YURTHABER

Kapat

İzmir'deki Suç Örgütüne Yönelik Operasyon

İZMİR (A.A) - İzmir, İstanbul ve Bursa'da yürütülen suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 23

İZMİR (A.A) - İzmir, İstanbul ve Bursa'da yürütülen suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 23 kişiden 8'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 13'ü tutuklandı, 2'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İzmir, İstanbul ve Bursa'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen 23 kişiden 8'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Adliyeye sevk edilenlerin 13'ü tutuklanırken, 2'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Zanlıların ifadesi doğrultusunda, İzmir'de gözaltına alınan 4 avukat ile CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay'ın emniyetteki işlemlerinin ardından yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Daha önce gözaltındaki 30 kişiden 7'si, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmış, 23 zanlı ise dün adliyeye sevk edilmişti.

"Silahla yaralama, tehditle senet imzalatma, rüşvet vermek suretiyle bilirkişi raporu düzenleterek adli yargıyı etkileme, silahla yaraladıkları kişinin tehdit sonucu şikayetçi olmaktan vazgeçmesi, dolandırıcılık" gibi suçlara karıştığı iddia edilen zanlılar gözaltına alınmış, örgüt üyelerinin dolandırıcılık yoluyla elde ettiği öne sürülen 2 milyon liranın bulunduğu banka hesapları ve çok sayıda taşınmaza el konulmuştu.

Muhabir: Emre Umurbilir / Halil Şahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat