Kimyon Tohumu Haberleri

Kimyonun faydaları nelerdir? Kimyon neye iyi gelir?

Maydanozgiller ailesinden olan kimyon, beyaz ya da pembe renkte çiçekler açan, mayıs ve haziran aylarında görünen, bir yıllık otsu bir bitki türüdür. Kimyonun ana vatanının Orta Doğu ve Doğu Akdeniz olduğu bilinmektedir. Dik bir gövdesi vardır. Yaprakları ise parçalı ve tüysüzdür. Şemsiyeye benzeyen çiçekleri 3 ya da 5 saplıdır. Meyveleri temmuz ayında olgunlaşır. Farklı formlarda ve çeşitli durumlarda kullanılabilir.

Haber 13-01-2024 06:57

Çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün! Asıl faydası kabuğundaymış! Boğaz ağrınızı anında kesecek

Soğuk havaların etkisini artırmaya başlamasıyla birlikte grip salgını da başladı. Halsizlik, boğaz ağrısı, burun akıntısı, öksürük ve ateş ile kendini belli eden grip için doğal yöntemler arayanlar nar kabuğunun faydalarını duyunca çok şaşıracak. Yıllardır çöpe attığımız nar kabuğunu çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün.

Kadin 08-12-2023 15:41

Kimyon tohumu çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Kimyon tohumu çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Tarihi Roma ve Yunan dönemlerine dayanan ve faydalı bir baharat olan kimyon sıkça yemeklerde baharat olarak kullanılır. Kimyon tohumu mutfaklarda sıklıkla yer verilen bir baharat türüdür. Vitamin bakımından zengin olan kimyon tohumu, çay olarak tüketildiğinde alternatif tıp yöntemleri arayan kişiler için çok önemli bir bitkisel üründür. Sinir, stres azalmasına yardımcı olan kimyon tohumu çayı neye iyi gelir, kimyon tohumu çayı tarifi nedir?

Haber 08-11-2022 11:18

Kimyon çayı faydaları nelerdir? Kimyon çayı nasıl yapılır?

Sindirim ve bağışıklık sistemine iyi geldiği düşünülen zengin bir manganez ve demir kaynağı olan kimyon çayı, kilo verme sürecini de olumlu yönde etkiler. Kanser hastalıkları ile kötü huylu kolesterol gibi problemlerle savaşabilen kimyon çayı, bebeklere de içirilebilen stres ve gaz giderici bir gıda takviyesidir. Kimyon çayı günde kaç fincan tüketilmelidir?

Haber 04-11-2022 09:13

Kimyon Tohumu

Kimyon Tohumu Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Kimyon Tohumu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.