YURTHABER

Erzurum
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ilıca’nın milli şahlanışı 103 yaşında

Milli şahlanışın 103’üncü yıldönümü, Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı Ilıca’da bugün renkli görüntülerle kutlandı.Aziziye Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda, protokol ve vatandaşların katılımıyla kortej yürüyüşü düzenlendi.

Milli şahlanışın 103’üncü yıldönümü, Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı Ilıca’da bugün renkli görüntülerle kutlandı.
Aziziye Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda, protokol ve vatandaşların katılımıyla kortej yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Ilıca’daki atlı spor kulüpleri ise, cirit atları ve binicileriyle katıldı. Davul zurna eşliğinde Ilıca merkezinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşünde, vatandaşlara Aziziye Belediyesi tarafından bayrak dağıtıldı. Aziziye Kaymakamı Metin Baskın’ın da katıldığı yürüyüşe, Aziziye Belediyesi’nin başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de eşlik etti.
Orhan: Ilıca tarihe tanıklık etmektir
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Ilıca’nın, Ermeni mezalimini en ağır biçimde yaşayan yörelerden birisi olduğunu hatırlatarak, “Ilıca, Ermeni çetelerinin kan donduran cinayetleri ve gerçekleştirdikleri hunharca katliamlarla tarihe geçmiştir. Ilıca’da yaşanan Ermeni vahşeti, tarihi arşivler ve belgelerle de sabittir. Öyle ki, yaşananlar her dile getirilişinde insanın kanını dondurmaktadır. Dolayısıyla 11 Mart, sadece Ermeni çetelerin Ilıca’dan sürüldüğü gün değildir. 11 Mart, aynı zamanda Erzurum’un milli şahlanışına açılan kapıdır. Ilıca tarihtir, Erzurum tarihine tanıklık etmektir” diye konuştu.
Aziziye Belediyesi olarak; milli şahlanışın 103’üncü yılı dolayısıyla organize ettikleri kortej yürüyüşüyle hem 11 Mart gününü kutladıklarını ve hem de şehitleri bir kez daha yâd ettiklerini belirten Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Kutlama programımızda bizlere eşlik ettikleri için atlı spor kulüplerimizi de çok teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle şirin Ilıca’mızın can ve Erzurum’a canan olduğunu bir kez daha vurgulamış olduk. Şahlanışımız kutlu olsun!” ifadelerini kullandı.

Ilıca’nın milli şahlanışı 103 yaşında

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler