İstanbul polisinin düzenlediği operasyonla fuhuş çetesi çökertildi. Operasyonda zorla fuhuş yaptırılan yabancı uyruklu 25 kadın ile birlikte toplam 57 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekipleri, alınan ihbarlar üzerine çalışma başlattı. Yaklaşık 5 ay süren bir takibin ardından şüphelileri tespit eden ekipler, operasyon için harekete geçti. İstanbul’da çeşitli semtlerde sabaha karşı gerçekleştirilen ve 300 polisin katıldığı operasyonda fuhşa zorlanan 25’i yabancı uyruklu kadın ile bu kişileri fuhşa zorladıkları ileri sürülen 32 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler yapılan sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.
Fuhuş çetesi elemanlarının yurt dışından iş vaadiyle getirdikleri kadınların pasaportlarına el koydukları ve zorla fuhşa zorladıkları ileri sürüldü. Ahlak ve Kumar Büro Amirliğine getirilen şüpheliler, burada ifadeleri alındı. Şebeke üyelerinin polis takibinden kurtulmak için kendi aralarında tespit ettikleri şifrelerle konuştukları belirtildi.
Şebekenin sermaye olarak kullandığı yabancı uyruklu 25 kadın, yapılan sağlık kontrollerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne gönderildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz