelik ilave çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

-36 kat arttı-

Esnaf ve sanatkarlara, 2002 yılında Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle, Türkiye Halk Bankasından kullandırılan kredilerin tutarı 153 milyon TL iken; bu tutarın 2011 yılının Aralık ayı sonu itibarıyla 5,5 milyar TL'ye çıkartıldığını belirten Çağlayan, bu dönem içerisinde verilen kredi tutarının 36 kat arttığını vurguladı. Bakan Çağlayan, 2002 yılında kredi kullanan kooperatif ortak sayısı 63 bin 520 kişi iken; bu sayının 2011 Aralık ayı sonu itibarıyla 244 bin 700 kişiye ulaştığını bildirdi.

Çağlayan, esnaf ve sanatkarlara verilen kredi üst limiti 2002 yılında 5 bin TL iken; 2008 yılının başından itibaren kademeli olarak 35 bin ve 100 bin TL'ye yükseltildiğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler