YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üç Eylül Ortaokulu'ndan Bilim Fuarı

Manisa'nın Selendi ilçesinde TÜBİTAK ve Üç Eylül Ortaokulu'nun ortaklaşa düzenlediği Bilim Fuarı, 2 aylık çalışmanın...

Manisa'nın Selendi ilçesinde TÜBİTAK ve Üç Eylül Ortaokulu'nun ortaklaşa düzenlediği Bilim Fuarı, 2 aylık çalışmanın ardından okul bahçesinde açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği çerçevesinde Türkiye çapında bilim fuarı için bin okul, pilot okul olarak seçildi. TÜBİTAK Bilim Fuarlarının düzenlemesi için Selendi'de Üç Eylül Ortaokulu pilot okul olarak belirlendi. Bu kapsamda 2 aylık çalışma neticesinde 5 ayrı dersten (Fen Bilgisi, Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler ve Din Kültürü) yaklaşık 35 proje geliştirildi. 88 öğrencinin katılımı ve 4 öğretmen rehberliğinde gerçekleşen TÜBİTAK Bilim Fuarı, okul Bahçesinde 15-17 Mayıs tarihlerini içerecek şekilde 3 gün sergilenecek. Öğrencilerin yaptığı çalışmadan çıkan eserler, öğrencilerin bilimle buluşmasını sağlamak, soru sorma, problem çözme ve toplum karşısında kendini ifade etme yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunmak, gördüğü veya karşılaştığı sorunu araştırarak, bilimsel yöntemi kullanarak öğrenilmesi ve bunu davranış haline dönüştürmesi hedeflenirken, öğrenci, öğretmen ve veli işbirliği açısından olumlu bir ortam oluşmasına da katkı sağlandı.

Selendi Kaymakamı Yasin Ortakcı ve daire amirlerinin katılımıyla açılan, 88 öğrencinin 2 ay gibi sürede yaptığı 35 eserin sergilendiği fuarda konuşan Okul Müdürü Mehmet Semiz, "Üçeylül olarak bizler, çocuklarımızın zeka gelişimine, buluş ve keşif yeteneklerinin uyandırılmasına büyük önem veriyoruz. İnşallah bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz 4006 Bilim Fuarı da, çocuklarımızın bilimsel merakını uyandırmada önemli bir kıvılcım olur ve ilçemizdeki diğer okullara yayılır. Bu açıdan çok önem verdiğim, sevinç ve mutlulukla karşıladığım bir projedir. Bu fuar, çocuklarımızın enerjilerini bilim üretiminde kullanmasını teşvik eden çok güzel bir projedirlık çalışmadır. Emeği geçen TÜBİTAK yetkililerine, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Okulumuzda yapılan çalışmaları gördükten sonra göğsümüz kabardı, gururlandık, çok mutlu olduk. Çocuklarımızın neler yapabileceğini, biz yol gösterdikten sonra ne tür faaliyet gösterebileceklerine bir kez daha şahit olduk" dedi.

Konuşmanın ardından okulun halk oyunları ekibi gösterisini sundu. Kaymakam Ortakcı ve katılıcılar tarafından kurdelesi kesilerek açılan fuara, ilk gününde diğer okulların öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Fuar, 3 gün boyunca gezilebilecek.

Üç Eylül Ortaokulu'ndan Bilim Fuarı

Manisa'nın Selendi ilçesinde TÜBİTAK ve Üç Eylül Ortaokulu'nun ortaklaşa düzenlediği Bilim Fuarı, 2 aylık çalışmanın...

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler