Akdeniz Belediyesi Çocuk ve Gençlik Sağlık Danışma Merkezi farklı konulardaki eğitim çalışmalarına devam ediyor. Türkiye Aile Planlaması Vakfı ile yapılan işbirliği çerçevesinde düzenlenecek program kapsamında ‘güvenli annelik, beslenme, iletişim ve haklar gibi konuları kapsayan eğitimler verilecek. Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Çocuk ve Gençlik Sağlık Danışma Merkezi, kenar mahallelerde yaşayan kadınlara ulaşarak çeşitli konularda eğitimler vermeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Merkez, bu kapsamda Şevketsümer Mahallesi’nde bulunan Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (Nar-Der) binasında kadın sağlığı eğitimlerine başlıyor.
Türkiye Aile Planlaması Vakfı ile yapılan işbirliği çerçevesinde düzenlenecek olan etkinlikler 13 hafta sürecek. Dr. Didem Gediz Gelegen tarafından verilecek eğitimler boyunca kadınlara, ‘güvenli annelik, temizlik, beslenme, cinsellik, üreme sağlığı, iletişim, haklar, çocuklar ve ergenler ve genel sağlığı koruyucu davranışlar’ gibi konularda eğitimler verilecek. Eğitimler sonunda katılımcılara sertifikaları da verilecek.
Merkez tarafından, 7 Şubat 2013 tarihinde verilmeye başlanan Sınav Performansı Geliştirme Eğitimi de 28 Şubat tarihine dek sürecek. Ayrıca 25 Şubat 2013 tarihinde de KAOS GL ile birlikte Akdeniz Kent Konseyi Salonu’nda saat 10:00’da, “LGBT Hakları Eğitimi” de verilecek. Bu konudaki çalışmalar hakkında bir açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Kültür Sosyal Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Makbule Kaplan, sağlığa yönelik eğitimlerin önemine işaret ederek, kadınları eğitim programlarına katılmaya davet etti. Özgür ve bilinçli bir toplumun, kadınların özgürlüğü ve bilinçlenmesinden geçtiğine dikkati çeken eden Makbule Kaplan, “Bu tür eğitimler, kadına ve aileye koruyucu sağlık davranışları kazandıracak, sağlık bilincini yükseltecek ve böylelikle kadını güçlendirecek olan eğitimlerdir. Dolayısıyla daha çok kadına ulaşmalı, eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarını hayata geçirmeliyiz. Çünkü sağlıklı bir toplumun temeli, sağlıklı bir aileden başlar.
Sağlıklı bir ailenin oluşabilmesi de ailenin; fiziksel, ruhsal, psikolojik ve sosyal hayatıyla yakından ilgilidir. Tüm bu unsurların güçlü olması demek, ailenin de güçlü olması demektir. Kadının eğitim düzeyi arttıkça, ekonomik ve sosyal yaşama katılımı, toplumda etkinliği artar. Bu nedenle kadınların ve kız çocuklarının yaşamın her alanındaki eğitimine ayrı bir önem verilmelidir. Bizler de Akdeniz Belediyesi olarak bu konularda duyarlılık yaratmak ve daha çok kadına ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz