Taht Haberleri

Asla ıslak saçla yatmamalısınız! Sebebini öğrenince bu alışkanlıktan hemen vazgeçeceksiniz... İşte mide bulandıran o neden

Bazı insanlar, güzel bir duşun ardından bir an önce dinlendirici bir uykuya geçmek için saçlarını kurutmadan ıslak saçla yatağa girebiliyor. Ancak bu hemen bırakmanız gereken bir alışkanlık. Çünkü arkasında yatan, mide bulandıran bir neden var. Islak saçınızın yatak başlığında oluşturduğu sıcak ve nemli ortam, akarlar için mükemmel bir üreme alanı sağlar. Tahtakuruları ve bakteriler de cabası...

Kadin 08-03-2024 10:19

Çinlilerin bu kadar çok içmesinin bir sebebi varmış! Yeni trend: Kilo vermeye çalışanların vazgeçilmezi! Saç dökülmesini durduruyor, kırışıklıkları yok ediyor

Ülkemizde siyah çay tüketimini çok yaygın olsa da tüm dünyada özellikle Çin'de tüketilen çaylar bir hayli popüler. Yeşil çayın faydaları çokça kişi tarafından bilinip sıklıkla tüketilmesine neden olsa da yeni trend yine Çin'den gelen bir lezzette; beyaz çay! Çinlilerin çok sık tükettiği beyaz çay, kilo vermek isteyenlerin adeta vazgeçilmezi haline geldi. Zayıflamaya yardımcı özelliklerinin yanı sıra saç dökülmesini engellemesi ve kırışıklıklara iyi gelmesiyle de dikkat çekiyor.

Kadin 26-02-2024 13:01

Aziz Valentine kimdir, hikâyesi nedir? Aziz Valentine nasıl öldü? 14 Şubat Sevgililer Günü ile Aziz Valentine arasındaki ilişki

Her sene 14 Şubat tarihinde kutlanan Sevgililer Günü'nün geleneği tarihte çok eskilere dayanmaktadır. Tarihi Roma döneminde Lupercalia adı verilen ve 3 gün süren bir festivale dayanan Sevgililer Günü, yabancı kaynaklarda "Aziz Valentin Günü" (Valentine's Day) olarak bilinmektedir. Peki bugüne adını veren Aziz Valentine kimdir? 14 Şubat Sevgililer Günü ile Aziz Valentine arasındaki ilişki nedir?

Kadin 12-02-2024 18:53

Evde sıkılınca başladı! Hepsini çöpten topluyor... Siparişlere yetişemiyor 'Ek gelir kazanabilirler'

Adana’da evde sıkılıp el işi kursuna giden kadın, çöplerden topladığı tahta ve şişeleri evde özel tasarım objelere dönüştürüyor. Çevresinden yoğun talep gören kadın, öncesinde malzemeleri satın aldığını ama artık sadece çöpten topladığını, kolaylıkla bulabildiğini söyledi. Kadın, ev kadınlarının el işi yaparak ek gelir kazanabileceğini vurguladı.

Kadin 08-02-2024 15:59

Gribal enfeksiyonlara karşı en doğal ilaç! Satış rekorları kırıyor

Gaziantep’te kış aylarında soğuk algınlığına ve gribal enfeksiyonlara karşı doğal ilaç olarak bilinen zahter çayına ilgi arttı. İlginin yoğun olduğu zahter çayı siyah çaya rakip oldu.

Kadin 23-12-2023 14:19

Vazgeçilmez yılbaşı geleneği! İşte tarzınızı ve feminenliğinizi öne çıkaracak kırmızı iç çamaşırları

Aşkın ve tutkunun rengi olan kırmızı, yeni yılında simgesi! Bu yıla tarzınızı ve feminenliğinizi ön plana çıkaracak kırmızı iç çamaşırlarıyla girmeye ne dersiniz? Yılbaşını kırmızı iç çamaşırlarınızla karşılamak isteyenler için birbirinden çekici iç çamaşırlarının yer aldığı listemize bakmadan geçmeyin.

Kadin 12-12-2023 16:55

Limon yağı ciltte nasıl kullanılır? Limon yağı cilt rengini açar mı?

Limon yağı taze, canlandırıcı ve enerji verici bir kokuya sahip olan doğal bir uçucu yağdır. Limonun ferahlatıcı özleri bu yağda yoğunlaşır ve yıllardır cilt bakımında kullanımıyla dikkat çeker. Hem kozmetik endüstrisinde hem de evde cilt bakımı rutinlerinde yaygın olarak tercih edilen bu mucizevi yağ, birçok ilgi çekici faydasıyla cilt sağlığını artırmak için kullanılır.

Kadin 29-10-2023 23:11

İstanbul'da 'saltanat tahtı' ele geçirildi!

Beyoğlu'nda bir eve yapılan operasyonda, Sultan Mehmed Reşat dönemine ait olduğu belirlenen 'Saltanat Tahtı' ele geçirildi.

Haber 24-10-2023 16:10

Borik asit nedir? Borik asit yüze sürülür mü?

Borik asit cilt bakımının vazgeçilmez bir bileşeni olarak önemli bir rol oynamaktadır. Yıllardır kullanılan bu doğal mineral cilt sağlığını desteklemesiyle cilt bakımındaki yerini sağlamlaştırmıştır. Borik asit anti-enflamatuar ve antiseptik özellikleri sayesinde akne ve sivilce tedavisinde etkili bir yardımcı olarak bilinir. Ayrıca, ciltteki fazla yağı dengeleyebilir ve gözenekleri temizler, böylece ciltteki yağlı parlamanın önlenmesine yardımcı olur.

Kadin 26-09-2023 16:01

Mutfağınızda bulundurmamanız gereken 5 şey! Her gün kullanıyoruz ama tehlike saçıyor

Yaşantımızın çoğunu mutfakta geçiriyoruz. Özellikle ev hanımlarının sıkça vakit geçirdiği ev alanlardan biri de hiç şüphesiz mutfak oluyor. Sağlığımızı korumak için aldığımız besinler kadar mutfakta kullanılan eşyaların içeriği de büyük önem arz ediyor. Bu 5 mutfak eşyasını evinizde kullanıyorsanız yiyeceklerinize tehlike saçıyor olabilirsiniz.

Kadin 14-07-2023 11:44

Siren Eyes'tan Clean Girl'e 2023'ün en yeni makyaj trendlerini inceliyoruz

Clean Girl'den Siren Eye'a, 2023'ün makyaj trendlerini denediniz mi? Denemediyseniz 2023 yılına damga vuran, TikTok'ta ortalığı kasıp kavuran bu makyaj trendlerini bir an önce öğrenmelisiniz. Böylece ister parlatıcılarla dudaklarınızı belirginleştirebilir ister simsiyah bir eyeliner yardımıyla buğulu bakışlar yaratabilirsiniz. Hazırsanız gelin, 2023'ün makyaj trendlerine ve dilediğiniz görünümü elde etmek için kullanabileceğiniz ürünlere beraber bakalım.

Kadin 22-06-2023 15:31

Yıpratıcı yaz aylarında yıpranmayı en aza indirgeyecek saç bakım ürünleri

Boya, fön, güneş ışınları derken saçların nemini kaybetmesi, kuru ve cansız bir yapıya bürünmesi çok normal değil mi? Saç telleri ve derinizin ihtiyaç duyduğu bakımı sağlamadığınız zaman saçlarınız sizi, birçok problemle baş başa bırakabilir. Eğer hangi bakım ürünlerinin saçlarınıza iyi geleceğini bilmiyorsanız daha güçlü ve parlak saçlara kavuşmanızı sağlayacak saç bakım ürünlerini sizler için listeledik. Mucizevi ürünleri keşfetmeye hazır mısınız?

Kadin 21-06-2023 10:49

Tuzun kullanım alanları saymakla bitmiyor! Favori temizlik malzemeniz olacak

Tuz, mutfakların vazgeçilmez demirbaşı baharatı olarak görülüyor. Yemeğin lezzetine lezzet katan tuzların fazla kullanımı sağlığı riske atsa da az kullanımının zararlı olduğu belirtiliyor. Tuzun faydaları sadece sağlıkla sınırlı kalmayarak hayatın birçok alanını kolaylaştırıyor. Tuzun farklı kullanım alanlarını öğrenenler şaşırıyor.

Kadin 18-05-2023 18:00

Bulaşık makinesine asla koymamanız gereken 6 mutfak eşyası

Bulaşık makinesi hayatımızı kolaylaştıran ev aletleri arasında yer alıyor. Hem zaman hem de su tasarrufu yapmamızı sağlayan bulaşık makinelerinin kullanımına dikkat etmek gerekiyor. Temizlik uzmanları bulaşık makinesine asla konulmaması gereken 6 mutfak eşyasını açıkladı.

Kadin 24-04-2023 10:53

Bayram temizliği cebinizi yakmasın! Her alanda kullanılan evde deterjan yapımı

Bayram temizliğinde en çok harcanan malzeme deterjan oluyor. Evin her köşesini detaylı bir şekilde temizlerken litrelerce deterjan harcanıyor. Deterjan maliyetine son vermek istiyorsanız evde yapılan ve her alanda kullanılabilen doğal deterjan tarifine göz atabilirsiniz. Bu ekonomik deterjan perdelerinizi, çamaşırlarınızı kar gibi bembeyaz yapacak.

Kadin 18-04-2023 13:23

Göremiyoruz ama her yerdeler! Evinizin böceklerle kuşatıldığını gösteren gizli işaretler

Böcekler evde hijyen eksikliğine ve çeşitli korkulara neden olabiliyor. Böcek fobisi olan birçok kişi evinde gördüğü tek bir böceğe bile tahammül edemiyor. Evdeki böceklerden kurtulmak için ilk önce nerelerde yaşadıklarını öğrenmek gerekiyor. Haşere uzmanı evimizde göremesek bile birçok böceğin yaşadığını gösteren işaretleri açıkladı.

Kadin 07-04-2023 14:29

Bebeklerde ishal en fazla kaç gün sürer, neden olur, nasıl anlaşılır? Bebeklerde ishale ve kusmaya ne iyi gelir, nasıl geçer?

İshal bebeklerde, çocuklarda ve yetişkin kişilerde görülen önemli bir sağlık problemidir. İshal ile birlikte çoğunlukla kusma durumu da yaşanır. Dışkılamanın yumuşaması ve sulu hâle gelmesi ishal olarak tanımlanır. İshal olunduğunda dışkılama sayısında da artış gözlemlenir. İshal ve kusma durumu yaşandığında doktora gidilmesi önerilir. Bebeklerin hayat kalitesini etkileyen ishal en fazla kaç gün sürer?

Kadin 24-03-2023 17:20

Rahatlığı ve şıklığıyla gönlünüzü fethedecek en iyi kadın sneaker modelleri

Ayakkabılar yalnızca kombinlerin şık birer parçası olmakla kalmaz, gün boyu yaşayacağımız konforun da bir belirleyicisi olurlar. Her gün yepyeni modellerin piyasaya sürüldüğü bu alanda spor ayakkabılar pek çok kişinin favorileri olmayı başarıyor. Buna bağlı olarak modaya uygun seçimler yaparken spor ayakkabılardan yararlanmamak mümkün değil. İşte rahatlığı ve şıklığıyla gönlünüzde taht kuracak en güzel sneaker modelleri...

Kadin 10-03-2023 12:22

Menekşe kaç günde bir sulanır, nasıl sulanır? Menekşe kaç günde yavru verir, solan menekşe nasıl canlandırılır?

Menekşegiller ailesine ait olan menekşe, sadeliğinin yanı sıra göz alıcı güzelliği ile öne çıkar. Genellikle mor rengi ile bilinse de farklı renklerde türleri de bulunur. Evde bakımı kolay olan bu bitki, saksıda yetiştirilebilir. Bu sayede evlere oldukça hoş bir görünüm kazandırabilir. Ayrıca bahçeye dikmek de mümkündür. Peki, menekşenin bakımı nasıl olmalıdır, solan menekşe nasıl canlandırılır?

Kadin 07-03-2023 17:22

Hamilelikte duygusal değişimler ne zaman başlar, neden duygusal olunur? Hamilelik depresyonu ne kadar sürer, nasıl atlatılır?

Gebelik dönemi anne adayları için oldukça hassas ve özel bir dönemdir. Bu dönem her kadının vücudunda ve hormonlarında birtakım değişimler yaşanır. Özellikle gebeliğin ilk ve son zamanlarında anne adayları biraz daha fazla kırılgan bir yapıya sahip olabilir. En küçük bir olayda dahi tepki olarak ağlayabilir veya gülebilir. Peki, hamilelikte duygusal değişimler ne zaman başlar ve hamilelik depresyonu nasıl atlatılır?

Kadin 24-02-2023 17:38

Teker teker açıkladılar! Otel çalışanlarının sizden sakladığı 10 kötü sır

Tatil denilince ilk akla rahat edilebilecek ve uygun fiyatlı olabilecek oteller geliyor. Tatilde otelde kalındığında çok daha konforlu olunabiliyor. Ancak odada bulunan birçok eşya bize hijyenik görünse bile oldukça pis olabiliyor. Otel çalışanları kimsenin itiraf etmediği 10 kötü sırrı açıkladı.

Kadin 22-02-2023 19:59

Tahta kaşığın içinden çıkanlara şok olacaksınız! Tahta kaşığı temizlemenin yolu çok basit

Yemek yapmak her ne kadar zevkli olsa da kullandığımız malzemeleri yıkamak bir o kadar can sıkıcı olabiliyor. Sık sık kullandığımız tahta kaşıkların bulaşık makinesinde yıkanmaması gerekiyor. Ancak elde yıkanan tahta kaşıkların temizliği tam anlamıyla sağlanmıyor. Tahta kaşığın içinden çıkanlar mide bulandırıyor.

Kadin 23-01-2023 15:07

Amazon üzerinden alıp gardırobunuza eklemek isteyeceğiniz şık ürün önerileri

Birbirinden şık kombinler oluşturmak için ihtiyacınız olan tek şey sadece biraz ilham. Tarzınıza yeni bir soluk getirecek kıyafet önerileriyle harikalar yaratmaya hazırsanız Amazon üzerinden alıp gardırobunuza eklemek isteyeceğiniz şık ürün önerilerini incelemelisiniz. Hazırsanız başlayalım!

Kadin 25-11-2022 17:52

Yıpranmış, yanmış saçlara ne iyi gelir? Açıcıdan ve boyadan yanan saç ne kadar zamanda düzelir?

Yıpranmış saç ve yanmış saç birbirinden farklıdır. Yıpranmış saç ve yanmış saç birbirinden farklıdır. Saçların yıpranması durumunda, yıpranmaya yol açan işleme devam edilirse saçlar yanmaya başlar. Saçların yıpranmasına neden olan faktörler, kimyasal işlemler ve çevresel faktörler olmak üzere ikiye ayrılır. Kimyasal işlemlerden bazıları boya, perma ve röfledir. Çevresel faktörler ise; güneş, deniz ve rüzgardır.

Kadin 19-10-2022 23:04