Meclis Yemin Toreni Saat Kacta Haberleri

CHP’li Tanju Özcan, Kur’an-ı Kerim’e el basıp yemin ederek görevine başladı

Bolu'da 2019 yılında yapılan mahalli idareler genel seçiminde belediye başkanı seçildikten sonra Kur’an-ı Kerim’i öperek göreve başlayan CHP’li Tanju Özcan, yeni döneminin ilk belediye meclis toplantısında da Kur’an-ı Kerim’e el basarak yemin etti.

Haber 2024-04-13 19:39:22

KDV artışı ile gelen zamlar sonrası harekete geçtiler! Meclis yarın olağanüstü toplanıyor: O aşama geçilirse...

KDV ve ÖTV ile gelen fiyat artışları gündemde kalmaya devam ederken CHP’nin hamlesi ile tatile çıkan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, yarın olağanüstü toplanacak. Yaşanan fiyat artışlarına çözüm bulunması için öneriler yarın saat 15.00’te masaya gelecek.

Finans 2023-07-24 12:23:55
KDV

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI SON DAKİKA: AK Parti’den emeklileri heyecanlandıran ‘ek zam’ açıklaması! Meclis Genel Kurulu öncesi ‘uzlaşı’ mesajı: ‘Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz…’

Son dakika: Emekli maaşı zammı oranları değişecek mi? Milyonlar nefesini tutmuş saat 14.00’te toplanması beklenen Meclis Genel Kurulu’nu beklerken Ankara’dan açıklamalar peş peşe geldi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin emekliye seyyanen zam talebinin ardından AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Güler, bütçedeki dengeye dikkat çekerek, uzlaşı mesajı verdi ve, “Önümüzdeki dönemde ekonomik imkanları artırma noktasında çabamız devam edecektir” dedi.

Finans 2023-07-12 10:38:24

ZAMLI DOKTOR MAAŞLARI 2023: Memur zammıyla doktor maaşı ne kadar, kaç TL olacak? Zam yüzde kaç olacak?

Doktor maaşları ile ilgili gelişme TÜİK enflasyon oranı açıklaması sonrası merak konusu oldu. TÜİK enflasyon verileri 5 Temmuz 2023 Çarşamba günü saat 10.00'da açıklandı. Öte yandan en düşük memur maaşını 22 bin TL'ye yükseltecek memur ve emekliye refah payı verilmesini öngören kanun teklifinin bugün Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Peki, memur zammıyla Doktor maaşı ne kadar, kaç TL? Zam yüzde kaç olacak? İşte 2023 Temmuz zammı ile Doktor maaşları...

Finans 2023-07-05 10:59:01

SON DAKİKA | Ödemeler erkene alındı! 8 saat süren Kabine toplantısı sonrası Erdoğan kararları açıkladı! Engelli ve yaşlı aylıkları... Memur zammı için net mesaj

Son dakika haberi: Milyonların merakla beklediği kritik Kabine toplantısı 8 saatin ardından sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameraların karşısına geçerek açıklama yaptı. Erdoğan konuşmasında, Temmuz ayı engelli ve engelli yakını aylığı ile yaşlı aylıklarının ödemesinin erkene alındığını duyurdu. Memur maaş artış oranlarıyla ilgili Meclis sürecinin yakında başlatılacağını açıklayan Erdoğan, deprem bölgesine dair yeni kararı paylaştı. İşte Türkiye'nin merakla beklediği o kararlar...

Haber 14-06-23 22:32

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş kimdir, kaç yaşında ve nereli? Numan Kurtulmuş'un yer aldığı görevler!

Numan Kurtulmuş TBMM Başkanı seçildi. Meclis'in yeni dönemindeki başkanının seçilmesi için oylama geçtiğimiz gün yemin töreninin ardından yapıldı. İlk tur ve 2. turun ardından 3. tur oylaması da sona erdi. Yeni Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş oldu. Peki, Numan Kurtulmuş kimdir, kaç yaşında ve nereli? TBMM Başkanı seçilen Numan Kurtulmuş hangi görevlerde yer aldı? İşte detaylar...

Haber 08-06-23 08:27

Ve oylama sona erdi! Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı belli oldu... Numan Kurtulmuş'tan ilk açıklama geldi

TBMM'de 28. yasama dönemi başlarken Geçici Başkanlık görevini en yaşlı Meclis üyesi sıfatıyla MHP lideri Devlet Bahçeli üstlenmişti. Meclis'in yeni dönemindeki başkanının seçilmesi için oylama bugün yemin töreninin ardından başladı. İlk tur ve 2. turun ardından 3. tur oylaması da sona erdi. Yeni Meclis Başkanı, 321 oy alarak Numan Kurtulmuş oldu. Kurtulmuş yaptığı ilk açıklamada, "Meclis Başkanlığı görevini bütün siyasi partilerle diyalog içinde sürdüreceğimi ifade etmek istiyorum" dedi.

Haber 07-06-23 16:43

Meclis Başkanı olarak aday gösterilmişti! Tutuklu milletvekili Can Atalay için Bakan Tunç'tan 'dokunulmazlık' açıklaması: O yazışmaları işaret edip Sonra ortaya çıkacak dedi

Gezi Davası yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan TİP Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor. TBMM'de bugün başlayan Meclis Başkanlığı seçimi için partisi Atalay'ı aday göstermişti. Meclis'te bugün yemin ettikten sonra gazetecilere açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Can Atalay'ın durumuyla ilgili değerlendirme yaparken Meclis Başkanlığı ile Yargıtay arasında yapılacak yazışmaları işaret etti.

Haber 07-06-23 16:38

SON DAKİKA | TBMM yeni başkanı seçiyor! Eski ve yeni bakanlar yemin etti

TBMM yeni Meclis Başkanını seçmek için toplandı. Meclis Genel Kurulu, başkanlık seçimi öncesinde milletvekili seçilen ancak daha önceki oturumda yemin etmeyen eski ve yeni bakanların yemin töreniyle başladı.

Haber 07-06-23 14:18

TBMM Başkanlığı için ismi geçiyordu, 3'lü zirve iddiası gündem yarattı! Numan Kurtulmuş...

TBMM Genel Kurulu, yemin töreninin ardından resmen yeniden açılırken gözler yeni Meclis Başkanı'nın kim olacağına çevrildi. Kulislerde AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un ismi konuşulurken, "3'lü zirve" iddiası gündem yarattı. Öte yandan Anayasa gereği, milletvekilleri ant içtikten 5 gün sonra Meclis Başkanı seçim işlemlerinin başlatılması gerekiyor.

Haber 04-06-23 09:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yemin edecek! Detaylar netleşti; yeni Bakanlar Kurulu da bu akşam belli oluyor…

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün saat 15'te TBMM’de yemin edecek. Törene yabancı ülkelerden 20 lider ve 45 bakan katılacak. Erdoğan sonrasında Anıtkabir'e gidecek. Atlı birlikler eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelecek. Göreve başlama töreninde kürsüye çıkarak, yeni dönemin ilk konuşmasını gerçekleştirecek. Daha sonra da konukları ile akşam yemeğinde buluşacak. Erdoğan merakla beklenen yeni kabinesini ise bu akşam Çankaya Köşkü'nde açıklaması bekleniyor.

Haber 03-06-23 07:55

Son dakika | Meclis'te yeni dönem başladı: İlk yemin Bahçeli'den! Cumhurbaşkanı Erdoğan locadan takip etti

Son dakika haberi: TBMM'de 28. yasama dönemi resmen başladı. Milletvekili seçilen isimler ant içme töreni için Meclis'e geldi. Genel Kurul'da açılış konuşmasını en yaşlı üye sıfatıyla MHP lideri Devlet Bahçeli yaptı. Bahçeli ayrıca milletvekili yemini eden ilk Meclis üyesi oldu. Öte yandan bugün yapılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin törenine Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın da katılacağı öğrenildi.

Haber 02-06-23 19:24

MECLİS YEMİN TÖRENİ CANLI İZLE! 2 Haziran 2023 Milletvekili Meclis yemin töreni canlı yayını nasıl izlenir? TBMM'de 28. dönem başladı!

Meclis yemin töreni canlı izleme ekranı için arama motorlarında araştırılıyor. Bugün 600 yeni milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yemin edecek. TBMM'de 28. dönem başladı. Açılışı en yaşlı üye sıfatıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptı. Peki, Milletvekili Meclis yemin töreni canlı yayın nasıl izlenir? İşte, TBMM yemin töreni canlı izleme ekranı...

Haber 02-06-23 14:02

SON DAKİKA | MHP lideri Bahçeli karşıladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan milletvekili yemin törenini locadan takip etti

Son dakika: TBMM Başkanı Mustafa Şentop, görevini geçici olarak Devlet Bahçeli'ye devretti. Görevi devralan Bahçeli, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşıladı. Bahçeli ve Erdoğan birlikte TBMM'ye giriş yaptılar. Saat 14.00'te TBMM Genel Kurulu toplandı. Bahçeli yemin ettikten sonra partilerin milletvekilleri de yemin etmeye başladı. Yaklaşık 10 saat sürecek yemin töreninin bir bölümünü Cumhurbaşkanı Erdoğan da takip etti.

Haber 02-06-23 13:24

HDP ilk toplantısını yaptı! Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder oldu

TBMM'de yeni yasama dönemi bugün başlıyor. Bugün TBMM'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin düzenleyeceği oturumda 28. Dönem Milletvekilleri yemin edip görevlerine başlayacak. Yemin töreni öncesinde HDP’nin Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder olurken grup başkanvekilleri Saruhan Oluç ve Meral Danış Beştaş’ın görevlerine devam etmesine karar verildi.

Haber 02-06-23 10:43

Meclis yemin töreni ne zaman? 28. Dönem Milletvekilleri yemin töreni tarihi belli oldu mu?

Meclis yemin töreni tarihi hakkında araştırmalar hız kazandı. 28 Mayıs ikinci tur seçimin geride kalmasıyla birlikte gözler yeni kabineye çevrildi. 28. Dönem Milletvekilleri yemin ederek görevlerine başlayacaklar. Yemin törenini takip eden 10 günlük süreç içerisinde ise 28'inci Dönem Meclis Başkanı yapılacak seçimle belirlenecek. Peki, Meclis yemin töreni ne zaman? 28. Dönem Milletvekilleri yemin töreni tarihi belli oldu mu? İşte tüm merak edilenler...

Haber 30-05-23 15:22

HÜDA PAR'lı vekilden 'milletvekili yemini' çıkışı: 'Doğru değil, değiştirilmesi lazım'

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlerde AK Parti listelerinden milletvekili seçilen HÜDA PAR milletvekili Serkan Ramanlı'nın Meclis yemini ile ilgili sözleri dikkat çekti. Ramanlı, yemin metninin doğru olmadığını ve değiştirilmesi gerektiğini savunurken daha sonra yaptığı bir başka açıklamasında da ‘Milletvekili yemini konusunda hiçbir tereddüt yok. Herkes kurallara uymak zorunda. Biz de uyacağız’ ifadelerini kullandı.

Haber 25-05-23 07:49

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MHP lideri Bahçeli'ye ziyaret! Kritik konular masada

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. Görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü. Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde seçim süreci, yasal düzenlemeler ve Meclis çalışmaları gibi kritik başlıkların masada olacağı öğrenildi.

Haber 02-02-23 15:11

Son dakika: EYT'de adım adım sona yaklaşılıyor! Kritik tarih açıklandı: 2 Şubat...

Son dakika haberi: EYT'liler için heyecanlı süreç devam ediyor. 2022'nin sonunda açıklanan ve yaş sınırlamasının olmayacağı belirtilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi uzun bir bekleyişin ardından bugün Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Milyonları etkileyecek olan yeni düzenlemenin komisyonda görüşüleceği tarih ve saat açıklandı.

Finans 30-01-23 20:43

Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? Kabine toplantısı kararları neler? Yılın ilk kabinesi toplanıyor

Yeni yılın ilk kabinesi bugün toplanıyor. Beştepe'de yapılacak olan Kabine toplantısının gündemi ise oldukça yoğun. EYT ve sözleşmelilere kadro düzenlemesi ile 7'nci Yargı Paketi için meclis çalışma takvimi gündemde olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantıda enflasyonla mücadelede yeni yılda atılacak adımlar da masada olacak. Kabine toplantısına dair tüm ayrıntılara haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz...

Finans 09-01-23 08:52

ABD'de Temsilciler Meclisi krizi büyüyor! Başkan yine seçilemedi, yasama donmuş durumda

ABD'de Temsilciler Meclisi başkanlık seçimi krizi büyüyor. Yapılan 9. ve 10. oylamalarda da meclis başkanı seçilemedi. Temsilciler Meclisi başkanının seçilememesi nedeniyle üyeler yemin edemediği için Kongrenin bir kanadı hala faaliyete başlayamadı. ABD'de yasama, yürütme ve yargı olmak üzere üç ana organdan oluşan federal devletin yasama organı durma noktasına gelirken, milletvekillerinin acil bir durumda yasama faaliyetleri yerine getiremeyeceği ve bu durumun ülke için iyi olmadığı belirtildi.

Haber 06-01-23 02:26

Peru'da OHAL ilan edildi! Sokağa çıkma yasağı ilan edildi, halk sokaklara döküldü

Peru, tarihinin en hareketli gününe tanıklık ediyor. Devlet Başkanı Pedro Castillo meclisi feshedip OHAL ilan etti. Ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yaşanan gelişmelerin ardından 11 bakan istifa etti. Castillo'nun açıklamasının, mecliste kendini görevden almak için yapılacak oylamadan birkaç saat önce yapılması ise dikkat çekti. Son olarak, Kongreyi feshetme ve ulusal acil durum hükümeti kurulması kararı alan Castillo gözaltına alındı. Ülkede yeni Cumhurbaşkanı Dina Boluarte yemin etti.

Haber 07-12-22 22:09

CHP, TBMM'yi olağanüstü toplantıya davet etti! 16 maddelik yasa teklifi...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis Başkanlığı’na sundukları kanun teklifi için 120 milletvekilinin imzasıyla TBMM'yi olağanüstü toplantıya davet ettiklerini belirterek, "Toplantı yeter sayısı olan 200 milletvekili Genel Kurul'da olursa, genel görüşme başlayacak ve ardından kanunun görüşmelerine geçebileceğiz. Biz iktidar muhalefet ayırmadan tüm grupları, tüm milletvekillerini bu toplantı çağrımıza cevap vermeye ve gelecek hafta saat 14.00'te Genel Kurul'da olmaya davet ediyoruz" dedi.

Haber 25-07-22 15:45

SON DAKİKA: Ümit Özdağ, İçişleri Bakanlığı'na alınmadı! Süleyman Soylu'ya bu sözlerle yüklendi: 'İkimizden biri ölene kadar...'

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında başlayan 'Soros' polemiği olay yarattı. Özdağ, Bakan Soylu'nun canlı yayında kullandığı ifadeler sonrası bugün saat 10.40'ta Meclis binası önüne geldi. İçişleri Bakanlığına yürümek istediğini belirten Özdağ'a izin verilmedi. "Polis arkadaşlarının arkasına saklanma" diyerek İçişleri Bakanı Soylu'ya seslenen Özdağ, "İkimizden biri ölene kadar bu iş devam edecek." diye konuştu.

Haber 06-05-22 14:06

Hasan Fehmi Güneş: Eski İçişleri Bakanı, CHP milletvekili ve senatör 87 yaşında hayatını kaybetti

Eski CHP İstanbul Milletvekili, İçişleri Bakanı ve Cumhuriyet Senatosu üyesi Hasan Fehmi Güneş, 87 yaşında Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Hasan Fehmi Güneş'in cenazesi, yarın saat 11:00'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenecek törenin ardından Perşembe günü memleketi Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde toprağa verilecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda Güneş'i andı.

Haber 23-11-21 17:16

Meclis tarihinin en uzun konuşması! ABD'li vekil Biden'ı protesto etmek için 8 buçuk saat konuştu

ABD Temsilciler Meclisinin Azınlık Lideri Cumhuriyetçi Kevin McCarthy'nin, Başkan Joe Biden'ın 1,75 trilyon dolarlık sosyal harcama paketini oylatmamak için yaptığı 8 saat 32 dakikalık konuşma, meclis tarihinin en uzun konuşması olarak kayıtlara geçti.

Haber 19-11-21 23:23

Terör örgütü PKK'nın katlettiği babasının mezarı başında buruk doğum günü

Karayazı ilçesinde 18 Haziran 2019'da terör örgütü PKK'lı teröristlerce Belediye Meclis üyesi amcası Savcı Küçük ile beraber katledilen Ahmet Küçük, ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı - Ahmet Küçük'ün eşi Ferya Küçük: - "Oğlum babası defnedildikten iki saat sonra dünyaya geldi, cenazesini dahi görmedi, o bile bana çok görüldü. Bizi bir hayata sığdıramadılar, biz fotoğraf karesine sadece sığabildik"

Yurthaber 19-06-21 10:59

Bakan Soylu '10 bin dolar alan siyasetçiyi' Meclis Başkanı Şentop'a söyledi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü. "10 bin dolar alan siyasetçi" iddiaları sonrası yapılan ve yaklaşık yarım saat süren görüşme dikkat çekti. Görüşmeden sonra ise açıklama yapılmadı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun görüşmede bu ismi TBMM Başkanı Şentop'a söylediği öğrenildi.

Haber 16-06-21 15:22

İYİ Partili Adnan Özer’in “Özel hastane demek otel demek” sözleri tepki topladı

Talas Belediyesi İYİ Partili Meclis Üyesi Adnan Özer, “Özel hastane ile otelin ne farkı var, özel hastane demek, otel demek” şeklindeki sözleriyle tepki çekti.Talas Belediye Meclisi’nin Mart ayı ikinci oturumunda Talas’a 24 saat açık bir sağlık tesisi kazandırılmasına imkan sağlayacak imar plan tadilatını içeren gündem maddesine karşı çıkan İYİ Partili Özer, “Buraya sağlık ocağı yapılsa daha iyi olmaz mı?

Yurthaber 05-03-21 12:30

Green destınatıons bilgilendirme toplantıları devam ediyor

Green Destinations kapsamında Uluslararası Quality Coast-Sürdürülebilir Kıyı Turizmi Ödül Programına Bitez olarak başvuran Bodrum Belediyesi, bölge esnaflarını bilgilendirmeye devam ediyor.Bodrum Belediyesi’nde, Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Ödülü ve sertifika veren kurum olan Green Destinations’ın standartları ve kriterleri ile ilgili çalışmalar devam ediyor.Türkiye’de ilk kez Bodrum Belediyesi tarafından kurulan “Sürdürülebilirlik Birimi” tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirme yapılmak için Bitez Ambrosia Otel’de düzenlenen toplantıya Bitez Mahalle Muhtarı Seda Özgüçlü, Bodrum Belediye meclis üyeleri, Green Destinations İyi Niyet Elçisi Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, Green Destinations İyi Niyet Elçisi Belediye Meclis Üyesi Emre Köroğlu ve Green Destinations programı sınırları içerisinde kalan esnaf katıldı.Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdür Vekili Engin Doğan’ın Green Destinations kriterleri ve yapılan çalışmalar hakkında hazırlanan sunumu anlatmasıyla başlayan toplantı, meclis üyeleri Mustafa Çortoğlu ve Emre Köroğlu ile Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz’ın Green Destinations hakkında görüş ve önerilerini belirten konuşmalarıyla devam etti.Yaklaşık 1 saat süren toplantı soru cevap kısmıyla sona erdi.

Yurthaber 04-03-21 13:41

AK Parti Çan Belediye Meclis Üyesi aracında ölü bulundu

Çanakkale’nin Çan ilçesinde AK Parti Belediye Meclis Üyesi Davut Keçeci, kapalı pazar yeri girişinde park halinde olan aracının içinde ölü bulundu.Edinilen bilgiye göre, saat 11.30 sıralarında 17 HD 534 plakalı aracıyla ilçe kapalı pazar yeri girişine gelen AK Parti Çan Belediye Meclis Üyesi Davut Keçeci, aracını otoparka çekti.

Yurthaber 04-02-21 21:28

Biga’ya yeni mahalle geliyor

Biga Belediyesi’nin Şubat 2021 Olağan Meclis Toplantısı’nda Şirintepe Mahallesi’nin Kırlar mevkiinin ayrı bir mahalle olması görüşüldü.Biga Belediye Meclisi Şubat 2021 ayı Olağan Meclis Toplantısı Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan başkanlığında 2 Şubat 2020 Salı saat 16.00’da Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda pandemi kurallarına dikkat edilerek yapıldı.

Yurthaber 03-02-21 15:41

Biga’ya yeni mahalle geliyor

Biga Belediyesi’nin Şubat 2021 Olağan Meclis Toplantısı’nda Şirintepe Mahallesi’nin Kırlar mevkiinin ayrı bir mahalle olması görüşüldü.Biga Belediye Meclisi Şubat 2021 ayı Olağan Meclis Toplantısı Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan başkanlığında 2 Şubat 2020 Salı saat 16.00’da Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda pandemi kurallarına dikkat edilerek yapıldı.

Yurthaber 03-02-21 15:41

Aliağa Belediyesi şubat ayı olağan meclisi toplanıyor

Aliağa Belediyesi şubat ayı olağan meclis toplantısının 2 Şubat 2021 Salı günü saat 18.00’de yapılacağı ifade edilirken, Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirilecek toplantının gündeminde 10 madde yer alıyor.Aliağa Belediyesi Meclis Salonundaki oturum, 5 Ocak 2021 tarihli meclis tutanağının okunup onaylanması ve 2019 Yılı Sayıştay Raporu hakkında bilgilendirmenin yapılmasıyla başlayacak.

Yurthaber 01-02-21 14:24

Son dakika! Biden yemin etmek için Kongre Binası'na geldi

ABD’nin seçilmiş başkanı Joe Biden bugün Washington'da Kongre binasının önünde TSİ ile saat 20.00'de başkanlık yemini edecek. Yoğun güvenlik önlemleri altında ve Kovid-19 salgınının gölgesinde gerçekleşecek olan yemin töreninde Joe Biden'ın ABD'nin 46. başkanı olarak ilk konuşmasını yapması bekleniyor.

Haber 20-01-21 18:47

Kartal’da çocuk istismarını önlemeye yönelik önemli iş birliği

Kartal Belediyesi ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) arasında çocuk istismarına karşı birlikte mücadele etmek amacıyla protokol imzalanıyor.Bilimin, sanatın ve kültürel faaliyetlerin merkezinde bir çocuk eğitiminin erken yaşta başlatılabilmesi için; her yaştan çocuğun kendi mahallesinde gidebileceği “kreşler sistemi” tasarlayan ve 15 kreş ile 10 yıldır Türkiye’nin öncüsü olan Kartal Belediyesi, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği ile iş birliği yaparak çocuk istismarına karşı dernekle birlikte mücadele edecek.Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve UCİM Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Özkan’ın katılımı ile 19 Ocak Salı günü, saat 14.00’da düzenlenecek tören, Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek.İmzalanacak olan protokol kapsamında Kartal Belediyesi ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği, çocuk istismarıyla mücadele kapsamında Kartal’da çeşitli eğitim seminerleri, sempozyumlar ve bilinçlendirme çalışmaları düzenleyecek.Söz konusu iş birliği çerçevesinde çocuk istismarı ile mücadelenin geniş kitlelere ulaşmasını amaçladıklarını belirten Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, çocuk istismarlarını önlemeye yönelik her türlü iş birliğine açık olduklarını belirterek, “Kurumumuzun vizyonunun bir neticesi ve çocuklara verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak açtığımız 15 kreş ile bir yandan çocuklarımızın nitelikli eğitimini desteklerken bir yandan da annelerin sosyal ve iş hayatında özgürce var olabilmelerini sağlıyoruz.

Yurthaber 16-01-21 10:21

AK Parti’den polis teşkilatına destek ziyareti

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü önünde rektör atanmasını protesto etmek için toplanan bir grubun "katil polis" sloganları atmasına ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Gümüşhane’den de tepki geldi.Beraberinde Merkez İlçe Başkanı Fatih Gürses, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Belediye Meclis Üyesi Özcan Ulutaş, Gençlik Kolları İl Başkanı Uğur Ülker ve partililerle şehrin giriş ve çıkışındaki İkisu ve Akçakale uygulama noktalarına moral ziyareti gerçekleştiren AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse, görevli polislere tatlı ikram etti.Ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Köse, son günlerde bazı kesimlerin vatandaşların can ve mal güvenliği için 24 saat görevinin başında bulunan polis teşkilatına yönelik haksız beyanlarda bulunduğunu söyledi.

Yurthaber 07-01-21 09:31

Belediye personeline ilk yardım eğitimi verildi

Sivas Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi faaliyetleri kapsamında “Sağlık Bakanlığı İlk Yardım Yönetmeliği” gereğince kurum birimlerinde oluşturulan ilk yardımcı personele “Sertifikalı Temel İlk Yardım Eğitimi” verildi.16 saat teorik ve uygulamalı olarak verilen Temel İlkyardım Eğitimi corona virüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe, maske kullanımı ve el hijyeni kurallarına dikkat edilerek Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.Belediye İş Güvenliği Uzmanı Erkan Yörük tarafından verilen eğitimlerde personele temel yaşam desteği, solunum yolu tıkanıklığı, kalp krizi, kanamalar, kırıklar, burkulmalar, zehirlenmeler, hayvan ısırıkları ile yaralı taşıma gibi konularda yapılması ve yapılmaması gerekenler anlatıldı.

Yurthaber 22-12-20 17:03

Devrek Belediyesi’nden aylık meclis toplantısı

Devrek Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı, Meclis Başkanvekili Osman Erenoğlu başkanlığında yapıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda, Devrek Belediye Meclisinin 2021 yılında da her ayın ilk perşembe günü saat 16.00’da toplanması ve Ağustos ayında tatil yapması kararlaştırıldı.Devrek Belediyesine ait eski anaokulu binasının arkeolojik ve etnografik ürünlerden oluşan Kent Müzesi kurulması talebi, türlü işler komisyonuna havale edilirken, gündemdeki konular ve gündeme ilave edilen konular görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı.

Yurthaber 03-12-20 18:04

Ergene Belediyesinde 2020 yılının son meclis toplantısı yapıldı

Ergene Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan meclis toplantısı Ergene Belediye Başkan Vekili Salih Tıknas başkanlığında gerçekleştirildi.Ergene Belediyesi Ulaş Düğün Salonu’nda Ergene Belediye Başkan Vekili Salih Tıknas başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda belirlenen gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yazısına istinaden Ulaş Mahallesi’nde yer alan bir parsele ait uygulama imar planı değişikliğini görüşen meclis üyeleri konunun oy çokluğu ile İmar Komisyonuna havale edilmesine karar verdi.2020 yılının son meclis toplantısında bir araya gelen meclis üyeleri 2021 yılında da meclis toplantılarının her ayın ilk haftası Çarşamba günü saat 14.00’de yapılmasına oy birliği ile karar verdi.Komisyonlardan gelen raporların da görüşülerek karara bağlanmasının 2020 yılının son meclis toplantısı sona erdi.Ergene’de 2021 yılının ilk meclis toplantısı 6 Ocak 2021 Çarşamba günü saat 14.00’de Ulaş Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Yurthaber 03-12-20 12:30

Güder, İnönü Caddesi esnafını gezdi

İnönü Caddesi’nde bulunan esnafları ziyaret ederek sorun ve talepleri dinleyen Malatya’nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 20 Kasım Cuma günü saat 20.00’den itibaren geçerli olacak Covid-19 yeni tedbirlerine mutlaka riayet etmek gerektiğini belirtti.Başkan Güder, yol boyunca karşılaştığı vatandaşlarla da sohbet etmeyi ihmal etmedi.Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Belediye Başkanı Yardımcıları ve Battalgazi Meclis üyeleri birlikte İnönü Caddesi’nde bulunan esnafları ziyaret ederek, sorun ve talepleri dinledi.

Yurthaber 19-11-20 15:59

Talas’tan Çocuk Kitapları Haftası etkinliği

Talas Belediyesi Kayseri Sahne Tiyatrosu, Dünya Çocuk Kitapları Haftası dolayısıyla "Sabun Köpüğü" isimli tek perdelik çocuk oyununu sahneleyecek.13 Kasım Cuma Günü saat 20.00’de Talas Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşecek tiyatro gösterisi Talas Belediyesi İnstagram hesabı üzerinden canlı olarak izleyiciyle buluşacak.

Yurthaber 10-11-20 12:21

Didim’de İlçe Umumi Hıfzısıhha Meclisi toplandı

Didim’de İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 20 Ekim 2020 tarihinde saat: 10.00’da Didim Kaymakamlığında toplandı.Didim Kaymakam Vekili Soner Zeybek’in Başkanlık ettiği meclis toplantısına Didim Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Deveci, İlçe Jandarma Komutanı Onur Çark, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, İlçe Yazı İşleri Müdürü Murat Coşkuncay ve Didim Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Hacıfettahoğlu katıldı.Toplantıda, ilçedeki Kovid-19 tedbirleri, denetim faaliyetleri, HES Kodu uygulamaları, alınacak yeni tedbirler ve salgınla mücadelede yapılması gerekenler ilgili görüşmeler gerçekleştirildi.

Yurthaber 20-10-20 12:16

Kazada yaşamını yitiren İYİ Partili Çalık toprağa verildi

Uşak’ın Eşme ilçesinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden İYİ Parti Kula Belediye Meclis Üyesi adayı Hüseyin Çalık, memleketi Kula’da toprağa verildi.2019 yerel seçimlerinde Kula’da İYİ Parti’den Belediye Meclis üyesi adayı olan Hüseyin Çalık, dün akşam saat 20.45 sıralarında Uşak iline bağlı Eşme ilçe göleti civarında park halindeki otomobilinin yanında iken, kontrolden çıkan Ahmet H.

Yurthaber 17-10-20 20:54

Malatya’dan Ermenistan’a kınama

Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında toplandı.12 Ekim Pazartesi günü saat 14.00’de gerçekleştirilen Meclis Toplantısı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başladı.

Yurthaber 12-10-20 17:32

Başkan Gökhan Yüksel Kartal esnafına 500 günlük icraatlarını anlattı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal esnafıyla bir araya gelerek, göreve geldiği günden bu yana hayata geçirilen ve üzerinde çalışılan projelerin anlatıldığı ‘500 Günlük Yolculuk’ adını taşıyan bir sunum gerçekleştirdi.Sunumda konuşan Başkan Gökhan Yüksel, Kartal’da özellikle esnafı ilgilendiren 25 yıllık altyapı sorununun çözüldüğünü ifade ederek, ilçenin önemli caddelerinden biri olan Spor Caddesi’nin yenilenerek “Prestij Caddesi”ne dönüşeceğinin müjdesini verdi.Ankara Caddesi, Rıhtım Caddesi ve Hamam Sokak esnafının katılımı ile Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, Başkan Gökhan Yüksel yaklaşık 1 buçuk saat boyunca, göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirilmesi planlanan çalışmaları anlattı.25 yıldır kangren olan alt yapı sorununa çözümKartal’da oluşan şiddetli yağışlarda ilçe meydanındaki esnafın kâbusu olan ve kangren haline gelen altyapı sorununun İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile gerçekleşen ortak çalışmalarla çözüme kavuşturulduğunu kaydeden Başkan Gökhan Yüksel, “İlçe meydanındaki esnafımızın en büyük sorunlarından biri alt yapıdan dolayı yaşanan sıkıntılardı.

Yurthaber 02-10-20 14:50

Ayvalık’ta gazilerin “19 Eylül” gururu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; 99 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ’Gazilik’ unvanı verilişinin yıl dönümü olan Gaziler Günü düzenlenen sade bir törenle kutlandı.Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.30’da başlayan törene; Ayvalık Kaymakam vekili Akgün Corav, Ayvalık Garnizon Komutanı Personel Albay Ertan Tutar, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in yanı sıra, siyasi partilerin temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, oda başkanları, daire amirleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.Protokol üyeleri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından tören saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın bir ağızdan okunmasıyla devam etti.Törende; konuşan Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Ayvalık Şube Başkanı Mehmet Kıranoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü’nü Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanlığını taçlandığı gün olarak niteledi.1 9 Eylül 1921 tarihinde emsalsiz zaferin anısına Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘gazilik’ unvanının verildiğini hatırlatan Kıranoğlu, “Bugün; 19 Eylül 1919’da, 1922 yılında, Kurtuluş Savaşı’nda 1950’de Kore’de, 1974’de Kıbrıs’ta savaşan muharip gazilerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi üniter yapısı, toprak bütünlüğü uğruna, vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis ve tüm muharip gazilerin şeref günüdür” dedi.Anadolu tarih boyunca üzerinde barınmasını bilemeyen milletlere hiçbir zaman vatan olmadığını kaydeden Kıranoğlu, “Türk Milleti ise bin seneyi aşkın bir zamandır güç ve kudretiyle Anadolu’yu kendisine ebedi vatan yapmıştır.

Yurthaber 19-09-20 12:07

Alanya Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısı

Alanya Belediyesi aylık olağan meclis toplantılarının Ağustos ayı oturumu, yeni tip korona virüs)Kovid-19)tedbirleri altında Alanya Kültür Merkezi’nde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında gerçekleşti.Meclisin açılış konuşmasını gerçekleştiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, tüm Alanyalıların ve İslam aleminin geride kalan Kurban Bayramı’nı kutlayarak, Alanya Belediyesi olarak kentin huzur ve güvenliği için bayram boyunca 7 gün 24 saat aralıksız çalıştıklarını belirtti.Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Başkan Yücel, “Lübnan halkının başı sağ olsun.

Yurthaber 06-08-20 18:37

Başkan Özcan Kıyı Ege Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı’na katıldı

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İzmir Selahattin Ayçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Kıyı Ege Belediyeler Birliği Temmuz Olağan Meclis Toplantısı’na katıldı.Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, beraberinde Başkan Vekili Soner Yelkovan, Meclis Üyeleri Mustafa Tınaz ve Ulvi Yıldırımkaraman ile birlikte İzmir Selahattin Ayçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Kıyı Ege Belediyeler Birliği Temmuz Olağan Meclis Toplantısı’na katıldı.Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur başkanlığında gerçekleştirilen toplantının divan başkan yardımcılığını Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan yaptı.Yaklaşık 2 saat süren toplantıda Birlik Encümeni, Plan ve Bütçe Komisyonu, Mahalli İdareler Komisyonu, Çevre Komisyonu, Kültür ve Turizm Komisyonu, İmar Komisyonu, Kadın Fırsat Eşitliği Komisyonu, Hukuk Komisyonu, Sağlık Komisyonu ve Organik Tarım Komisyonu üyeleri yapılan oylama ile belirlendi.Oylama sonucu Plan ve Bütçe Komisyonu’na Nazilli Belediyesi Meclis Üyesi Ulvi Yıldırımkaraman seçildi.Toplantı sonrası çevre ilçelerin belediye başkanları ile sohbet eden Başkan Özcan, “Bölgemiz adına oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdik.

Yurthaber 28-07-20 18:11