Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü ile Devlet Hastanesi çalışanları, Gaziantep’te Dr. Ersin Arslan’ın bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesine tepki gösterdi.
İl Sağlık Müdürü Ahmet Ögedey, Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Pınar Varer, hekimler ve sağlık çalışanları, Gaziantep’te görevli Dr. Ersin Arslan’ın 17 Nisan tarihinde bir hasta yakını tarafından öldürülmesini kınamak ve sağlık çalışanları üzerindeki şiddete dikkat çekmek için iş bırakma eylemi düzenledi.
Basın açıklamasını okuyan Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Pınar Varer, “Bu gün burada bir cinayeti protesto etmek için toplandık. Meslektaşımız Dr. Ersin Arslan 2 gün önce Gaziantep’te hunharca öldürüldü. Bu durum ülkemizdeki tüm sağlık çalışanlarını, özellikle doktorları derinden yaraladı. Özellikle halkımızın şunu bilmesi gereklidir ki sağlık camiasına katılan her doktor göreve önce hekimlik andını içerek başlar. Mesleğe başlayan hekimler bulundukları noktada her gün sözlü tehdit, darp olaylarını yaşamaktadır. En son yaşanılan bu vahim olaya mevcut yasa, güvenlik önlemleri ve çalışma ortamlarındaki yetersizlikler zemin hazırlamaktadır." dedi.
Tüm sağlık camiasını üzen bu durumun son bulması adına bir milad olmasını dileyen Varer, merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına ve eşine, Hakkari’de görev yapan sağlık çalışanları ve hekimler adına başsağlığı diledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz