Rustik Ampul Haberleri

TikTok canlı yayınında ağzına ampul soktu! Yaşadığı zor anlar sosyal medyada viral oldu... Çok şükür bunu kaptırdık

Rus bir sosyal medya kullanıcısı TikTok canlı yayını sırasında ilginç bir olaya imza attı. Canlı yayın sırasında ağzına ampul sokan kullanıcısı, ampulün ağzının içinde kırılmasıyla zor anlar yaşadı. Ağzında cam sıkışan kullanıcı panikleyerek canlı yayını kapattı. O anlar sosyal medyada gündem yaratmayı başardı.

Trend 2024-02-02 07:44:27

Ampul nasıl yazılır? Ampul mü ampül mü, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İnsanlar yaşamın içinde çok fazla kullandığı sözcüklerin nasıl yazıldığı konusunda kafa karışıklığı yaşayabilir. Kelimelerin doğru yazım şekilleri ve Türkçe dil bilgisi konularında birincil kaynak olan Türk Dil Kurumu devreye girer. Türk dilinin muhafaza edilmesi ve gelişmesi için TDK yazım sözlüklerini internet ortamında yayımlamıştır. Bu sayede merak edilen doğru yazım şekilleri kolaylıkla öğrenilebilir. Ampul, telaffuz ve yazım hatası yapılan kelimelerden biridir. Peki ampul nasıl yazılır?

Egitim 2023-12-10 18:10:55

Cilt için hangi ampul kullanılır? Cilt bakım ampulleri nasıl kullanılır?

Cilt bakımı hem sağlık hem de estetik açıdan önemli bir konu olup birçok kişi için günlük yaşamlarının vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Genç, sağlıklı ve ışıltılı bir cilt elde etmek için pek çok ürün ve yöntem bulunsa da cilt bakım ampulleri son zamanlarda popülerlik kazanan etkili bir seçenek haline gelmiştir. Bu küçük ancak güçlü şişeler cildi yenilemek, nemlendirmek, sıkılaştırmak ve daha pek çok cilt sorununu hedeflemek için yoğun bakım sunar.

Kadin 2023-09-30 22:52:39

122 yıldan beri kesintisiz yanıyor! Hepsi bozuldu bir tek o sapasağlam...

ABD'nin California eyaletindeki itfaiye istasyonunda bir ampul 1901 yılından beridir yanıyor. 122 yıldır yalnızca 2 kere söndü fakat onlar da ampul yüzünden değil. İşte "Dünyanın en uzun süredir yanan ampulü" olarak Guinness rekorlar kitabına giren asırlık ampulün ilginç hikayesi!

Haber 2023-06-15 09:20:36

Yüksekova’da 10 bin ampul sentetik ecza ele geçirildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir iş yerinde yapılan aramada 10 bin ampul sentetik ecza ele geçirildi.

Yurthaber 21-04-23 14:27

E vitamini ampul ne işe yarar, faydaları nelerdir? E vitamini nelerde var, E vitamini içeren besinler nedir?

Vitaminler insan sağlığı için oldukça önemli görevlere sahiptir. Vücutta bulunması gereken vitaminler birçok ciddi rahatsızlıkları önler. Vitaminler insan vücudunda az bir miktarda veya hiç depolanır. Bu sebeple besinler aracılığı ile vücuda takviye edilmesi gerekebilir. Bilinen 13 adet vitamin çeşidi vardır. Bu vitaminler insan vücudu için farklı farklı görevleri bulunur. E vitamini de bunlardan biridir. Bağışıklık sistemi ve cilt sağlığı için oldukça önemli olan E vitamini nelerde var?

Haber 04-11-22 18:02

Mobil onarım ekibinden Muş'taki okullara 4 yılda 3 bin ziyaret

Muş Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç: - "2018 yılından bu yana her yıl yaklaşık 2 milyon lira bütçeye katkı sağladık. Ekibimiz, okullarımızın kırılan kapı, pencere, ampul, musluk buna benzer tadilatlarını yapıyor"

Yurthaber 30-09-22 11:24

İstediğiniz ortamı dilediğiniz gibi aydınlatmanıza yardımcı olacak en iyi led ampul çeşitleri

Son zamanlarda yeterli aydınlatma gücü ve kalitesiyle dikkat çeken led ampuller, bütçe dostu enerji tüketimiyle de sıklıkla tercih ediliyor. Evinizin her köşesi için kullandığınız sıradan ampulleri led ampul ile değiştirebilirsiniz. En iyi led ampul çeşitleri arasından dilediğinizi seçerek evinizin elektrik faturasının daha az gelmesini sağlayabilirsiniz. Gelin, led ampul tavsiyesi almak isteyenler için hazırladığımız çeşitleri birlikte inceleyelim.

Haber 01-08-22 14:04

Eviniz için tasarruflu ve uzun ömürlü en iyi ampul markası hangisi?

Evinizde veya ofisinizde değişiklik yapmak isterseniz ilk önce ışık seçiminden başlayabilirsiniz. Ampulün gözü yormaması, ideal seviyede ışık yayması ve şık durması oldukça önem taşır. Tabii bunların yanında tasarruflu, uzun ömürlü ve bütçe dostu ampuller de kullanıcıların dikkatini çeker. Sizlere bu kriterler üzerinden en iyi ampul modellerini seçmeye özen gösterdik. İşte detaylar!

Haber 28-07-22 15:07

Olağandışı hilelerle evinizde hiç sorun kalmasın! Tertemiz duşakabin, gıcırdamayan kapı, halı temizliği...

Evde bir şeyler ters gittiğinde hem canınız sıkılabilir hem de bütçeniz sarsılabilir. Evdeki her şeyi mükemmel bir şekilde çalışır durumda tutmak başlı başına bir mücadele. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışsak da işler düşündüğümüz gibi ilerlemeyebilir. Ampul patlaması, elektrik prizlerinde kaçak, sifonun sürekli akması gibi sorunlar evde sıklıkla karşılaşılan sorunlardandır. Ancak hepsini düzeltmenin basit bir yolu olduğunu söylesek...

Kadin 07-07-22 08:09

Muşlu meslek lisesi öğrencileri ihtiyaç sahiplerinin evlerini onarıyor

Mobilya, metal ve elektrik bölümündeki gönüllü öğrencilerden oluşturulan mobil ekip, gittikleri evleri boyuyor, mobilya, tesisat, kapı ve pencerelerin bakımını yapıyor - Öğrencilerden Diyar Balcı: - "Ailelere elimizden geldiğince yardım ediyoruz. Burada mobilya kapaklarını, ampul ve prizleri değiştirdik. Boyama yaptık, eksikleri giderdik"

Yurthaber 16-06-22 11:02

Salonunuzun en şık dokunuşu olabilecek en iyi avize markaları

Güzel bir avize seçimiyle salonunuzun havasını değiştirebilir ve evinizi şık hâle getirebilirsiniz. Aydınlatmayı bir ihtiyaç hâlinden çıkarıp âdeta bir sanata dönüştürebileceğiniz avize çeşitlerini benimsediğiniz tarza göre eklektik, modern, bohem, endüstriyel, rustik, klasik ve birçok stilde tercih edebilirsiniz. En güzel avize çeşitlerini incelemek ve salonunuza bambaşka bir dokunuş yapmak için listemize göz atabilirsiniz.

Haber 25-05-22 14:45

Rustik ne demek? Rustik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kelimeler ilk defa duyulmasa da bazen anlamları merak edilebilir. Farklı dillerde olduğu gibi Türkçede de birçok kelimeye kulak aşinalığı ile alışılır. Bu da zaman zaman bazı kelimelerin anlamlarının araştırılmasına sebebiyet verir. Araştırılan kelimeler arasında çok bilinenler olduğu gibi az karşılaşılanlar ve günlük hayatta çok sık kullanılmayan kelimeler de yer alır. Rustik kelimesi de Türkçe konuşanların merak ettiği kelimeler arasında yer alır. Rustik ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 23:47

Mum ampul ne demek? Mum ampul birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler farklı ses olaylarının meydana gelmesiyle oluşabileceği gibi hiçbir ses olayına maruz kalmadan da oluşabilir. Birleşik kelimelerle ilgili inceleme yaparken özellikle ses olaylarına dikkat etmek gerekir. Günlük hayatta sıkça kullanılan birleşik kelimeler sadece yapı bakımından merak edilmez. Bazen anlamları da araştırılır. Mum ampul birleşik kelimesi anlamı araştırılan sözcükler arasındadır. Mum ampul ne demektir?

Egitim 18-05-22 20:48

Ampul ne demek? Ampul kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe hem Orta Asya hem de Anadolu coğrafyasında şekillenmiş, özgün bir dildir. Pek çok kişi Türk dili ile yakından ilgilendiğinde hem dilbilgisi yapısı hem de kelime çeşitliliği bakımından bu özgünlüğü fark eder. Özellikle orijinal dili Türkçe olan kitaplar, bu özgünlüğün ve çeşitliliğin ortaya çıkmasına yardımcı olur. Bu kitapları okurken sık rastlanan durumlardan biri de kelimelerin anlamlarının merak edilmesidir. Anlamı yaygın olarak bilinmeyen kelimelerden biri de Ampul şeklindedir.. Türkçede sık sık kullanılan Ampul kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 21:01

Yetişkin film yıldızı Belle Delphin sessizliğini bozdu! Ampul yediği video sosyal medyayı salladı

Yetişkin film yıldızı Belle Delphine, kariyerine OnlyFans üzerinden devam edeceğini açıklayarak hayranlarını sevindirmişti. OnlyFans paylaşımları sayesinde kısa sürede popüler olmayı başaran Delphine, uzun zamandır paylaşım yapmıyordu. Takipçilerinin merakla beklediği isim ilginç bir paylaşımla geri döndü.

Trend 27-04-22 12:06

Şanlıurfa'da gümrük kaçağı sigara ile ampul taşıyan tır sürücüsü yakalandı

Şanlıurfa'da gümrük kaçağı sigara ile ampul taşıyan tır sürücüsü yakalandı

Yurthaber 21-04-22 16:19

Bu bahar arka bahçesini, terasını yeniden dekore etmek isteyenler için en güzel mobilya parçaları

Kullanışlı ve konforlu ürünlerle teras ya da bahçenizi atıl durumda olmaktan kurtarabilirsiniz. Isınan havalarda sevdiklerinizle vakit geçirmek için terasınızı konforlu bir hâle dönüştürmeye ne dersiniz? Rahat koltuk takımı, sandalye, ampul ve daha birçok mobilya ile modern tarzı kolayca yakalayabilir, konforlu bir alan oluşturabilirsiniz. "Peki, hangi mobilyaları kullanmam gerekiyor?" diye düşünüyorsanız incelediğimiz ürünlere göz atabilirsiniz!

Haber 13-04-22 16:37

Atık ampul ve floresan toplama şampiyonu Yeşilbahçe

Antalya’nın ilk ‘Sıfır’ atık ilçesi Muratpaşa’da, belediyenin Aydınlatma Gerekçeleri İmalatçıları Derneği’yle (AGİD) muhtarlıklar arasında düzenlendiği atık ampul ve floresan toplama yarışmasında Yeşilbahçe Mahallesi birinci oldu.İnsani Gelişme Vakfı’nın (İNGEV) her yıl açıkladığı İnsani Gelişme Endeksi’nde nüfusu 150 binin üzerindeki 138 büyükşehir ilçe belediyesi arasından sıyrılarak ‘çok yüksek insani gelişme’ düzeyini yakalayan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yürütülen program kapsamında Antalya’nın ilk ‘Sıfır Atık’ ilçesi olan Muratpaşa’da, muhtarlar da bu büyük dönüşümün parçası oldu.Belediyenin AGİD’le gerçekleştirdiği muhtarlıklar arası atık ampul ve floresan toplama yarışmasında sonuçlar belli oldu.

Yurthaber 06-02-21 10:57

Yalnızca ampulü bulduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! İşte Thomas Edison’un tarihe kazınan 6 buluşu

Elektrik tüm zamanların en önemli buluşları arasında yerini alır. Elektriksiz bir zamanı düşünemediğimiz bir çağda yaşıyoruz elbette ama insanlık tarihinin Edison’a büyük bir teşekkür borcu olduğu da hepimiz için malumun ilamıdır. Edison, yaratıcı eserleriyle zamanının çok ilerisindeydi. Ampul dışında bu ünlü mucidin pek çok çalışması olduğunu biliyor muydunuz? Sizler için daha önce bilmediğiniz Edison deneylerini araştırdık.

Trend 25-01-21 17:39

AB Bir Ampul Aşıdan Ek Doz Elde Edecek

Avrupa ilaç dairesi, bir ampulde beş doz olarak belirlenen Pfizer/BioNTech aşısından altıncı bir doz daha çıkartılması için onay verebilir. Bu da aşı stokları azaldığında bir seferde kullanılabilecek doz sayısını arttırmış olacak

Haber 06-01-21 23:48

Erzincan’da 12 bin 260 adet hap ve toplam bin 550 adet ampul ele geçirildi

Erzincan’da polisin yaptığı yol uygulamasında reçeteye tabii ve uyuşturucu madde etkisi yapan toplam 12 bin 260 adet hap ve toplam 1550 adet ampul ele geçirildi.Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Erzincan-Erzurum karayolu üzerinde oluşturulan uygulama noktasında yapılan çalışmada; durdurulan şehirlerarası yolcu otobüsünde yapılan kontrollerde, otobüsün bagaj kısmında 1 yolcuya ait valiz içerisinde reçeteye tabii ve uyuşturucu madde etkisi yapan toplam 12 bin 260 adet hap ve toplam 1550 adet ampul ele geçirildi.Konu ile ilgili olarak gözaltına alınan İ.H.Y.

Yurthaber 22-12-20 11:45

D vitamini uyarısı! Çocuklarda ampul şeklindekini kullanıyorsanız...

Ülkemiz, güneşten D vitamini sentezi açısından avantajlı olarak görünse de araştırmalar durumun pek de öyle olmadığını gösteriyor. Türkiye’de toplumun %60-90’ında D vitamini yetersizliği olduğu görülüyor. Prof. Dr. Emin Ünüvar, büyüme çağında olan çocukların günlük ihtiyacı doğrultusunda D vitamini desteği almalarını öneriyor. Ampul şeklinde alınan D vitamini konusunda uyarıda bulunan Ünüvar, ocuklarda olumsuz bir reaksiyona neden olabileceğine dikkat çekti.

Haber 02-12-20 12:17

Uzmanından kış aylarında cilt bakımı uyarısı

Diyarbakır’da güzellik uzmanı Özcan Yalınkılıç Özaydın, kış aylarında soğuk ve rüzgarlı havalarda cilt bakımına daha çok önem gösterilmesi gerektiğini belirterek, vatandaşların nemlendirici krem, besleyici ve yenileyici ampul ile serumların kullanılması önerisinde bulundu.Güzellik Atölyesi kurucusu güzellik uzmanı Özcan Yalınkılıç Özaydın, soğuk havalarda kan dolaşımının azaldığını, ter ve yağ bezlerinin daha yavaş çalıştığını kaydederek, bakım yapılmadığı takdirde erken yaşlanma görüntülerinin ortaya çıkacağını söyledi.

Yurthaber 25-10-20 11:26

Muratpaşa’ya E-atıklarda bir birincilik daha

Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi, 2019’da topladığı bin 910 kilogram atık ampul ve floresanla, Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği’nin (AGİD) her yıl açıkladığı ‘e-atıklarda fark sağlayan belediyeler’ arasında aydınlatma ekipmanları kategorisinde Türkiye birincisi oldu.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından atık elektrikli ve elektronik eşyaların yönetimi konusunda yetkilendirilmiş kuruluş olan AGİD tarafından 2019’un e-atıklarda fark sağlayan belediyeleri belirlendi.

Yurthaber 12-06-20 12:35

Ampul ve prizlere Google desteği

Ampul ve prizler artık Google Asistan ve Google Home desteğine sahip. TP-Link akıllı ev ürünleri TP-Link’in kendi uygulaması olan Kasa haricinde Google uygulamalarından da yönetilebiliyor.

Trend 26-12-19 13:54

Gizli kameralar, mahremiyeti ve özel hayatı tehdit ediyor

Bilişim Grubu Başkanı Şenol Vatansever: - "Gizli kameralar artık kalem, anahtarlık, çakmak, gözlük, düğme, rozet, broş, kravat, kol saati, duvar saati, oda spreyi, yangın sensörü, duman dedektörü, ayna, uydu alıcısı, ampul, askılık, saksı, oyuncak ve daha birçok nesne içerisinde yer alabiliyor" - KVKK Uzmanı avukat ara bulucu Murat Keçeciler: - "Kişilerin görüntüleri ve seslerinin kişisel veri olduğu tartışmasızdır. Aynı şekilde '6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu' aydınlatma yükümlülüğüne uymadan kişisel verinin elde edilmesi durumunda ve veri güvenliği yükümlülüğünü ihlal edilmesi hallerinde ciddi para cezaları öngörülmüştür"

Trend 23-12-19 11:12

Bingöl’de bidonla gömülü kaleşnikof ve çok sayıda malzeme ele geçirildi

Bingöl’ün Genç ilçesi kırsalında operasyona çıkan jandarma timleri, toprağa gömülü bir bidon içerisinde kaleşnikof silah, fünye, araç anahtarları ve dürbün ile çok sayıda malzeme ele geçirdi.Valilikten yapılan açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca Genç İlçesi Gerçekli Köyü Kapılı Mezrası bölgesinde icra edilen operasyon neticesinde yapılan arazi aramasında meşelik, sık ormanlık alan içerisinde toprağa gömülü vaziyette 1 adet jelikan bidon içerisinde silah, mühimmat malzemesi ve doküman ele geçirilmiştir" denildi.Ele geçen malzemelerle ilgili açıklamanın devamında, "1 adet AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü,30 adet 7,62 çapında ak-47 kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatı, 1 adet 7.62 çapında biksi makineli tüfeği mühimmatı, 3 adet 7,62 çapında ak-47 kaleşnikof piyade tüfeğine ait boş kovan,2 adet 7.62 çapında biksi makineli tüfeğine ait boş kovan, 1 adet gündüz dürbünü, 12 adet alpha fire sinyal verici, 1 adet uzaktan kumanda, 23 adet fünye,25 metre uzunluğunda kablo, 1 adet lehim makinesi ve lehim kutusu, 30 santim ateşleme fitili, 1 adet akü, 3 adet örgütsel doküman (2 kitap, 1 defter), 17 adet ampul, 1 adet hoparlör, 2 adet kumandalı araç anahtarı ele geçirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Haber 18-11-19 13:30

Çatıdan düşüp yaralanan elektrikçi yaşam savaşını kaybetti

ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde ampul değiştirmek için çıktığı iş yerinin çatısından dengesini kaybedip düşerek ağır yaralanan elektrikçi Ahmet Yalçın (19), tedavi gördüğü hastanede 3 günlük yaşam savaşını kaybetti.

Haber 22-09-19 13:12

Ticaret Bakanlığı üç ürünün ithalatına gözetim uygulanmasını kararlaştırdı

Ticaret Bakanlığı, LED ampul, plastik torba ve bazı oyuncakların belirli CIF kıymet bedelini haiz olanların ithalatına gözetim uygulanmasına karar verdi.

Finans 03-09-19 09:23

RG - Üç ürün çeşidinin ithalatında gözetim uygulanacak

Ticaret Bakanlığı, LED ampul, plastik torba ve bazı oyuncak ürünlerinin belirli CIF kıymet bedelini haiz olanların ithalatına gözetim uygulanmasına karar veridi.

Finans 03-09-19 08:25

Ampul değiştirirken akıma kapılan Mehmet öldü

MERSİN'in Tarsus ilçesinde, evde ampul değiştirmeye çalışan Mehmet Ali Kara (21), elektrik akımına kapılması sonucu yaşamını yitirdi.  Olay, Tarsus'a bağlı Bahşiş Mahallesi'nde meydana geldi.

Haber 29-08-19 10:33

Erzincan'da açık unutulan ampul samanlığı yaktı

Erzincan'da açık unutulan ampul samanlığı yaktı

Yurthaber 05-08-19 13:46

Erzincan'da açık unutulan ampul samanlığı yaktı

Erzincan'da açık unutulan ampul samanlığı yaktı

Haber 05-08-19 13:44

Anestezi teknikeri Ayşe'nin ölümünde 'Michael Jackson' detayı

Ankara'da, evinde ölü bulunan anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın (25), yanında 1 ampul propofol (bilinç düzeyinin azalması ve hafıza yetersizliği ile sonuçlanan kısa etkili bir ilaç) ve içinde poropofol bulunan enjektörler bulundu. Genç kızın ölümüne neden olduğu tahmin edilen propofol ilacının, 10 yıl önce dünyaca ünlü pop yıldızı Michael Jackson’ın ölümüne neden olduğu açıklanan ilaçla aynı olduğu ortaya çıktı.

Haber 03-08-19 17:36

Anestezi teknikeri Ayşe'nin ölümünde 'Michael Jackson' detayı

 ANKARA'da, erkek arkadaşı anestezi uzmanı doktor Ö.T.’nin evinde ölü bulunan anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın (25), yanında 1 ampul propofol (bilinç düzeyinin azalması ve hafıza yetersizliği ile sonuçlanan kısa etkili bir ilaç) ve içinde poropofol bulunan enjektörler bulundu.

Haber 03-08-19 13:14

Beylikdüzü'nde uyuşturucu operasyonu

Operasyonda 720 gram metamfetamin, 480 ampul uyuşturucu madde ele geçirildi

Haber 31-07-19 16:05

Ağaç oyarak yaptığı dekoratif ürünleri dünyaya satıyor

Bodrum'da dalış eğitmenliği yaparken 4 yıl önce İzmir'in Bornova ilçesine yerleşen Şamil Demirel (36), sadece internette video izleyerek, öğrendiği ağaç oymacılığı sayesinde para kazanıyor. Ihlamur ve zeytin ağaçlarını oyarak, yaptığı süs eşyalarını sıvı epoksi (reçine) ile birleştiren ve içine ampul koyup, aydınlık veren Demirel, dekoratif ürünleri internetten yurt dışına tanesi 1000- 2500 liradan satıyor.

Finans 08-07-19 11:06

Çorum’dan kısa kısa

Çorum’un Alaca ilçesinde ampul değiştirdiği sırada dengesini kaybederek düşen kadın ağır yaralandı.Olay, ilçeye bağlı Onbaşılar köyünde meydana geldi.

Yurthaber 24-06-19 15:00

Ticaret Bakanlığı güvensiz 18 milyon ürüne geçit vermedi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: - "Geçen yıl oyuncaktan tıbbi cihazlara, cep telefonundan inşaat demirine kadar 1,6 milyar ithal ürünü denetime aldık. Bunlardan yaklaşık 18 milyon ürünü güvensiz bularak ülkeye girişine izin vermedik" - "Bu ürünler arasında 3,6 milyon oyuncak, 350 bin serum seti, 1,2 milyon şırınga, 2,3 milyon iş eldiveni, 230 bin çift ayakkabı, 3,4 milyon ampul ve 2 bin ton inşaat demiri de bulunuyor”

Haber 29-01-19 04:00

Mimari şifresi ve simgeleriyle dikkati çeken cami

BTSO Eğitim Kampüsü'nde 21 Eylül'de hizmete açılan "BTSO Camisi", modern mimarisi ve kültürel esintileri bir araya getiren tasarımıyla ilgi görüyor - 16 Türk devletini temsilen 16 köşeli olarak tasarlanan caminin aydınlatmasında, Allah'ın 99 ismiyle anlamlandırılan 99 led ampul bulunuyor - Yine 16 köşeden yapılan kubbesinde hilal şekli ve ortasında Allah lafzı ile "ay yıldız"ın vurgulandığı caminin mihrabında İznik çinileri, duvarlarında Nur Suresi'nin 35-39'uncu ayetleri yer alıyor

Haber 28-12-18 11:17

Erzincan'da durdurulan TIR'da uyuşturucu hap ele geçirildi

ERZİNCAN'da polisin yaptığı yol kontrolleri sırasında şüphe üzerine durdurulan TIR'da, 127 bin 814 adet uyuşturucu hap ve 598 adet ampul ele geçirildi.

Haber 07-11-18 16:43

İnsan beyninde ampul yakan animasyonlar!

Günlük hayatta çok kez kullandığınız eşyaların mekanizmalarının nasıl çalıştığını biliyor muydunuz? Aşırı tatmin edici animasyonlar.

Trend 19-09-18 16:19

Yazar Nehir Erdem'in 'Deli Divane' kitabındaki ifadeler sosyal medyayı salladı

Yazar Nehir Erdem'in 'Deli Divane' isimli kitabında yer alan ifadeler sosyal medyayı salladı. Kurgu kitapta yer alan ve çok konuşulan ifadelerle ilgili olarak Gazeteci-yazar Mine Kırıkkanat da Twitter hesabından 'Aklında ampul yanınca' kısa devre yapıyor tabii beyin (varsa)!' dedi.

Haber 29-08-18 11:34

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne ateş eden saldırganlar kameralara yakalanmamak için led ampul kullanmışlar

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine ateş ettikleri değerlendirilen 2 kişinin kimlik bilgileri, yüzlerce güvenlik kamerası incelenerek belirlendi. Saldırganların, olayda kullandıkları aracın plakasının güvenlik kameralarına yansımaması amacıyla plakayı led ampulle aydınlattıkları ortaya çıktı.

Haber 21-08-18 00:10

Oto hırsızlarının şifreleri çözüldü

Ankara ve İstanbul'da çaldıkları araca "ampul", motor ve şasi numarası değiştirilmiş araca "avize", numaralarını değiştirdikleri araca da "elektrik" diyen ve bu yolla teknik takipten kaçmak isteyen oto hırsızları yakalandı - Operasyonda Ankara ve İstanbul'da 4 kişi gözaltına alındı, 16 çalıntı ve motor ile şasi numaraları değiştirilmiş araç ele geçirildi

Haber 05-05-18 22:53

Eski Ampuller Geri Dönüştürülecek

Osmangazi Belediyesi, flüoresan ve ampul gibi insan sağlığı ve çevre için zarar teşkil eden 5....

Yurthaber 28-04-18 11:37

İthalatta enerji verimliliği denetimine laboratuvar desteği

Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Soylu: - "Bugün Avrupa mevzuatına göre bir ürünün güvenli kabul edilebilmesi için sadece kullanıcıya değil, tükettiği enerji ve neden olduğu gürültü veya emisyon açısından çevreye de saygılı olması gerekiyor. Bu noktadan hareketle ürün güvenliği denetimleri kapsamında yapılmakta olan enerji verimliliği denetimlerini de aynı diğer güvenlik denetimlerinde olduğu gibi, bir ileri aşamaya götürerek belge ve işaret kontrolüne ek olarak laboratuvar testlerine de başladık" - "İlk etapta led ampul ve elektrik motorlarıyla başlattığımız bu uygulama kapsamına klima ve soğutucuları mayıs başında; televizyon, fırın, çamaşır ve bulaşık makinelerini ise yılın ikinci yarısında dahil edeceğiz"

Finans 28-04-18 11:34

Ay yıldız ışıklandırıldı

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde, belediye tarafından Dastar Tepesinde önce vatan yazısı yanında yer alan ay, yıldız 60 bin led ampul kullanılarak aydınlatıldı.Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, ilçede Dastar tepesinde hakim bir noktada bulunan önce vatan yazısı üzerindeki ay yıldızın ışıklandırıldığını belirterek bu çalışmanın Türkiye’de ilk olduğunu söyledi.

Haber 11-04-18 17:42