Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı (KOSGEB) Mustafa Kaplan, Girişimcilik Destek Programı'nın geri ödemesiz kısmını 27 binden 30 bin liraya çıkardıklarını söyledi.
Kaplan, KOSGEB ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nce (TOBB) Abant'taki bir otelde düzelenen "Girişimcilik Konseyi Stratejisi Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, girişimciliğin büyüme sürecinin bir bitkinin tohumdan filizlenmesi gibi zor olduğunu anlattı.
Girişimcilere özellikle kırılgan dönem olan başlangıç yıllarında özenle yaklaşılması gerektiğine dikkati çeken Kaplan, strateji çalışmalarını yaparken girişimciyi odak noktası yapmak gerektiğini bildirdi.
"Girişimcilik Destek Programı'nın geri ödemesiz kısmını 27 binden 30 bin liraya çıkardık" diyen Kaplan, "Aynı zamanda destek unsurlarını yeniledik, dağılımını değiştirdik. Girişimcilik eğitimini 60 saatten 70 saate çıkardık. Üniversitelerde örgün eğitim gören girişimci adayı öğrencilerinden başarılı olanların sertifika almasını sağladık. Tüm bu çalışmalarımız esnasında Girişimcilik Konseyi'nin görev alanlarını akılda tutarak, konsey stratejisine katkıda bulunacak konuları da not aldık" şeklinde konuştu.
Girişimciliğin sürdürülebilir niteliğe kavuşabilmesi için ekosistemdeki etkileşim düzeylerinin iyi analiz edilmesi gerektiğine işaret eden Kaplan, aradaki boşlukların doldurulması ve birbirleriyle bütünlemelerinin sağlaması gerektiğini bildirdi.
Kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu çok önemsediklerini ifade eden Kaplan, şöyle devam etti:
"2,5 yıl gibi kısa bir sürede girişimcilik eğitimlerini ülke çapına yayarak, 115 bin kişiyi eğitebilmemiz bizimle aynı misyonu paylaşan kurum ve kuruluşlarla yaptığımız işbirlikleri sayesinde olmuştur. Girişimcilik faaliyetlerinin ülke çapına yayılması ve hedef kitleye erişimde sağlanan bu başarı KOSGEB'i bir network odağı haline getirmiştir. Bu network'e dahil olarak girişimci adaylarına erişmek isteyen kurum ve kuruluşların sayısı gün geçtikçe artmaktadır.
Girişimcilik network'u giderek genişliyor ve güçleniyor. Bu çalışmalar Girişimcilik Konseyi'nin nüvesini oluşturuyor. Konseyin çalışmalarıyla daha güçlü ve daha geniş networkler oluşturacağımıza, girişimcilik ekosisteminin bütün alanlarını girişimciler lehine geliştirebileceğimize inanıyorum."
Kaplan, çalıştayın Türkiye'de girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimciliği geliştirmek için stratejiler belirlemeyi amaçladığını vurgulayarak, çalıştaydan temel beklentilerinin Türkiye'nin Girişimcilik Stratejisi ve Eylem Planı'nın oluşturulması sürecine tüm tarafların azami katkılarını sağlamak olduğunu anlattı.
-TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu-
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise 10 yıl önce memur olmayana kız verilmediğini, girişimcilerin ikinci sınıf insanlar olarak algılandığını belirterek, girişimciliğin fakirliğin ve işsizliğin tek ilacı olduğunu söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz