Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 'İşitme Engellilerinin Beklenti ve Sorunları' konulu sempozyumda yaptığı konuşmada, "Esas sorun engelsizlerin zihninde. Engelli insanlarda sorun yok. Bu sorunu çözebilmek için toplumumuzu bilinçlendirmeliyiz." dedi.
İstanbul Üniversitesi ve Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen, " Duyuyorum " ismli sempozyum, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Cem'i Demiroğlu Oditoryumun da gerçekleşti. Sempozyumda 'İşitme Engellilerinin Beklenti ve Sorunları' başlıklı konu ele alındı. Sempozyumda, çocuklarda erken yaşta duyma sorunlarının tespit edilebilmesi ile ilgili bilgilendirici kısa filmler gösterildi. İşitme engelli vatandaşların Türkiye'de yaşadıkları sorunlar ve bu sorunların çözümleri ile ilgili konuşmalar yapıldı.
Fatma Şahin konuşmasında, insanın kaybettiği şeylerin değereni bildiğini kaybetmeden önce ise kıymet verilmediğini belirtti. Engelli vatandaşların sorunlarının çözülebileceğini kaydeden Şahin, asıl meselenin engelsiz insanların zihninde olduğunu vurguladı. Meselenin çözümü için ise toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
'ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA YAPTIĞIMIZ SINAVIN BİRE BİR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
Bakan Şahin, engelli vatandaşların girdiği sınav hakkında da konuştu. Şahin, Aile Ve Sosya Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile , engelli vatandaşların kapasitelerine ve kabiliyetlerine göre işlere yerleştirilmesi için bire bir takipçi olacaklarını ifade etti. Bakan Şahin, " Güçlü toplum, güçlü bireyle olur. Engellisi katma değer üreten toplum çağdaş ve modern toplum olur. Biz bunu yapacağız. Bütün engelleri aşacağız. Aştık, aşmaya devam edeceğiz.
'O BENİ ÇOK ETKİLEMİŞTİ '
Fatma Şahin, milletvekilliği zamanında, Meclisteki odasına işitme engelli bir anne babanın geldiğini anlattı. Şahin, " Ben milletvekili olduğum zaman mecliste ki odama işitme engelli bir anne baba geldi. Bana dediler ki, ' Sayın Bakanım, biz anne -bana öğretmeniz ve bütün mal varlığımızı bu evladımız için harcadık. Siz bedensel engelli ile benim evladımı aynı sınava sokuyorsunuz. Benim evladım duyana kadar öbürü sınavı yapıp bitiriyor.' bu beni çok etkilemişti. Bu konuda daha adil daha hakça ve herkesin kendi alanında sınav edileceği bir sisteme geçmemiz gerekiyor, dedim. Tabi bu işler akşamdan sabaha olmuyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Akdemisyenler, Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Merkezi ile 6 ay çalıştık. Bu sınav sistemini nasıl yapacağız, dünyada örneği yok. Bizim içinde çok büyük sınavdı bu. 60 bin engellimizi yaklaşık 3 hafta önce spesifik olarak ayırdık ve her birini kendi içinde sınav yapacak şekilde sistemimizi çalıştırdık." dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz