YURTHABER

Antalya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akdeniz Üniversitesi’ndeki atıklar sanat eseri oldu

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Toplumsal Destek Proje Koordinatörlüğü ve Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü işbirliği ile "A’tıp Geçme Çevreyi Üzme" sloganıyla Atıktan Sanata Heykel sergisi düzenlendi.Akdeniz Üniversitesi’nde geri dönüşüme gönderilmek üzere ayrılan nesnelerinin yeni ve farklı bir anlam üzerinde inşası ile gerçekleşen Atıktan Sanata Heykel Sergisi sanatseverlerden tam not aldı.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Toplumsal Destek Proje Koordinatörlüğü ve Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü işbirliği ile "A’tıp Geçme Çevreyi Üzme" sloganıyla Atıktan Sanata Heykel sergisi düzenlendi.
Akdeniz Üniversitesi’nde geri dönüşüme gönderilmek üzere ayrılan nesnelerinin yeni ve farklı bir anlam üzerinde inşası ile gerçekleşen Atıktan Sanata Heykel Sergisi sanatseverlerden tam not aldı. Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen serginin açılışında konuşan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Özbilim, sanatın dönüştürme gücünün insanı hayrete düşürdüğünü söyleyerek, “Sanat kelimesiyle yan yana düşünemeyeceğimiz materyaller ve konular bu sergi ile sanat eserlerine dönüşüp karşımıza çıkıyor. Tıp Fakültesi öğrencilerinin toplumsal destek projesi kapsamındaki duyarlıklarıyla, Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencilerinin insanı kendilerine hayran bırakan yeteneği ve hayal gücü atık malzemeleri, yani çöpe attığımız gündelik eşyaları sanat eserleri haline getirmiştir” dedi.
Kolektif iş birliğinde öğretim elemanları ve öğrencilerin, çöp olarak değerlendirilen objeler ile canlı eserler oluşturduğunu ifade eden Dekan Özbilim, özellikle gençlerin dünya genelinde doğal kaynakların hızla tüketilmesi ve gelecekle ilgili endişelerin artmasına karşı gösterdikleri yaklaşımın takdire şayan olduğunu ve atık nesne ile ilgili çalışmaların tek bir seferlik değil sürekli olarak gündemde tutulması gerektiğini söyledi.
Sergi açılışına Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Özbilim’in yanı sıra Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Semih Büyükyol ve Dr. Öğr. Üyesi Kezban Sönmez, Konyaaltı Belediyesi Kültür Müdürü Mehmet Batı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Akdeniz Üniversitesi’ndeki atıklar sanat eseri oldu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler