Chia Tohumu Haberleri

Gün boyu tok hissetmenizi sağlayıp susatmayacak yiyecekler

Oruç tutarken en büyük zorluklardan biri, ilerleyen saatlerde bastıran susuzluk ve açlık hissi, ancak endişelenmeyin! Sahurda sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve doğru besin tercihleriyle bu zorluğun üstesinden gelmek mümkün. Bu nedenle sizin için gün boyu tok tutacak ve susatmayacak yiyecekleri bir araya getirdik. Bu yiyecekleri sahurda tüketerek gün boyunca enerjinizi koruyabilir ve orucunuzu daha rahat bir şekilde tutabilirsiniz. İşte detaylar!

Yemek 09-03-2024 00:48

Kanser düşmanı: Somon balığından 4 kat fazla omega-3, sütten 7 kat fazla kalsiyum içeriyor!

Kanserle mücadelede etkili bir besin kaynağı olan chia tohumu, sağlık açısından birçok fayda sunar. Özellikle somon balığından 4 kat daha fazla omega-3 içeriğiyle dikkat çeker. Omega-3 yağ asitleri, iltihaplanmayı azaltır, hücrelerin normal işlevlerini destekler ve kanser hücrelerinin büyümesini engelleyebilir. Ayrıca, sütten 7 kat daha fazla kalsiyum içerir. Kalsiyum, kemik sağlığı için kritik öneme sahiptir ve kemikleri güçlendirirken kanser riskini azaltabilir.

Haber 13-02-2024 07:10

Her sabah kahvaltıdan önce suyunuza 1 yemek kaşığı atın! Kolesterolü düşürür, tansiyonu dengeler! Neden daha önce yapmadım diyeceksiniz

Gluten içermeyen ve sağlık için yararları ile bilinen chia tokumu, kan şekerinden kalp sağlığına birçok konuda faydalı olduğu kabul edilen bir yiyecektir. Özellikle kabızlığı bıçak gibi kesmesiyle bilinen chia tohumunun faydalarını duyunca neden daha önce tüketmedim diyeceksiniz.

Kadin 20-01-2024 16:18

Chia tohumu faydaları nelerdir? Chia Tohumu ne işe yarar?

Özellikle son birkaç yıldır neredeyse tüm salatalarda, tatlılarda, yemeklerde ya da çeşitli lezzetlerde adı geçen chia tohumu, birden fazla biçimde, tatlı ya da tuzlu yiyeceklerde kullanılabilmektedir. Çiğ ya da pişmiş olarak kullanılabilen chia tohumunun yeterli miktarda ve bilinçli bir şekilde tüketilmesi halinde birçok faydası olduğu kabul edilmiştir.

Haber 11-01-2024 21:34

Chia Tohumu

Chia Tohumu Hakkındaki Haberler Mynet'te. Chia Tohumu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Chia tohumu zayıflatır mı? Zayıflamak için chia tohumu nasıl kullanılır?

Son yıllarda adı sıkça duyulan ve birçok salatada, tatlıda ya da öğünde tercih edilen chia tohumu, zayıflamak isteyen kişiler tarafından da tercih edilen bir besindir. Alanında uzman bir diyetisyenin hazırladığı beslenme düzeninde kişiye özel hazırlanan diyetlerde de sıkça adı geçen ürünlerden biridir. Bilinçli şekilde kullanması halinde sağlıklı beslenme ve zayıflama süreçlerinde yardımcı olduğu bilinir.

Haber 15-09-2023 20:35

Chia tohumunu kimler kullanamaz, zararları nelerdir? Chia tohumunun yan etkileri nelerdir?

Sağlıklı beslenme ürünlerinden olan chia tohumu, küçük boyutta siyah renktedir. İçerisinde barındırdığı protein ve yüksek lif mineral bakımından zengin olmasını sağlamıştır. Yaşlanmayı geciktirme gibi pek çok faydası olan chia tohumunu bazı kişilerin kullanmaması gerekiyor. Özellikle de diyet listelerinde yer almasıyla günümüzde oldukça popülerleşen ürünlerden birisidir. Doğal olmasına ve pek çok faydasına karşılık bazı zararları olabilir. Peki, chia tohumunun yan etkileri nelerdir?

Haber 23-01-2023 17:27

Chia tohumu nasıl tüketilir, yoğurtla nasıl yenir? Chia tohumu günlük ne kadar kullanılır, aç karna mı tok karna mı yenir?

Chia tohumu günümüzde salatadan tatlıya birçok yiyecekte kullanılmaya başlamıştır. Çok eskilerden günümüze ulaşan chia tohumu magnezyum ve iyot bakımından zengindir. Aynı zamanda D, A ve E vitaminleri açısından da zengin bir içeriğe sahiptir. Chia tohumu özellikle tokluk hissi vermesi açısından özellikle spor yapan bireyler için çok fazla tercih edilmiştir. Peki, chia tohumu nasıl tüketilir?

Haber 09-12-2022 17:22

Efsane tarifi denedi: 3 gün sonra bıraktı

Chia tohumlu su kilo vermek isteyenlerin sıklıkla merak ettikleri ve denemek istedikleri karışımların başında yer alıyor. Bu tarz tarifleri görünce hemen uygulamaya geçmek isteriz ama genellikle geri planda kalır ve zamanla unutulur. Sosyal medyada biri chia tohumlu su karışımını deneyerek deneyimlerini paylaştı. Üç gün boyunca her yemekten 30 dakika önce chia tohumlu su içtiğini söyleyen kullanıcı her gün daha az yemek yiyerek doyduğunu belirtti.

Haber 26-11-2022 06:59

Mutlaka tüketin! Meme kanseri riskini azaltıyor

Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türleri arasında üst sıralarda yer almaktadır. Meme kanserine neden olan birçok faktör vardır. Meme kanserinden korunmak için düzenli olarak doktor kontrolüne gitmek ve sağlıklı beslenmek gerekmektedir. Uzmanlar meme kanserine yakalanma riskini düşürmek için beslenme düzeninizi değiştirmeniz hakkında önerilerde bulunuyor.

Haber 19-08-2022 10:48

Somondan daha fazla omega 3 var: Chia tohumunu suda bekletip içince ne oluyor?

Chia tohumu, Salvia hispanica bitkisinden geliyor. Chia tohumu protein ve lif gibi besinler açısından çok zengindir. Chia tohumu siyah ve beyaz renkte olabilir. Kilo vermek isteyenlerin sıklıkla kullandığı chia tohumu genellikle yemeklerin içine katılıyor. Bazı insanlar ise chia tohumunu suda bekleterek tüketmeyi tercih ediyor. Peki, chia tohumunu suda bekleterek tüketmenin faydası var mı?

Haber 02-06-2022 11:58

Somon balığından daha çok omega içerir! Chia tohumu nedir? Chia tohumu faydaları nelerdir?

Chia tohumları son bir iki yıldır günün süper gıdası olarak kabul edilmektedir. Mineral, vitamin, omega-3 yağları ve protein bakımından çok zengindir. Güçlü bir lif ve antioksidan kaynağıdır. İltihap giderici, enerji arttırıcı ve sindirim sistemini rahatlatıcı özelliği vardır. Bazı kanser türlerinden koruduğuna dair çok sayıda araştırma bulunmaktadır.

Haber 01-04-2022 07:04

Yerken siz farkında olmadan metabolizmayı hızlandıran tohum çeşitleri

Fazla kilo bazılarımız için derin bir yara… İstediğimiz forma kavuşabilmek için uygulamadığımız yöntem kalmıyor neredeyse. Peki, yerken siz farkında olmadan metabolizmayı hızlandıran tohum çeşitlerini denediniz mi? Cevabınız hayır ise göz atmanızda fayda var.

Kadin 01-10-2021 10:50

Chia omlet tarifi ile besleyici bir kahvaltıya hazır olun!

Chia omlet tarifi ,lezzetten vazgeçemeden sağlıklı bir sofraya oturmak isteyenler için keyifli bir öğün olacak. İçine eklenecek peynir ile tadı damağınızda kalacak chialı omlet tarifi, besleyici yönüyle de dikkat çekiyor. Chia tohumunun mucizevi etkilerinin yumurta ile birleştiği bu omlet tarifi, lezzeti kadar faydalarıyla da vazgeçilmeziniz olacak. İşte videolu kolay anlatımıyla chia tohumlu peynirli omlet tarifi için izlemeniz gereken adımlar...

Yemek 28-01-2021 12:20

Chia tohumu: Faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Özellikle son yıllarda dünya üzerinde bilinirliği artan chia tohumunun geçmişi Antik Azteklere kadar dayanır. İlk olarak Güney Amerika halkı tarafından kullanımı yaygınlaşan chia tohumunun daha sonra Avrupa'da da tüketiminin artmaya başladığı görülmüştür. Bunun sebebi ise şüphesiz sağlığa olan faydalarıdır.

Haber 24-06-2020 10:49