Türk tiyatrosuna unutulmaz eserler kazandıran Güngör Dilmen, 82 yaşında hayatını kaybetti. Midas'ın Kulakları, Kurban, Deli Dumrul, Aşkımız Aksaray'ın En Büyük Yangını gibi birçok oyunu Türk tiyatrosuna kazandıran Dilmen, geçirdiği bağırsak ameliyatından sonra İzmir'deki özel bir hastanede yoğun bakımda tutuluyordu.
GÜNGÖR DİLMEN KİMDİR?
Güngör Dilmen, 1960 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Filoloji Bölümü'nü bitirdi. Daha sonra Tel Aviv ve Atina'ya giderek, tiyatro alanında incelemeler yaptı. ABD'nin Yale ve Washington üniversitelerinde, 1961-1964 arasında tiyatro eğitimi gördü. İstanbul Şehir Tiyatroları ve İstanbul Radyosu'nda çalıştı. 1971'de İngiltere'deki Durham Üniversitesi'nde Doğu Dilleri okutmanı, 1982'de ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde öğretim görevlisi oldu. İlk yazılarında, "Güngör Kalyoncu" imzasını kullandı. İstanbul Şehir Tiyatroları'nda yönetmen yardımcılığı ve dramaturgluk yapan Dilmen, 1959'da Sinema-Tiyatro Dergisi’nin açtığı yarışmada yazdığı tek perdelik oyun Midas'ın Kulakları ile birincilik kazanmıştı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz