YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kamu Görevlilerinin Serbest Bırakılması

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, PKK’nın kamu görevlilerini serbest bırakılmasıyla ilgili olarak, “Bu karşılıklı bir pazarlığın...

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, PKK’nın kamu görevlilerini serbest bırakılmasıyla ilgili olarak, “Bu karşılıklı bir pazarlığın sonucu falan değil. Ama bunu biz sürecin yürümesi açısından olumlu bir jest, olumlu bir tutum olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplandıran Atalay, PKK’nın serbest bıraktığı kamu görevlileri ile ilgili olarak, “Onlarla ilgili bizim kaygılarımız vardı. Özellikle kaymakam yardımcısı benim ilim Kırıkkale’den” dedi.

Kamu görevlilerinin sağlık durumlarıyla ilgili bir sorun olmadığını belirten Atalay, zaten bölgede doktor bulunduğunu söyledi.

Serbest bırakmanın ‘karşılıklı bir pazarlığın sonucu olmadığını’ vurgulayan Atalay, “Kesin olarak bunu ifade etmek istiyorum. Ama bunu biz sürecin yürümesi açısından olumlu bir jest, olumlu bir tutum olarak değerlendiriyoruz. O açıdan memnunuz" ifadelerini kullandı.

Kamu görevlilerinin ailelerine teslim edilişlerinin uygun şekilde yapıldığını kaydeden Atalay, “Zaten burada pek provoke edilecek fazla bir boyut da yok. Aileleri alıp gidecekler. Dolayısıyla biz olumlu karşılıyoruz” dedi.

İmalı tutanaklarının sızdırılmasıyla ilgili BDP'nin dün yaptığı açıklamayı ve konuyla ilgili tavrını da olumlu bulduğunu ifade eden Atalay, “Çünkü bu tür şeyler daha önce açıklanmıştı, güven sarsıcı şeyler. Burada açıkça, 'bunu biz yaptık, bizim adamlarımız yaptı ve onlara da gerekli müeyyide uygulandı' şeklinde açıklamalarını da olumlu buluyorum. Yani bu ikisi de sürece doğrusu olumlu katkılar verecek. Zannediyorum vatandaşlarımız için de milletimiz için de bunlar sürece desteği artıcı gelişmelerdir" diye konuştu.

Atalay, İmralı'ya gidecek üçüncü heyetle ilgili bir soru üzerine de, bu tür ayrıntıları önceden açıklamadıklarını, zamanı gelince karar verildiğini ve heyetteki isimlerin bilindiğini söyledi.

Atalay, ‘Yine aynı ekip mi gidecek?’ sorusuna ise, “O, zamanı gelince karar verilir. Tabii bu şeylerin bir dönüşü olacak. Ondan sonra onların iletilmesi söz konusu olacak. Çok gecikeceğini beklemiyoruz. Biz bugünlerde, birkaç gün içinde o dönüşlerin olacağını tahmin ediyoruz. Ondan sonra da tabii tekrar ziyaretle ilgili plan, program yapılır. Şunu bilin, her şey çok dikkatli yürütülüyor. Burada titiz bir strateji uygulanıyor. Burada şeffaflığa da biz riayet ediyoruz. Bilinmeyen bir şey yok. Her şey biliniyor. Bu şekilde yürümesi de sağlıklı. Bunu, doğrusu toplumsal güveni de artıran bir unsur olarak görüyoruz” karşılığını verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler