Kara Lahana Haberleri

Türkiye'nin en sevilen çorbası açıklandı! Hem ‘en sevilen’ hem de ‘asla yemem’ denilen çorba oldu

Areda Piar araştırma şirketinin Türkiye genelinde bin 100 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği çorba araştırmasına göre; kelle paça katılımcıların yüzde 24,4 ile hem en sevdiği çorba olurken hem de yüzde 17,7 ile asla yemem denilen çorbalar arasında ilk sırada yer aldı. Kelle paça, kesinlikle çorbacıya gidilip içilir denilen çorbalar kategorisinde de yüzde 47 ile birinciliği üstlendi. Çorbacıya gidilen zaman diliminde ise katılımcıların tercihi yüzde 29,6 ile gece oldu.

Yemek 03-02-2024 07:25

İki ilde 'kara lahana' tepkisi! 'Dünyanın en kötü yemekleri' listesinde yer almıştı

Geçtiğimiz günlerde bir platformda yayınlanan 'dünyanın en kötü yemekleri' listesine karalahana çorbası da girmişti. Karadeniz'de sevilerek tüketilen çorbaya haksızlık yapıldığını düşünenler Ordu ve Rize'de bu listeye tepki gösterdi. Toplamda 3 bin vatandaşa çorba dağıtılırken bölge halkı isyanını 'lahanayı tanımıyorlar' sözleriyle gösterdi.

Haber 16-12-2023 17:59

Karalahana faydaları nelerdir, kansızlığa iyi gelir mi? Karalahana ne işe yarar, nelere iyi gelir?

Karalahana çeşitli yemeklerde kullanılan besleyici bir sebzedir. Yaprakları koyu yeşil veya mor renkli olabilir ve genellikle biraz daha serttir. Ayrıca karalahana da turşusu yapılan bir sebzedir. Karalahana yüksek miktarda vitamin ve mineral içeriği ile besleyici bir sebzedir. Özellikle C vitamini, K vitamini, lif ve antioksidanlar açısından zengindir. Düşük kalorili olması ve diyet lifi bakımından zengin olması nedeniyle kilo kaybına da yardımcı olabilir.

Haber 08-05-2023 13:26

Masterchef Deli kız çorbası tarifi! Deli kız çorbası nasıl yapılır?

TV8 ekranlarında yayınlanan Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya’nın jüriliği yaptığı program MasterChef’te 7 Eylül Çarşamba günü ilginç isimli yiyecekler yapılacak. Yarışmacı adaylardan deli kız çorbasını yapmaları istenecek. 'Deli kız çorbası nasıl yapılır?' merak ediyorsanız bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Yemek 07-09-2022 17:26

Kara Lahana

Kara Lahana Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kara Lahana Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Lahana: Faydaları nelerdir?

Lahana içeriğinde bol miktarda vitamin bulunduran bir sebzedir.

Haber 24-06-2020 10:48