Dut Yapragi Cayi Haberleri

Yılda 45 gün uyanık kalan ipek böcekleri, dut yapraklarıyla özenle besleniyorlar

Hatay’ın Defne ilçesinde kurulan eğitim merkezi, kadınlara istihdam sağlamak ve geleneksel ipek böcekciliği mesleğini canlandırmak amacıyla faaliyet gösteriyor.

Yurthaber 2024-05-02 10:02:44

Pandemi döneminde 4 bin TL'ye ev sahibi oldu! Görenler şaşırıyor, hayranlıkla inceliyor 'Çok rahat ve havadar'

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinin Tırazlar Mahallesinde Ali Dölek isimli üzüm üreticisinin bağın kenarında bulunan dut ağacına yaptığı ahşap kulübe ilgi odağı oldu. Dölek kulübeyi 4 yıl önce pandemi döneminde yaptığını ve 4 bin TL'lik masraf ettiğini söyledi.

Haber 2024-03-29 10:04:03

Dut pekmezinin faydaları nelerdir? Aç karnına pekmez yemek neye iyi gelir?

Sağlık açısından önemli yararları olan birçok farklı pekmez türü mevcuttur. Dut pekmezi de bu pekmez türlerinden biri olmakla birlikte besleyici bir özelliğe sahiptir. Dut meyvesinin ezilip kaynatılması ile elde edilen şurup türü, dut pekmezi şeklinde adlandırılmaktadır. Dut pekmezi şurup formunda olduğundan içimi oldukça kolaydır. Ayrıca çeşitli vitamin ve mineraller içermektedir. Peki, dut pekmezinin faydaları nelerdir ve aç karnına pekmez yemek neye iyi gelir?

Haber 2024-03-12 18:17:27

Kuru incirin faydaları nelerdir, nelere iyi gelir? Kuru incir günlük ne kadar tüketilmeli?

İnsan sağlığı için son derece faydalı olan çok sayıda meyve türü bulunmaktadır. İncir de bu meyvelerden biri olarak bilinmektedir. Bilimsel ismi Ficus olan incir, dut ailesine mensup bir meyve türüdür. İncirin kurutulmuş hâli ise kuru incir olarak tabir edilmektedir. Kuru incirin de taze incir meyvesi kadar sayısız yararı mevcuttur. Peki, kuru incirin faydaları nelerdir, nelere iyi gelir ve günlük ne kadar tüketilmeli?

Haber 2024-03-12 18:16:06

Tekirdağ'da devrilen ağaç park halindeki 3 otomobile zarar verdi

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde dut ağacının devrilmesi sonucu park halindeki 3 otomobil zarar gördü.

Yurthaber 29-11-23 11:51

Ispanaktan 10 kat fazla demir, sütten 25 kat fazla kalsiyum içeriyor! Faydalarını duyan çok şaşırıyor

Doğa bize pek çok değerli bitki sunar, ancak bazıları gizli hazine gibidir. Bu değerli bitkilerden biri de dut ağacının yapraklarıdır. Dut yaprakları, yemeklerden çaylara kadar birçok farklı şekilde kullanılabilen son derece faydalı bir bitkidir. Dut ağacının yaprakları, geçmişten günümüze kadar alternatif tıpta sağlık için kullanılmıştır. Duyanların çok şaşırdığı dut yaprağının faydaları haberimizde.

Haber 03-11-23 09:10

Hava almak için seçtiği yer ekipleri alarma geçirdi! Kendisine bakanlara ise öyle bir şey söyledi ki...

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaklaşık 15 metre yüksekliğindeki dut ağacının tepesine çıkan B.A.K. (30), polis ve itfaiye ekiplerini alarma geçirdi. Psikolojik sorunları olduğu belirtilen genç ikna edilip ağaçtan indirilirken, söyledikleri ise yüzleri güldürdü. Hava almak için çıktığını belirten genç, kendisine bakanlara da, “Ağaca çıkan birini ilk defa gördünüz herhalde” dedi.

Haber 29-09-23 12:03

Pekmez kilo aldırır mı? Diyette pekmez yenir mi?

Diyet yaparken bazen kendimize yasaklar koyarız ve bazı gıdaları tamamen hayatımızdan çıkarırız. Bu yasaklardan biri de pekmez olabilir. Pekmez özellikle Türk mutfağında sıkça tüketilen tatlı bir besindir. Pekmez, meyvelerin veya tahılların kaynatılıp uzun süre pişirilmesiyle elde edilen bir doğal tatlandırıcıdır. Özellikle üzüm, dut, incir ve kayısı gibi meyvelerden elde edilen pekmez çeşitleri oldukça yaygındır. Peki, pekmez kilo aldırır mı ve iyette pekmez yenir mi?

Haber 30-06-23 21:18

Düzenli tüketenler hastalık yüzü görmüyor! Tüm organları temizliyor

Hastalıklara karşı dirençli olmak adına yediğimiz yiyeceklere dikkat etmemiz gerekiyor. Uzmanlar meyve ve sebze tüketimini her fırsatta paylaşıyor. Taze meyve ve sebzelerin yanı sıra kuru meyveler de sağlık için oldukça faydalı olabiliyor. Organları temizleyici özelliği bulunan dut kurusunun faydalarını duyanlar bu süper besini evinden eksik etmiyor.

Haber 14-06-23 08:38

İpek böceği yetiştiriciliği nasıl yapılır, kârlı mı, devlet teşviki var mı? İpek böceği nasıl yetiştirilir?

İpek böceği yetiştiriciliği, ipek elde etmek amacıyla ipek böceklerinin yetiştirilmesi ve ipek üretiminin yapıldığı bir tarımsal faaliyettir. İpek böcekleri özellikle dut ağaçlarının yapraklarını tüketerek büyüyen larvalardır. Bu süreç ipek böceklerinin yumurtadan çıkmasıyla başlar. Yumurtalar, uygun sıcaklık ve nem koşullarında kuluçkaya yatırılır. Yavrular çıktıktan sonra onları besleyecek olan dut yaprakları temin edilir ve larvaların büyüme süreci başlar.

Finans 13-06-23 11:39

İpekböcekçiliği üretiminde yüzler gülüyor

Muğla’da tarımsal üretimi desteklemek, üreticilerin alternatif ve katma değeri yüksek ürünlerle gelirlerini arttırmak için çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi il genelinde ipekböcekçiliği üreticilerinin dut fidanı, besleme evi gibi hizmetlerle katkıda bulunuyor.

Yurthaber 06-06-23 15:51

Tahin pekmez faydaları nelerdir, nasıl yapılır, karışım oranı nedir? Tahin pekmez kaç kalori, kilo aldırır mı?

Tahin pekmez, Türk mutfağında yaygın olarak kullanılan bir besindir. İki ana malzeme olan tahin ve pekmezden yapılan bu besin, özellikle kahvaltılarda ve tatlılarda kullanılmaktadır. Tahin susam tohumlarının öğütülmesi ile elde edilen bir besindir ve lif, protein, sağlıklı yağlar ve vitaminler açısından zengindir. Pekmezse üzüm veya dut gibi meyvelerin kaynatılması sonucu elde edilen tatlı bir macundur. Demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum ve B vitaminleri açısından zengindir.

Haber 08-05-23 13:20

Kuşburnu çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Kuşburnu çayı nasıl yapılır, demlenir, zayıflatır mı?

Kuşburnu, yabani gülün meyvesinden elde edilen bir bitkidir. Yabani gülün yapraklarının altında bulunan bu meyve, dut büyüklüğündedir. Gülün meyvesi olarak da adlandırılan kuşburnun rengi genellikle turuncuya çalan bir kırmızıdır. Sarı ve siyah çeşitleri bulunsa da çay olarak tüketilen versiyonu, kırmızı meyveli olan halidir. Hafif ekşi olmasına rağmen ferahlık sağlayan bir lezzeti olan bu meyve, sağlığa faydaları nedeniyle çay olarak sıklıkla tüketilir. Kuşburnu çayı faydaları nelerdir?

Haber 07-04-23 16:12

Dut yaprağının faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Dut yaprağı ne işe yarar, nasıl saklanır?

Dut, Moraceae familyasından Morus cinsine ait bir ağaç ve bu ağacın meyvesidir. Dut ağacı, ılıman bölgelerde yetişir ve dünya genelinde çeşitli türleri bulunur. Meyveleri genellikle mor veya siyah renklidir, ancak bazı türlerinde beyaz, pembe veya kırmızı renkler de görülebilir. Meyveler genellikle tatlıdır ve taze olarak tüketilebildiği gibi, reçel, marmelat, şurup, pasta ve kek gibi çeşitli tatlılarda da kullanılır. Ayrıca sağlık açısından da birçok faydası bulunur.

Haber 07-04-23 15:36

Dut kurusu faydaları nedir? Beyaz dut kurusu kürü ne işe yarar, nasıl yapılır?

Beyaz dut kurusu son zamanlarda popüler hale gelen bir atıştırmalık olarak karşımıza çıkıyor. Dut kurusu, dünya genelinde birçok ülkede yetişen dut meyvesinin kurutulmuş halidir. Geleneksel olarak tatlı bir atıştırmalık olarak tüketilen dut kurusu, son zamanlarda sağlıklı bir besin kaynağı olarak da dikkat çekiyor. Özellikle beyaz dut kurusu, sağlık açısından birçok fayda sağlaması nedeniyle popüler hâle gelmiştir. Peki, beyaz dut kurusu kürü ne işe yarar?

Haber 30-03-23 16:32

Artık ağacın içinden geçilebiliyor! 'Fayın üzerindeki her şey mutlaka...' Deprem ağacı ortadan ikiye bölmüş

Çok sayıda ilde büyük yıkımlara ve can kayıplarına neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeden yeni görüntüler de geliyor. Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde kaydedilen görüntü ise tüyler ürpertti. Deprem, fay hattının üstünde neredeyse ne varsa parçalanırken yalnızca mahalle değil ağaçları ile ortadan ikiye ayırdı. İşte dut ağacının ortadan ikiye ayrıldığı o mahalle ve uzmanların görüşleri...

Haber 20-02-23 08:45

'Fiyatlar normal' Mandalina 80, dut 200, muz 90, hurma 100, çilek 150 TL... Tezgahın önünden geçenler gözlerine inanamıyor

Gıda fiyatlarındaki hareketlilik takip edilirken vatandaşlar yüksek fiyatlardan şikayet etmeye devam ediyor. Ancak İstanbul'un göbeğinde tezgahlardaki meyve fiyatları görenleri kelimenin tam anlamıyla şaşkına çevirdi. Taksim Talimhane'deki tezgahlarda meyvelere turist tarifesi uygulanırken 1 kilo mandalinanın 80 TL, portakalın 70 TL, muzun 90 TL, dutun 200 TL, hurmanın 100 TL ve çileğin 150 TL olduğu görüldü. Dudak uçuklatan fiyatlar için "Meyve fiyatı şu anda normal. Kiralar yüksek" denildi.

Finans 14-01-23 10:36

Yol ortasında kalan asırlık ağaç korumaya alındı

Van’ın merkez İpekyolu ilçesinde yol genişletme çalışmalarında yol ortasında kalan asırlık dut ağacı koruma altına alındı.

Yurthaber 14-12-22 13:59
Van

Dut pekmezi nasıl tüketilir, hangi hastalıklara iyi gelir? Dut pekmezi nasıl kullanılır, günlük ne kadar tüketilmeli?

Birçok faydası ile dut pekmezi herkesin tüketebileceği yiyeceklerden biridir. Lezzetli olması nedeniyle tercih edilir. Genellikle kan değerlerinde problem çıkanlar için doktorlar tarafından önerilir. Düzenli tüketildiğinde faydasını rahatlıkla görebilirsiniz. Mevsim geçişlerinde özellikle kış aylarında tüketilmesi önerilir. Doğal malzemelerden hazırlandığı için çocuklarınızın da tüketebileceği pekmez çeşitlerinden biridir. Peki, dut pekmezi nasıl yapılır?

Haber 09-12-22 17:18

Elazığ’da asırlık 24 dut ağacı kesildi

Elazığ’ın Doğukent ve Ulukent Mahalleleri yol güzergahında bulunan asırlık 24 dut ağacı kesildi.

Yurthaber 14-11-22 08:31

Taze dut yaprağı çayı neye iyi gelir, faydaları nelerdir? Taze dut yaprağı çayı nasıl hazırlanır, nasıl demlenir?

Aktarlardan kolayca temin edilebilecek malzemeler ile evde hazırlanabilen bitki çayları insan sağlığına faydalı çeşitli özelliklere sahiptir. Bilinçli olarak tüketildiği zaman bazı hastalıkların tedavisinde de kullanılır. Taze dut yapraklarından hazırlanan çayın da en bilinen faydası vücudu toksinlerden temizlemesi ve kanser hücrelerine karşı mücadele etmesidir. Ödem ve toksin attırıcı etkisiyle bilinen taze dut yaprağı çayı nasıl demlenir?

Haber 04-11-22 18:22

Dut kurusu çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Dut kurusu çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Tarih boyunca toplumlar doğada bulunan bitki ve meyvelerin sağladığı yararlardan birbirinden farklı yöntemlerle faydalanmıştır. Geçmişten günümüze kullanımı süregelen bitki çayları da doğanın sağladığı faydalardan yararlanmanın bir yöntemidir. Pek çok bitki çayı gibi dut kurusu çayı da sağlığa birçok yarar sağlar. Evde kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz dut kurusu çayı pek çok faydaya sahiptir. Peki, dut kurusu çayı nasıl hazırlanır?

Haber 01-11-22 17:00

Kuru dut nasıl tüketilir? Kuru dut nelere faydalı, dut kurusu nasıl yapılır?

Tüm meyvelerin insan sağlığına çeşitli faydaları vardır. Bazı meyveler hem taze hem de kurutularak tüketilebilir. Meyveler bazı hastalıkların tedavi süreçlerinde de destekleyici gıdalar olarak kullanılır. Dut meyvesi de hem kuru hem taze olarak tüketildiği zaman içerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde insan sağlığına son derece faydalı bir meyvedir. Peki, kuru dutun faydaları nelerdir, kuru dut nasıl tüketilir?

Haber 28-10-22 17:07

Her gün bir avuç yemek şifa dağıtıyor: İyi gelmediği hastalık yok! Kolesterolü düşürüyor, kalp hastalıklarını önlüyor

Sağlıklı beslenme denildiğinde ilk akla gelenler sebze ve meyveler olsa da kuruyemiş ve kuru meyveler de sağlık için etkili sonuçlar sağlıyor. Birçok hastalığın oluşmasını önlüyor, vücudu koruyor. Her gün bir avuç yenilen dut kurusunun faydaları duyanları şaşırtıyor. Özellikle kış aylarında düşen vücut direnciniz için yarattığı etki hiç bilinmiyor.

Haber 18-10-22 13:40

Yüzyıllardır şifa kaynağı! Egzamanın kökünü kurutur, iltihabın ve kanserin düşmanı, antioksidan kaynağı

Yaz kış demeden sevilerek tüketilen dut kurusu, sağlığa olan faydalarıyla ön plana çıkıyor. Kan yapıcı özelliklere sahip olan dut kurusu tam bir antioksidan deposu. Günde bir avuç dut kurusu sayesinde vücutta oluşan iltihabı kurutabilirsiniz. Tazesi ayrı kurusu ayrı faydalı olan dut kurusu aynı zamanda tam bir kanser düşmanı. İşte dut kurusu faydaları...

Haber 03-09-22 07:03

Kuruttuğu yaprakları sanat eserine dönüştürüyor

Balıkesir'de emekli albay Soner Göktürk, çeşitli işlemlerden geçirdiği kauçuk, dut, ayva ve armut ağaçlarının yapraklarına manzara ile insan, hayvan, doğa figürleri resmederek hazırladığı eserleriyle ilk kişisel sergisini açtı - Göktürk: - "Konya'da Hazreti Mevlana'yı anma etkinliklerinde bir sanatçının icra etmiş olduğu yaprak üzerine resimdeki hat sanatı beni derinden etkilemişti. Çabalarımın sonucunda yaprakları resimle buluşturdum"

Yurthaber 22-08-22 11:03

Birkaç haftada metabolizmayı hızlandırıp zayıflatıyor! Dut yaprağının az bilinen mucizevi faydaları

Yüzyıllar öncesinden günümüze dek alternatif tıpta da kullanılan dut yaprağının az bilinen mucizevi faydaları şaşırtıyor. İnsan sağlığına pek çok faydası bulunan dut yaprağı metabolizmayı hızlandırdığı gibi zayıflamaya da yardımcı oluyor. İşte dut yaprağının mucizevi faydaları...

Haber 16-08-22 01:51

Ağacın altında ağlama sesi duyulunca gerçek ortaya çıktı! 100'den fazla araç takip ediliyor... Emzirirken aklıma sürekli o geliyor

Antalya'da yaşanan bir olay yürekleri sızlattı. Cadde üzerinde bulunan bir dut ağacının altından vatandaşlar ağlama sesleri duyurdu. Bunun üzerine ağacın altında bir bebek olduğu ortaya çıktı. Henüz 10 günlük olduğu değerlendirilen bebek, getirildiği mahallede 13 aylık bir bebeği olan anne Teslime Yılmaz tarafından emzirildi. Yılmaz, bebeğin çok aç olduğunu ve çok emdiğini anlatırken "Bir anne bunu nasıl yapar? Çocuğu emzirirken sürekli o bebek aklıma geliyor" diye konuştu.

Haber 03-08-22 15:53

Hayvanlara yem olarak verilen dut posasından yağ ürettiler

Dut meyvesinden elde ettikleri ürünlerle dikkati çeken Adıyaman Tut ilçesindeki üreticiler, yaptıkları girişimlerin ardından hayvan yemi olarak kullandıkları dut posasından yağ elde etti - Doç. Dr. Sibel Uluata: - "E vitamini açısından zengin ve antioksidan kapasitesi yüksek olan bir yağ"

Yurthaber 27-07-22 11:17

Dutuyla ünlenen ilçe turizmde güçlenmek istiyor

Son yıllarda dut üretimiyle ön plana çıkan ve tersine göç almaya başlayan Adıyaman'ın Tut ilçesi, lezzetleri ve yayla havasıyla turistleri bekliyor - Daha önce tarım işçiliğine giden yöre halkı, artık kendi bahçelerinden gelir elde ederken ilçede turistik tesisler de yükselmeye başladı

Yurthaber 21-07-22 11:07

Bilecikli oto tamircisi ata mirası koza yetiştiriciliği için örnek bahçe oluşturdu

Ek gelir elde etmek için 3 yıl önce başladığı ipek böceği yetiştiriciliğini geçen yıl Tarım ve Orman Bakanlığından aldığı maddi destekle geliştirerek dut bahçesine besleme evi kuran Serdar Demirkapı'ya eşi ve çocukları destek oluyor - Oto tamircisi Demirkapı: - "İpek böceği çok hassas bir canlı. Verdiğimiz dut yapraklarının özellikle ilaçsız organik olması gerekiyor. Aynı şekilde fidanların da ilaçsız bir şekilde bakımlarının yapılması gerekiyor"

Yurthaber 17-07-22 11:03

Sivan dut pekmezi geleneksel yöntemlerle dalından sofraya uzanıyor

Bingöl'de ağaçlar silkelenerek örtülerde toplanan dutlar, meşakkatli üretim süreciyle pekmeze dönüştürülüyor - Hatice Kişi: - "Dut pekmezimi alanlar çok beğeniyor ve tekrar istiyor. Tamamen doğal hiçbir katkı maddesi yok"

Yurthaber 16-07-22 12:21

İstanbul'un kalabalığından uzaklaşıp Bilecik'te ipek böcekçiliğine başladı

Söğüt ilçesinden 3 ay önce satın aldığı arazideki çiftlik evinde ipek böceği yetiştiren ev kadını Sevda Aydın, 40-45 gün süren bakımın ardından ilk ürünü olan kozaları yetkililere teslim etti - Aydın: - "Tırtılların dut yapraklarını yerken çıkardıkları ses terapi gibi geliyor. İlk defa dinledik. Her evresine şahit olduğumuz için bu ibret bize daha farklı bir duygu hissettirdi"

Yurthaber 02-07-22 11:01

İrem Derici'nin uçakta ağda paylaşımı olay oldu: Az kaldı...

İrem Derici, sosyal medya paylaşımlarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Ayaş Dut Festivali'nde verdiği konser büyük ses getiren ünlü şarkıcı İrem Derici uçakta yaptığı 'ağda' paylaşımıyla gündem oldu.

Magazin 27-06-22 14:31

Evinin bahçesindeki duvara tırmandı! Korkunç olay, kalçasına saplandı

Aksaray'da evinin bahçesindeki duvara dut toplamak için çıkan Afganistanlı Noureddın Ozbak'ın (13), dengesini kaybedip korkulukların üzerine düştü. Korkuluk demiri küçük çocuğun kalçasına saplandı.

Haber 04-06-22 22:32

Yer: Bursa! Şifa bulmak isteyen bin yaşındaki bu ağaca geliyor

Bursa'da bin yaşındaki dut ağacının meyveleri şifa bulmak isteyenler tarafından yoğun ilgi görüyor. Bölgede yaşayan vatandaşlardan biri, ''Çocukluğumda gelip bu dut ağacının yaşını ölçtüler 950 yaşında çıktı. Şimdi bu ağacın yaşı bin olarak ölçülüyor. Bu ağaç eskiden kile şimdi cami olarak kullanılan yapının bahçesinde bulunuyor. Bu ağacın meyvelerinin şifa dağıttığına inanılıyor. Şifa bulmak isteyenler meyveler olduğu zaman buraya gelip yiyorlar" dedi.

Haber 01-06-22 09:20

Kadıköy'de şaşkına çeviren anlar: Araba ağaç altında kaldı, devrilen ağaçtan dut topladılar

Kadıköy'de meydana gelen olayda ağaç parçası devrilen aracın üzerinden yoldan geçen vatandaşlar, ağaçtaki dutları toplamaya çalıştı. Polis ekiplerinin uyarısıyla vatandaşlar olay yerinden uzaklaştırılırken, Yaşanan olay sonrası konuşan çevre sakinlerinden Ertuğrul Cebesoy, “Ağaç sanırım yükünü taşıyamayarak yola düştü. Ağaç parçasının düştüğü araç biraz zarar gördü. O esnada bedava dutu gören millet dut toplamaya başladı” diye konuştu.

Haber 27-05-22 14:50

Dut hoşafı ne demek? Dut hoşafı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller, farklı kökenlere ve yapılara sahiptirler. Her dil, kendi yapısına uygun olarak kelime türetir ve bu sayede zenginleşir. Türkçede de kelimelere ekler getirilerek veya farklı kelimelerin kaynaşması ile yeni kelimeler üretilir. Bu kelimelerin üretilmesi farklı kökenlerden gelen sözcüklerin Türkçeleştirilmesi ve dilimizin anlam zenginliği kazanması için gereklidir. Dut hoşafı de farklı kelimelerin birleştirilmesiyle oluşturulmuş yeni bir kelimedir. Dut hoşafı ne demektir?

Egitim 24-05-22 00:12

Dut pekmezi ne demek? Dut pekmezi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi kuralları göz önünde bulundurularak bir araya getirilen iki farklı kelime, yeni bir kavram oluşturuyorsa birleşik kelimelerden bahsedilebilir. Birleşik kelimeler, cümleleri daha dikkat çekici kılar. Dut pekmezi birleşik kelimesi de cümle anlamını pekiştirmek için sıkça kullanılan ve dilbilgisi kuralları çerçevesinde oluşturulan bir kelime grubudur. TDK sözlükte anlamı açıklanan Dut pekmezi ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:48

Dut kurusu ne demek? Dut kurusu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi kuralları göz önünde bulundurularak bir araya getirilen iki farklı kelime, yeni bir kavram oluşturuyorsa birleşik kelimelerden bahsedilebilir. Birleşik kelimeler, cümleleri daha dikkat çekici kılar. Dut kurusu birleşik kelimesi de cümle anlamını pekiştirmek için sıkça kullanılan ve dilbilgisi kuralları çerçevesinde oluşturulan bir kelime grubudur. TDK sözlükte anlamı açıklanan Dut kurusu ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:48

Dut ne demek? Dut kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dut, anlamı irdelenen kelimeler arasında yer alır. Kendimizi ifade etmek için kullandığımız kelimeler, sayısız anlam ve ifadeyle şekillenen dili zenginleştiren unsurlardandır. Bu sebeple kelime anlamları hakkında bilgi sahibi olmak önem taşır. Türkçe konuşan kişileri araştırmaya iten Dut kelimesi ne demektir?

Egitim 17-05-22 19:48

Dut kurusu ile yâr sevilmez ne demek? Dut kurusu ile yâr sevilmez TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, belirli durumları çarpıcı bir şekilde ifade eden kalıplaşmış sözlerdir. Birleşik fiiller de yeni bir anlam kazanarak kalıplaşmış bir ifade sunarlar. Ancak bu sözler geçmiş zamanlarda ortaya çıktığı için günümüzde bazılarını anlamak zordur. Bazıları ise ilk duyulduğu andan itibaren anlamını ortaya serer. Kalıplaşmış ifadelerden biri olan Dut kurusu ile yâr sevilmez ne demektir? Dut kurusu ile yâr sevilmez, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 17:25

Dut gibi olmak ne demek? Dut gibi olmak TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller yapı bakımından çeşitlilik gösterir. Türkçede bolca bulunan bu ifadeler, kelime grubu olarak kullanılan deyimlerde de görülür. Sözcük öbeği olarak karşılaşılan pek çok deyim, birleşik fiillerden oluşur. Atasözleri ise, cümle halindeki deyimlerle benzerlik gösterse bile, yol gösterici özelliğiyle ayrışırlar. Tüm bu dil hazinelerinin hiçbirinin söyleyeni belli değildir. Dut gibi olmak ifadesi de bunlardan biridir. Dut gibi olmak ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 17:25

Dut yemiş bülbüle dönmek ne demek? Dut yemiş bülbüle dönmek TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller, en az iki sözcüğün birleşerek oluşturduğu eylemlerdir. Bazı deyimler de birleşik fiiller yardımıyla oluşmuştur. Sözcük öbeği olan bu deyimlerin aksine bir de cümle halindeki deyimler vardır. Cümle halindeki deyimler atasözleriyle benzerdir ancak atasözlerinin aksine öğüt vermezler. Deyimler, atasözleri ve birleşik fiiller, dildeki anlatımı kuvvetlendiren sözlerdir. Bu sözlerden biri de Dut yemiş bülbüle dönmek şeklindedir. Dut yemiş bülbüle dönmek TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 17:25

Rüyada dut ağacı görmek ne anlama gelir? Rüyada siyah, beyaz, kırmızı, kurumuş dut ağacı görmek ne demek?

Rüyada dut ağacı görmek genelde hayra yorulur ve huzurlu bir hayata işaret eder. Dut ağacı, yeni ortaklıkları ve başarı dolu, mutlu bir hayatın temsili kabul edilir. Siyah dut ağacı görmek ise sevilen kişilerle bir arada geçecek, güzel günlerle dolu bir hayat sürüleceğinin işaretidir. Yeşil dut ağacı gören kişilerin ise küs olduğu kişilerle barışacağına inanılır.

Trend 15-03-22 13:11

Rüyada dut görmek ne anlama gelir? Rüyada dalından, beyaz dut yemek ne demek?

Rüyada dut görmek ve dut ağacından dut koparıp yemek rüya sahibinin bazı hedefleri olduğuna, bu hedeflerine ulaşıp başarı, sevinç ve mutluluk yaşayacağına delalet eder. Rüyada beyaz dut görmek rüya sahibinin terfi alacağına, başarılı işlere imza atacağına alamettir. Ancak yere dökülen dutlar olumsuz yorumlanır. Rüyada dökülmüş dut görmek, verilen çabaların boşa gideceğinin dalaleti kabul edilir.

Trend 15-03-22 13:04

Rüyada dut yemek ne anlama gelir? Rüyada kırmızı, yeşil, renkli dut yemek ne demek?

Rüyada dut yemek, kişinin evleneceğini, evli olanlarınsa mutlu bir yuvaya sahip olacağının göstergesi kabul edilir. Rüyada dut toplayıp yediğini gören kişinin ise kariyerinde hedeflerine ulaşacağı, güzel kazançlar elde edeceği alamet olur. Ayrıca rüya sahibinin sağlıklı ve uzun bir ömre sahip olacağının dalaleti olarak kabul edilir. Ancak rüyada ekşi dut yiyen kişinin maddi kazancının azalacağı yorumu yapılır.

Trend 15-03-22 11:59

Hazır alınmış gibi: Mısır patlaklı sağlıklı atıştırmalık tarifi

Lezzetli ve aynı zamanda sağlıklı olan yiyeceklerin sayısı sanılandan çok daha fazla. Sağlıklı atıştırmalıklar arasında yulaflı, mısır patlaklı, hurmalı, pekmezli gibi çok sayıda tarif bulmak mümkün. Şeker yerine kayısı, dut kurusu kullanılabiliyor; buğday unu yerine ise badem unu gibi alternatifler tariflere giriyor.

Yemek 24-02-22 18:29

Anadolu’nun şifası dut pekmezinin mucizeleri! Her sabah 1 kaşık yerseniz...

Dut pekmezi, lezzetli ve mucizeleriyle adeta ilaç gibi yiyeceklerin başında gelir. Besin değeri yüksek dut pekmezi hastalıklara karşı korur. Faydaları saymakla bitmeyen dut pekmezi mineral bakımından zengindir. Kilo alamayanların bir numaralı ilacı olan dur pekmezinden her sabah bir kaşık yerseniz olacaklara inanamayacaksınız.

Haber 15-02-22 07:31