YURTHABER

Konya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Konya Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürü Özgül:

 Konya Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürü Recep Özgül, toplumun güvenilir gıdaya erişimi konusunda, üzerlerine düşen görevi yerine devam edeceklerini söyledi.

Konya Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürü Recep Özgül, toplumun güvenilir gıdaya erişimi konusunda, üzerlerine düşen görevi yerine devam edeceklerini söyledi. Özgül, kurum binasında düzenlenen tanıtım ve bilgilendirme toplantısında, kurumlarının Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından yetki verilen araştırma kuruluşlarına dahil edildiğini ifade etti. Gıda güvenliği ve halk sağlığı açısından ciddi tehdit oluşturan katkı, kalıntı, bulaşan, mikroorganizmalarla ilgili analizlerin en son bilimsel, teknolojik gelişmelerle yüksek güvenilirlik düzeyinde gerçekleştirildiğini belirten Özgül, Türkiye'de kamu laboratuvarları arasında "TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikayet Yönetim Sistemi Belgesi"ni ilk kendi kurumlarının aldığını bildirdi. 2023 vizyonuna adapte olduklarını, "Marka şehir Konya'nın marka laboratuvarı olmak" istediklerini aktaran Özgül, şunları kaydetti: "Laboratuvarımızın, TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarları'nın Yeterliliği İçin Genel Şartlar Standardı'na uygunluğunu sağlamak amacıyla Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilmiştir. Şu anda 60 analizimiz akreditasyon kapsamında bulunmaktadır. Müdürlüğümüz, Konya ve bölge illerinde faaliyet gösteren sanayicilerimizin su ve atık su analizlerini yaptırabilecekleri yetkili bir laboratuvar olmaması nedeniyle firmaların sıkıntı yaşamamaları için bir çalışma başlatmış ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığından atık su konusunda yeterlilik belgesi almıştır. Halen bölgedeki atık su konusundaki yetkili tek laboratuvardır. Laboratuvarımız, diğer illerde yapılamayan bazı analizler konusunda da 81 ilimizin tümüne hizmet vermektedir. Kurumumuz, toplumun en temel hakkı olan güvenilir gıdaya erişim konusunda sorumluluğunun farkında olarak üzerine düşen görevi yerine getirmeye devam edecektir." Toplantının ardından, Özgül, basın mensuplarına mikrobiyoloji, katkı, kalıntı, mineral, mikotoksin, histoloji incelemelerinin yapıldığı laboratuvarları gezdirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler