YURTHABER

Sinop
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suyun metrelerce altında ders görüyorlar

Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojileri Programı öğrencilerine sektörün ihtiyaçları göz önüne alınarak birinci sınıf sanayi dalgıçlığı eğitimi veriliyor.

Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojileri Programı öğrencilerine sektörün ihtiyaçları göz önüne alınarak birinci sınıf sanayi dalgıçlığı eğitimi veriliyor. Buradaki eğitim merkezinde öğrenciler geleceğe hazırlanıyor. Bölümde öğrenim gören öğrencilere dünya standartlarında kaliteli eğitim veriliyor.
Teorik eğitimin yanı sıra dalış uygulaması da yapıyorlar. Özel ekipmanlarla ders gören öğrenciler su altında kaynak yapabiliyor, kesme ve tesviye işlemlerini öğreniyorlar. Eğitimini başarıyla tamamlayanlar birinci sınıf sanayi dalgıcı ve basınç odası operatörü unvanını alıyor ve sektörde kolayca iş bulabiliyor. Üniversitenin sahip oluğu alt yapı imkanı ve teknik donanımı oldukça geniş.
Sinop Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ömer Salih Aslan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bütün önlemler alınıyor. Biraz daha zor şartlarda eğitim veriyoruz. Daha seyrek öğrenciyle çalışmak zorunda kalıyoruz. Tabii, bu bizi biraz zorluyor. İş yükünü arttırıyor. Fakat işte buradan alınan eğitimle yüz yüze ve uygulamayla yapılan işlerden sonra mezun olduklarında tabii ki aynı uygulamaları özel sektörde de çalışarak gerçekleştirecekler. Zaten bir şeyi öğrenmenin en iyi yöntemi uygulama yapabilmektir. Biz de bunları burada gerçekleştiriyoruz. Sahamız zaten bu konuda çok geniş. SKUBA dalışlarıyla başlayıp başlık dalışlarıyla ikinci sınıfta sanayi dalışlarına öğrenciler yönleniyor. Önemli olan öğrencilerin bu işi yapmayı istemeleri. Zaten sektör aslında çok geniş bir sektör. Biz öğrencilerimizin bir çoğunu yurt dışına gönderdik. Orda da eğitim aldılar. Uluslararası lisansa sahip oldular. Bütün dünya onların çalışma alanı oldu" dedi.

Suyun metrelerce altında ders görüyorlar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler