YURTHABER

İzmir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Konak Belediyesi Kültür Söyleşileri Başlattı

Konak Belediyesi'nin başlattığı 'Kültür Söyleşileri'nin ilik gerçekleştirildi. Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi’nde...

Konak Belediyesi Kültür Söyleşileri Başlattı

Konak Belediyesi'nin başlattığı 'Kültür Söyleşileri'nin ilik gerçekleştirildi. Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirilen, ‘Anadolu Çömlekçiliğinin Son Kadın Ustaları’ konulu, Kültür Söyleşileri’nin ilk konuğu Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Seramik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevim Çizer’di. Ayda bir farklı konularla, farklı konuklarla gerçekleştirilecek olan Kültür Söyleşileri Mayıs 2013 tarihine kadar sürecek.

İlk söyleşinin açılışını yapan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Anadolu’dan çok önemli bir uygarlık ışığı yansıdığını söyleyerek, “Anadolu Çömlekçiliğinin Son Kadın Ustaları ile başladığımız Kültür Söyleşileri’nin muhteşem olacağını düşünüyorum. Her ay farklı konu ve alanında uzman konukların katılacağı söyleşilerin gerçekleşmesinde çorbada tuzumuz olduysa ne mutlu bize” dedi.

Sevim Çizer, sanatçıya, kültür ve sanata değer verdiği için Başkan Tartan’a teşekkür ederek, “Tiyatrocu anne babanın çocuğu olması bu konuda Başkan Tartan’ı daha duyarlı kılıyor. Dilerim başka yerel yöneticiler de sizin kadar önem verir ve kentin her yerine kültür sanat etkinlikleri yayılır” diye konuştu.

Prof. Dr. Çizer, Dokuz Eylül Üniversitesi, Batı Anadolu Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin yürüttüğü ‘Günümüzde Yaşayan Çömlekçilik Merkezleri’ başlıklı bir araştırma projesi kapsamında, Doğu Anadolu ve İç Anadolu’yu adım adım dolaştıklarını söyledi.

Çizer, "Bazı merkezlerde üretim yaygın olarak yapılırken, çoğu merkezde ise üretim tamamen durmuş ya da son kalan birkaç usta ile sürdürüldüğünü gördük. İnsanlık tarihinin en eski sanatlarından birisi olan çömlekçilik sanatı bugün yok olma ile karşı karşıya bulunmaktadır. Çömlekçilik sanatı sadece bir uğraş olarak görülmemeli bir toplumun koruması gereken kültürel miraslarından biri olarak da değerlendirilmelidir" dedi.

Kültür Söyleşileri kapsamında, 9 Kasım’da da Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi’nde ‘Desen’ konusu üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler