Kırıkhan Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KİSED) düzenlediği Fas gezisi meyvelerini vermeye başladı. Faslı işadamları ile yapılan iş konseyindeki görüşmeler neticesinde Ergün Pen firması bu ülkeye 400 kapı ihracatı gerçekleştirdi. İnşaat sektöründen Mehmet Kalı, 4 işadamıyla birlikte 600 dairelik projeyi görüşmek üzere tekrar Fas’a gitti. Tekstil sektöründe ise Murat Hekimoğlu ve Süleyman Kurter, Özbekistan’dan almış olduğu iplikleri Fas’a ihraç etmeye başladı.
KİSED Başkanı Orhan Ergin, bir çok ülkeye düzenledikleri iş gezileriyle işadamlarını ihracata yönlendirdiklerini söyledi. Kırıkhan ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için çalıştıklarını aktaran Ergin, “İşadamlarımız dışa açılarak, hem yeni iş sahaları tespit ediyor, hem de kültürümüzü oralara götürmüş oluyor. Bu konuda işadamlarımızın en büyük destekçisi gittiğimiz ülkelerdeki Türk okulları. Onların yönetici ve öğretmenlerine hem şahsım hem de işadamlarımız adına teşekkür ederim. Gerçekten oralarda bize tercümanlık yapıyorlar, iş bağlantılarında çok yardımcı oluyorlar. Onlarla birlikte olduğumuzda o ülkedeki bütün kapılar bize açılıyor.” dedi. Orhan Ergin, 7-12 Martta da Uganda’ya Ticaret Bakanlığı nezdinde iş gezisi düzenleyeceklerini belirtti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz