Lezzet Haberleri

Tüpgaz ile pişen yemekler daha mı lezzetli?

Kimileri için bir tutku, kimileri için bir hobi olan yemek pişirmenin püf noktası, doğru pişirme yöntemlerini uygulamaktan geçiyor. Pişirme tekniği ve şekli yemeğin lezzetine doğrudan etki ediyor. Bununla birlikte önemli konulardan biri alevin verimli olması ve doğru bir biçimde kullanılması. Güçlü alev ve verimlilik denilince bugün tüpgaz önemli bir enerji kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle restoranlarda gördüğümüz büyük alevlerle pişen yemekler tam anlamıyla bir lezzet şöleni!

Haber 15-03-2024 14:26

Gastronomi kentinin 11 ay beklediği lezzet: Ramazan kahkesi

Gastronomi kenti Gaziantep'in yılın 11 ayı beklenilen lezzeti ramazan kahkesi, tezgahlardaki yerini almaya başladı.

Yurthaber 11-03-2024 14:49

Ferah lezzet: Ayran aşı çorbası tarifi! Ayran aşı çorbası nasıl yapılır? İşte malzeme listesi

Ferah lezzet denince akla ilk gelenlerden biri de ayran aşı çorbası oluyor. Özellikle sıcak günlerde tercih edilen ayran aşı çorbası haşlanmış nohut ile yapılıyor. Pişirilmeden tüketilebilen çorbalardan biri olan ayran aşı çorbasının yapımı oldukça kolay. Peki, ayran aşı çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tarifi...

Yemek 30-05-2023 21:13

Usta şeflerin yemeklerinizin lezzetini katlayacak 10 gizli malzemesi

Yoğun geçen bir günün ardından yemek yapma fikri oldukça zorlayıcı olsa da bazı kişiler için mutfağa girmek ve kendi yemeğini yapmak bir terapi gibi görülüyor. Yapılan yemeklerin tadını güzelleştirmek için el lezzetinin önemi biliniyor. Ancak yemeğe katılan bazı gizli malzemeler yemeği lezzetine lezzet katabiliyor.

Yemek 13-01-2023 09:55

Daha lezzetli oluyor diye yapıyorsanız dikkat! Kanser riskini artırıyor

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında bulunuyor. Uzmanlar kansere neden olan etkenler arasında yanlış beslenmenin önemli bir yeri olduğunu vurguluyor. Farkında olmadan yapılan bazı hatalar kanser riskini çok daha fazla artırabiliyor. Uzmanlar yiyeceklerde ortaya çıkan akrilamid hakkında uyarıyor.

Haber 15-12-2022 11:06

Yiyenler hayran kalıyor: Dakuaz tarifi! Dacquoise (Dakuaz) nasıl yapılır?

Fransız mutfağının eşsiz tatlıları tüm dünya tarafından sevilerek tüketiliyor. Dakuaz tatlısı da en sevilen lezzetler arasında bulunuyor. Çikolata veya istediğiniz meyveyi kullanarak yapabileceğiniz dakuaz pastasının tadı enfes oluyor. Dakuaz nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu dakuaz tarifini kesinlikle denemelisiniz.

Yemek 31-10-2022 17:37

Tam mevsimi hemen deneyin! Leziz bal kabağı çorbası

Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte pazarlarda ve manavlarda yer alan bal kabaklarıyla yapılan çok çeşitli tarifler bulunuyor. Bal kabağı çorbası bu tarifler arasında en sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Sıcacık bal kabağı çorbası nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi denemelisiniz.

Yemek 28-10-2022 15:19

Bu leziz ekmek için fırına gerek yok: Tavada mısır ekmeği tarifi! Mısır ekmeği nasıl yapılır?

Mısır ekmeği Karadeniz yöresine ait olan eşsiz lezzetler arasında bulunuyor. Bu ekmeğin tadına bayılan kişiler mısır ekmeğini evde yapmak istiyor. Mısır ekmeği yapmak için fırına ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tavada pratik mısır ekmeği yapabilirsiniz. Mısır ekmeği nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi denemelisiniz.

Yemek 21-10-2022 15:59

ŞEHİRLERİN LEZZET REKABETİ - Diyarbakır ve Mardin'i karşı karşıya getiren lezzet: Kaburga dolması

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya: - "İnsanlar Diyarbakır'a kaburga dolması yemek için geliyor. Bu aslında kaburga dolmasının nereye ait olduğunu gösteren en önemli göstergelerden biri" - Mardin Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman: - "Aslına bakarsanız Mardin kaburga dolmasında daha eski. Mardin ile özdeşmiş bir yemek. Yurt dışından gelen insanların da talep ettiği, merak ettiği bir yemek"

Yurthaber 20-10-2022 11:06

Bursa Fotoğrafçılar Maratonu'nda en iyi fotoğraflar seçildi

Bursa Fotoğrafçılar Maratonu'nda en iyi fotoğraflar seçildi

Yurthaber 18-10-2022 13:28

Çorba yaparken fark etmeden yapılan bu hatalar çorbanın tadını mahvediyor!

Çorba yaz aylarında fazla içilmese de baharın gelişiyle beraber çorbaların önemi artmaya başlıyor. İçimizi ısıtan çorbalar ağır yemeklerden önce en uygun tercih olarak görülüyor. Çorba yapımının basit olduğu düşünülse de bu aşamalarda yapılan ufak hatalar çorbanın tadını mahvedebiliyor.

Yemek 14-10-2022 15:42

ŞEHİRLERİN LEZZET REKABETİ - Mersin ve Hatay arasında humus rekabeti yaşanıyor

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde üzerinde zeytinyağı, domates ve turşu süslemeleriyle "soğuk meze" şeklinde servis edilen humus, Mersin'in Tarsus ilçesinde ise pastırma veya sucuk eklenerek çeşitli baharatlar ve tereyağıyla hazırlanıp "ana yemek" olarak tüketiliyor - Tarsus'ta 27 yıldır humus ustası Onur Uzal: - "Tarsus humusunun lezzeti çok başka, tartışma götürmez" - Hataylı humus ustası Hannan Kahraman: - "Reyhanlı'da yapılan humusun tadı Tarsus'a göre daha güzeldir"

Yurthaber 13-10-2022 11:03

Ordu galdirik kavurması coğrafi işaret olarak tescillendi

"Ordu galdirik kavurması" coğrafi işaret olarak tescillendi

Yurthaber 12-10-2022 13:43

ŞEHİRLERİN LEZZET REKABETİ - Gaziantep ve Şanlıurfa'nın paylaşamadığı tescilli lezzet: Lahmacun

Gaziantep'te sarımsakla, Şanlıurfa'da ise soğanla yapılan lahmacun, iki gastronomi kenti arasında lezzeti açısından tatlı bir rekabet oluşturuyor - Hem Gaziantep hem de Şanlıurfa'daki ustalar, tescilli lezzetlerinin daha iyi olduğunu savunuyor

Yurthaber 12-10-2022 11:05

Tescilli Konuralp pirincinde hasat yüksek verim beklentisiyle başladı

Düzce'nin Konuralp beldesinde 3 bin dönüm alanda ata tohumuyla üretilen pirinçte dönüm başına 730 kilogram verim alınması bekleniyor - Üretici Selçuk Yıldız: - "Toprakla uğraşmak çok güzel, bu bir hastalık diyelim. Üreteceğiz, mücadele edeceğiz"

Yurthaber 11-10-2022 12:37

ŞEHİRLERİN LEZZET REKABETİ - Edirne ve Kırklareli'nin köftede lezzet rekabeti

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt: - "Edirne köftesinin tadında doğada beslenen Trakya kıvırcık kuzusu ve genç dana etinin katkısı vardır. Dolayısıyla etin lezzeti köfteye geçer. Ustanın kattığı el emeği, mahareti de bunu taçlandırır" - Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel: - "Istranca Dağları eteklerinde yetişen hayvanların kesiminden çıkan etlerle elde edilen köftemizin lezzeti ne Edirne'de ne Tekirdağ'da var, hiçbir yerde yok"

Yurthaber 11-10-2022 11:16

ŞEHİRLERİN LEZZET REKABETİ - 3 il en lezzetli ciğer kebabını yaptıkları iddiasında

Diyarbakır'da işletmeci Kemal Tarhan: - "Ciğer kebabı, artık Diyarbakır'ındır, tescillendi. Artık hiçbir il bizim ciğere sahip çıkamayacak" - Şanlıurfa Lokantacılar, Köfteci ve Tatlıcılar Odası Başkanı Mehmet Şakak: - "Diyarbakır'da son yıllarda ciğer kebabı duyulmaya başlandı ama ciğerin anavatanı Şanlıurfa'dır" - Adana'da ciğer ustası Musa Akar: - "Bence, ciğer kebabı bize özgü ve bizimki daha iyi, Diyarbakır olsun, Şanlıurfa olsun oralardan müşterilerimiz geliyor ve 'Sizin ciğeriniz daha güzelmiş' diyorlar"

Yurthaber 10-10-2022 11:05

Lezzet eş anlamlısı nedir? Lezzet kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçenin söz varlığının önemli bir bölümünü alıntı kelimeler oluşturur. Tarih boyunca Türk toplulukları göçebe yaşam şeklinin de etkisiyle farklı toplumlarla etkileşim içinde olmuştur. Bu etkileşim toplumların dillerini de etkilemiştir. Lezzet kelimesi de dilimize Arapçadan geçen kelimeler arasındadır. Peki, lezzet kelimesinin eş anlamı nedir?

Egitim 07-10-2022 17:25

Afyonkarahisar'da 4. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali düzenlenecek

Afyonkarahisar'da "4. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali" düzenlenecek

Yurthaber 30-09-2022 18:27

Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde sunulacak yöresel lezzetler tanıtıldı

Vali Süleyman Elban: - "Önümüzdeki hafta 3 gün boyunca hem ülkemizin dört bir yanından hem de dünyanın birçok ülkesinden gelen misafirleri ağırlayacağız"

Yurthaber 30-09-2022 12:40

7. Çağlayancerit Ceviz ve Kültür Festivali, Simge Sağın konseriyle sona erdi

7. Çağlayancerit Ceviz ve Kültür Festivali, Simge Sağın konseriyle sona erdi

Yurthaber 26-09-2022 01:10

Un kurabiyesi nasıl yapılır? Ağızda dağılan pastane usulü un kurabiyesi tarifi ve malzemeleri

Un kurabiyesi, kıyır kıyır kurabiye denince ilk akla gelenlerdendir. Un kurabiyesinin en sevilen yönleri hem pratik oluşu hem de uzun süre dayanabilmesi. Kolay un kurabiyesi yapımında pudra şekeri elenerek servis edildiği için tarifinde çok az miktarda şeker kullanılır. Un kurabiyesini denemek istiyorsanız en pratik ve lezzetli un kurabiyesi tarifi ve malzemelerini haberimizde bulabilirsiniz.

Yemek 24-09-2022 13:50

Gaziantepli lezzet ustaları GastroAntepi bekliyor

Baklava ustası Levent Aktaş: - "Birçok ülkeden ünlü şefler gelecek. Kentin tanıtımına çok büyük faydası olacak. Şehrimize ne kadar ziyaretçi gelirse işlerimiz o kadar artıyor" - Kebap ustası Mustafa Altun: - "Yurt dışından gelecek şeflerden biz bir şeyler kaparsak ve biz de bir şeyler öğretebilirsek ne mutlu bize"

Yurthaber 08-09-2022 12:00

Kars'ın marka lezzeti kazlar kış sezonu için özenle büyütülüyor

Bu kış yaklaşık 350 bin kazın kesime alınması beklenen Kars'ta, kaz yetiştiriciliği yöre halkı için önemli bir gelir kapısını oluşturuyor - Yetiştirici Tükezziban Pastutmaz: - "Kaz bizim için çok önemli. Hem satıyoruz hem de kışın kavılca pilavı ile tüketiyoruz. Yumurtadan çıkmasından itibaren resmen bir bebek gibi bakıyoruz"

Yurthaber 22-08-2022 11:45

Yok böyle lezzet! Gevrek simit tarifi, Evde simit nasıl yapılır?

Simit en sevilen sokak lezzetleri arasında yer alıyor. Kahvaltılarda sıklıkla tüketilen gevrek simit herkes tarafından seviliyor. Simidi dışarıdan almak istemiyorsanız ve evde simit nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz.

Yemek 14-08-2022 09:16

Hem pratik hem de çok lezzetli! Oturtma tatlısı tarifi, oturtma tatlısı nasıl yapılır?

Tatlı krizlerinize çözüm arıyorsanız oturtma tatlısını mutlaka denemeniz gerekiyor. Bu tatlının yapımının zor olduğu düşünülse de oldukça pratik olan bu tatlıyı mutlaka denemeniz gerekiyor.

Yemek 12-08-2022 16:17

Adı İzmir ile özdeşleşen lezzet: Söğüş

Kuzu kellesinden çıkarılan etlerle lavaşa sarılarak soğuk servis edilen söğüş, içine soğan, maydanoz, domates ve baharat eklenerek tüketiliyor

Yurthaber 12-08-2022 11:07

Kokusuyla ve tadıyla cezbeden sokak lezzeti: Kokoreç

Kırklareli'ndeki Istranca Dağlarının eteklerinde zengin bitki çeşitliliğinden beslenen coğrafi işaret tescilli kuzulardan elde edilen kokoreç, lezzetiyle ön plana çıkıyor - Kokoreççi Gürel Külsan: - "Kışın çok soğuk, herkes aracının içinden seslenip siparişini veriyor. Yazın ise tezgahımın önünde kuyruk oluyor"

Yurthaber 03-08-2022 11:01

Diyarbakır'ın tarihi sokaklarında tezgahlar ciğer kebabı için kuruluyor

Kentin vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunan ciğer kebabı, tarihi Sur ilçesinde akşam saatlerinde cadde ve sokaklara kurulan tezgahlarda hazırlanıyor - Esnaf İhsan Önalan: - "25 yıldır sokakta ciğer kebabı satıyoruz. Tezgahı akşam saat 16.00'da açıyoruz, mangal saat 17.30'da yanmaya başlıyor ve sabah saat 05.30'da kapatıyoruz"

Yurthaber 30-07-2022 11:31

Seyyar tezgahlardaki tescilli lezzet: Adana kebabı

Kebapçı Yusuf Akgüler: - "Tablacı kebabının özelliği, el kıyması ve erkek kuzu eti olması, sinirlerinin iyi alınması, salatanın sipariş geldikçe taze doğranmasıdır" - Kebapçı Yusuf Antekeli: - "Tezgahta etler günlüktür"

Yurthaber 29-07-2022 11:26

Aydın'da sıcaktan bunalanlara Madran Dağı'ndan gelen lezzet: Kar helvası

Yaz aylarında sıcaklığın 40 dereceyi aştığı Aydın'da halkın serinlemek için tercih ettiği ürünler arasında yer alan kar helvası, Madran Dağı'nın zirvesindeki kuyularda biriktirilen karın meyve sularıyla tatlandırılmasıyla yapılıyor - Seyyar tezgahlarda bardak içinde satılan kar helvası, Nazilli Ticaret Odasının başvurusu sonrası coğrafi işaret tesciliyle koruma altına alındı

Yurthaber 28-07-2022 11:01