YURTHABER

Kapat

Hastanede Yangın Tatbikatı Paniğe Sebep Oldu

Balıkesir’in Edremit ilçesinde özel bir hastanede yapılan yangın tatbikatı, hasta ve hasta yakınlarının paniğe kapılmasına...

Balıkesir’in Edremit ilçesinde özel bir hastanede yapılan yangın tatbikatı, hasta ve hasta yakınlarının paniğe kapılmasına sebep oldu.

Yangın alarmını duyan hasta yakınları panik içinde dışarı çıkarken, sağlık görevlileri de binayı tahliye etti. Yangın alarmının üzerinden 1 dakika geçtikten sonra olay yerine itfaiye ekipleri ulaştı. Çevre esnafının da korku içinde izlediği olayın tatbikat olduğunu öğrenen herkes rahat bir nefes aldı.

Edremit Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından hastane yönetimiyle ortaklaşa yapılan tatbikata Kadıköy Belediyesi itfaiye ekipleri de destek verdi. Hastanenin acil giriş kısmına itfaiye memurları tarafından duman fişeği ateşlendi ve sahte duman, duman tahliye hortumu aracılığıyla dışarı atılarak zehirlenmenin önüne geçilebileceği gösterildi. Gaz maskeli, oksijen tüplü ve yanmaz kıyafetli itfaiye erleri zamanla yarışarak temsili yangını söndürdü. Bu esnada hastane personeli de binadan kısa sürede tahliye edilip güvenli bir alana götürüldü.

Hastanedeki bir yaralı itfaiye ekipleri tarafından sedyeyle kurtarılırken, diğer bir yaralı da itfaiye erinin sırtında dışarı çıkarıldı. Binanın birinci katında mahsur kalanlara merdivenli itfaiye aracıyla müdahalede bulunuldu. Yaralı merdivenle kurtarılırken, balkonda mahsur kalan bir vatandaş için aşağı branda gerildi. İtfaiye erlerinin kurtardığı yaralılar, hazır bekletilen ambulanslara konularak yakındaki hastanelere götürüldü.

Tüm bu koşuşturmaca ve paniği korkulu gözlerle izleyen çevre sakinleri, “Önce çok korktuk, sonra tatbikat olduğunu öğrenince rahatladık. Tatbikatlar faydalı” dedi.

Edremit İtfaiye Müdürü Şaban Özbaş, “Tatbikatlarımızı rutin olarak sürdürmekteyiz. Bugün de özel hastanemizde tatbikat ve eğitim hizmeti verdik. Destek verenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat