YURTHABER

Erzurum
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karsız Palandöken, Geçen Seneyi Mumla Arıyor

Türkiye’nin ve dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biri olan Erzurum Palandöken, bu yıl kayak sezonunu henüz...

Karsız Palandöken, Geçen Seneyi Mumla Arıyor

Türkiye’nin ve dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biri olan Erzurum Palandöken, bu yıl kayak sezonunu henüz açamadı. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı yapay karlandırma sistemleri de çalıştırılamıyor.

Karın ve soğuğun başkenti olarak ifade edilen Erzurum’da hava sıcaklığının normalin üzerinde seyretmesi halkı memnun ediyor. Ancak bu durumdan memnun olmayanlar da var. Kentin önemli ekonomik gelir kaynaklarından olan Palandöken Kayak Merkezi’nde turizmciler kar yağışını ve havaların soğumasını dört gözle bekliyor.

Türkiye'de kayak sezonunu en erken açıp en geç kapatan merkez olan Palandöken, yılda 150 günden fazla kayak yapma imkânı sunuyor. Teknik donanımla dünya ile yarışır bir konumda olan kayak merkezinde, suni karlandırma sistemleri, gece kayak imkânı sağlanabiliyor. Ancak havaların sıcak olması suni karlandırma sistemlerinin devreye sokulmasını engelliyor. Uzmanlar, yapay kar üretilebilmesi için en yüksek hava sıcaklığının sıfırın altında 2 derece olması gerektiğini belirtiyor.

Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, Palandöken'de dünyanın en uzun ve dik kayak pistlerinin bulunduğunu ifade etti. Palandöken'de toplam uzunluğu 28 kilometre olan 7 kolay, 8 orta, 2 adet profesyonel ve 4 doğal pist, slalom ve büyük slalom yarışmaları için Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından tescillenen Ejder ve Kapıkaya pistleri mevcut. Alp disiplini ve snowboard için uygun pistler sunan kayak merkezi, yamaç paraşütü, dağcılık, snowtube, paintball gibi farklı turizm çeşitleri için alternatif oluşturuyor. Pistlerde 10 telesiyej, 1 teleski, 2 baby lift, 1 gondol lift hizmet veriyor.3 bin kişilik konaklama tesisi bulunan Palandöken'deki pistlerde aynı anda 30 bin kişiye kayak yapma olanağı sunuluyor.

Palandöken, uçak seferleri ile İstanbul'a 2 buçuk, Ankara'ya ise sadece 1 buçuk saat uzaklıkta yer alıyor. Şehir merkezinden Palandöken'e 10 dakikada çıkılabiliyor. Kayak merkezinde, 5 yıldızlı 2, 4 yıldızlı 1, 3 yıldızlı 1, 2 yıldızlı 1 otel bulunuyor.
2011-2012’de kayak sezonun erken açılması hem turistin hem de turizmcinin yüzünü güldürmüştü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler