YURTHABER

Mersin
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayalıktan Düşen Rehber 5 Saatte Kurtarıldı

Tarsus ilçesinde ayağının kayalığa sıkışması sonucu düşerek yaralanan ve düştüğü yerde mahsur kalan avcı rehberi, yaklaşık 5 saat süren çalışmalar

Tarsus ilçesinde ayağının kayalığa sıkışması sonucu düşerek yaralanan ve düştüğü yerde mahsur kalan avcı rehberi, yaklaşık 5 saat süren çalışmalar sonucu kurtarıldı.

Hopur-Topaşır Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda, 2012-2013 av sezonu kapsamında avcılara eşlik eden Mustafa Önat (30), bin 800 metre rakımlı Kocaavlak mevkisinde ayağının kayaya sıkışması sonucu düşerek yaralandı.

Kafiledeki avcı grubu, durumu Tarsus Milli Parklar ve Doğa Koruma Mühendisliği yetkililerine bildirdi. Bölgeye gelen Milli Parklar ve Doğa Koruma Mühendisliği ile Tarsus Avcılar Kulübü görevlileri Önat'ın mahsur kaldığı Kocaavlak mevkisine tırmandı.

Uzun uğraşlar sonucu sonucu Önat'a ulaşan kurtarma ekipleri, ayak bileğinde kırık tespit edilen kazazedeye ilk müdahaleyi yaptı.

Daha sonra seyyar sedyeyle 1.5 kilometre taşınan Önat, burada bekleyen 112 sağlık ekiplerine teslim edildi.

Yaklaşık 5 saat süren çalışmalar sonucu mahsur kaldığı yerden kurtarılan Mustafa Önat, Pozantı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ayak bileğinde kırık tespit edilen ve buradaki ilk müdahalenin ardından Tarsus Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Önat'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı Tufan Dokucu, yaptığı açıklamada, "Dik bir yamaca tırmandık. Bir ara ciğerlerimizin bittiğini sandık. Çok zorlu bir parkurdu. İpler yardımıyla yavaş yavaş kazazedeyi 2 saatte indirmeyi başardık ve sağlık ekiplerine teslim ettik" dedi.

Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Kerem Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler