Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Adalet Bakanlığı’nın Yargı Reformu Strateji Taslağı’na, hukuk fakültesi öğrencilerinin eğitimlerinin bir bölümünde hukuki danışmanlık yapmasını öngören ‘İntörn Uygulaması’nı mühendislik eğitimine uyarladı. Türkiye’de Mühendislik eğitiminde bir ilk olan uygulama ile öğrenciler son dönemlerini akredite olmuş firmalarda ve sanayi kuruluşlarında çalışarak geçirecek.
İş dünyası ve öğrenciler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan 'İntörn Uygulaması', eğitim çevrelerinin ve kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor. Türkiye’ de bir ilk olacak uygulama için olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin İntörn Uygulaması’na intibaklarının sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti. Coşkun, "Dünya ve Türkiye hızla değişiyor, kabuk değiştiriyor. Üniversitelerdeki statükocu ve durağan eğitim stratejileri de değişmek zorunda. Artık geldiğimiz noktada, inovatif, hızlı düşünmek ve hemen uygulamak zorundayız. Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı, hukuk sisteminin yeni yol haritasını belirledi. Hazırladığı Yargı Reformu Strateji Taslağı’nda, ‘İntörn Uygulaması’nı hukuk fakültelerine zorunlu olarak öngörüyor. Buna göre, hukuk fakültesi öğrencileri, artık eğitimlerinin bir bölümünü kişi ve kuruluşlara hukuki danışmanlık yaparak tamamlayacak. Aklın yolu bir. Tüm bunlar bizim GAÜN olarak ne kadar doğru yolda olduğumuzu bir kere daha gösterdi. Seneye, ‘İntörn Uygulaması’nı başta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olmak üzere diğer fakültelerimizde de yaygınlaştırmak istiyoruz. GAÜN fark oluşturmaya ve öncü olmaya devam edecek." şeklinde konuştu.
'İntörn Uygulaması' ile 7’nci dönem sonunda tüm teorik derslerini bitiren Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin, sekizinci dönem sömestrlerini, hiçbir ders almadan, akredite olmuş firmalarda ve sanayi kuruluşlarında saat 8.00- 17.00 arasında bizatihi çalışarak geçireceklerini ifade etti. Bu bağlamda öğrencilerin hayata daha iyi hazırlanmış, daha fazla deneyim kazanmış olacağını kaydeden Coşkun, "İş bulma konusunda da avantajlı konuma gelecekler ayrıca bu uygulama üniversite ile sanayi arasındaki ilişkilerin gelişmesine ciddi katkı sağlayacak." dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz