Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, hurma ağacı başta olmak üzere palmiye türü ağaçlara zarar veren ve ‘kırmızı palmiye böceği’ olarak adlandırılan zararlıyla mücadeleye devam ediyor.
Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce, Akdeniz bölgesinde hızla yayılma gösteren ve ağacın yaşamsal faaliyetlerini sona erdirdiği tespit edilen kırmızı palmiye böceğinin etkilerini yok etmek amacıyla hurma ağaçlarında ilaçlama çalışmasına başlandı.
“Yeşil alanları korumaya ve yaşatmaya çalışıyoruz”
Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar, “Ziraat mühendisleri eşliğinde, sorumluluk alanlarımız içinde bulunan hurma ve palmiye ağaçlarının tespitini tamamlandıktan sonra bakım ve ilaçlama çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Her yıl düzenli periyotlar halinde gerçekleştirdiğimiz ilaçlamalar ile ağaçları korumak ve sağlıklı gelişmelerini sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz