Mersin’in Tarsus ilçesinde Sivaslılar Kültür Dayanışma ve Tanıtma Derneği tarafından aşure günü düzenlendi. Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, “Alevi’si ve Sünni’siyle bizler kenetlenmiş güzel bir aileyiz.” dedi.
Derneğin Abacı İş Hanı’nda bulunan lokalinde gerçekleştirilen etkinliğe Kaymakam Güldibi’nin yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları Kerim Tufan ile Bünyamin Sönmez, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, üyeler ve davetliler katıldı.
Dernek Başkanı Fatma Yıldırım, geleneksel olarak düzenledikleri aşure gününe gelen ve destek veren herkese teşekkürlerini iletti.
Kaymakam Güldibi ise “Matem ayını, orucu geride bıraktınız. Bizler Alevi’si ve Sünni’siyle binlerce yıldır ortak kaderde, ortak acılarda bir arada bulunmuş hep birbirini sevmiş, saymış birbiriyle bir olmuş, birbirinin mutluluğuyla umutlanmış, kederde kenetlenmiş güzel bir aileyiz. Toplumumuz, her bireyi, farklı kokuları olan, düşüncesi olan, neşe kaynağı olan kişilerden oluşuyor. Bunu böyle kavramamız lazım. Bizler tıpkı bu aşurede olduğu gibi farklı şekillerde bir araya geldik ve aşure tadını oluşturduk. Tadımız hiçbir zaman bozulmasın.” dedi.
Dedelerin duaların ardından, misafirlere aşure ikramında bulunuldu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz