YURTHABER

Ankara
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mamak’ta yeni hafta maske dağıtımı ile başladı

Mamak Belediyesi, sokağa çıkma yasağının ardından sabah saatlerinde sürücülere maske dağıttı.Korona virüs ile mücadele çerçevesinde 14 ayrı noktada maske dağıtım istasyonu kuran Mamak Belediyesi, vatandaşlara “maskesiz sokağa çıkmayın” çağrısı yapıyor.

Mamak Belediyesi, sokağa çıkma yasağının ardından sabah saatlerinde sürücülere maske dağıttı.
Korona virüs ile mücadele çerçevesinde 14 ayrı noktada maske dağıtım istasyonu kuran Mamak Belediyesi, vatandaşlara “maskesiz sokağa çıkmayın” çağrısı yapıyor. Ayrıca belediyeye bağlı ekipler, gün içinde trafiğin yoğun olduğu zaman dilimlerinde trafik ışıklarında sürücülere maske dağıtma uygulamasına devam ediyor. Bugüne kadar yaklaşık 250 bin maske dağıtan Mamak Belediyesi bu rakamı iki katına çıkarmayı hedeflerken, maske dağıtım noktalarını ise www.mamak.bel.com.tr kurumsal web sitesinde coğrafi işaretleme ile duyurdu. Böylece vatandaşlar kendisine en yakın maske alabileceği noktayı kolayca öğrenebiliyor. Mamak Belediyesi atık maske ve eldivenler için de ilçedeki 100 ayrı noktaya özel çöp konteynırı yerleştirirken, bu konteynırların yerlerini yine belediye web sitesinden görmek mümkün.
Vatandaşların mecbur olmadıkça sokağa çıkmamalarını isteyen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Sokağa çıkmak zorunda kalınırsa mutlaka maske takmalarını hemşehrilerimize ifade ediyoruz. Bu hem kendi hem sevdiklerinin sağlığı için şart. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla devletimiz maske dağıtıyor. Biz de bu mücadelede devletimizin yanında, milletimizin hizmetindeyiz. Atık maske ve eldivenlerimizin de kesinlikle sokağa atılmaması gerekiyor. Bu yüzden 100 ayrı yere özel çöp konteynırı koyduk. İsteyenler iki kat kapalı çöp poşetinde biriktirip bu atıkları yok edilmek üzere bize teslim edebilir. İmkanlarımızı virüsle mücadele için seferber ettik. 14 kuralı bütün billboardlara astık, on binlerce el broşürü dağıttık, asansörlerimizde işaretleme yaptık. Dezenfekte işlemleri 24 saat 64 mahallemizde sürüyor. Unutmayalım, virüs gücünü temastan biz tedbirlerimizden alıyoruz. Hep birlikte kurallara uyacağız, evde kalacağız ve bu virüsten kurtulacağız” dedi.
Belirlenen 14 maske dağıtım noktası şöyle:
- Dikimevi Göbek Metro çıkışı
- Abidinpaşa Yunus Market önü
- Yeşilbayır Yonca Market önü
- Kutludüğün eski belediye binası önü
- Küçükkayaş Muhtarlığı önü
- Kayaş merkez
- Samsun Yolu Çalışkan Kardeşler Petrol Ofisi karşısı
- Akdere Eski Son Durak
- Akdere Dereboyu Altunbileklerin önü
- Mamak Belediyesi önü
- Lalahan Eski Belediye Hizmet Binası önü
- Natoyolu EGO otobüs noktası yakını (Çağdaş Market önü)
- Bostancık Caddesi Hüseyin Gazi Son Durak
- Boğaziçi BİM Market önü

Mamak’ta yeni hafta maske dağıtımı ile başladı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler