YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Küçük Elçiler İzmir'de Buluşacak

Avrupa Birliği (AB)-Türkiye Kültürlerarası Diyalog Kültür ve Sanat & Müzeler Hibe Programı kapsamında 'Tarihin Tanıkları...

Küçük Elçiler İzmir'de Buluşacak

Avrupa Birliği (AB)-Türkiye Kültürlerarası Diyalog Kültür ve Sanat & Müzeler Hibe Programı kapsamında 'Tarihin Tanıkları Oyuncaklar' projesinin üçüncü buluşması, 21-23 Eylül tarihleri arasında, proje ortağı Polonya'dan da çocukların katılacağı festivalle zirveye ulaşacak.

AB - Türkiye Kültürlerarası Diyalog Kültür ve Sanat & Müzeler Hibe Programları kapsamında düzenlenen festivale geri sayım başladı. İzmir Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nin, ‘Tarihin Tanıkları - Oyuncaklar’ isimli projesinin proje ortağı Polonya ile gerçekleştireceği ‘Oyun ve Oyuncak Festivali’ 21-27 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Festival, iki bölümden oluşuyor.

İlk üç gün Polonya’dan gelen beş konuk çocuk ve İzmirli çocuklar kukla, origami, resim, seramik atölyelerinde eğitmenler eşliğinde çalışmalar yapacaklar, unutulmaya yüz tutmuş topaç çevirme, ip atlama, seksek, uzun bacak, çuvalla koşma, sandalye kapma gibi oyun ve eğlenecekler. Çocuklar ülkelerinin oyunlarını paylaşırken dostluklarını da ilerletmiş olacak.

Festivalin son üç gününde Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu’nda/ ‘Müzeler, Oyunlar, Oyuncaklar ve Çocuklar’ konulu akademik sempozyumlar düzenlenecek. Sempozyuma İzmir, İstanbul, Ankara ve Polonya’dan konusunda akademik kariyer yapmış Türk ve Polonyalı uzmanlar katılacak.

Polonyalı konuklar, İzmirli çocuklar ve vatandaşların katılımıyla yapılacak festivalin açılışı 21 Eylül Cuma günü saat 10:30’da İzmir Kültürpark Fuar Kaskatlı Havuz Yanı’nda gerçekleştirilecek.

Mayıs ayı sonunda iki ülke çocukları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği Türkiye Kültürlerarası Diyalog Kültür ve Sanat & Müzeler Hibe Programı ‘Tarihin Tanıkları Oyuncaklar’ projesi kapsamında Kielce Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde bir araya gelerek atölye çalışmalarının ikincisini yaptı. İlk atölye çalışması İzmir’de Mayıs ayı başında Kielce Oyun ve Oyuncak Müze Müdürü Maciej Obara, Polonyalı proje ekibi ile Konaklı öğrenciler ve Konak Belediyesi proje ekibinin katılımıyla gerçekleşti. Bir yıllık bir süreyi kapsayan projenin üçüncü ve son buluşması ise 21 Eylül Cuma günü gerçekleşecek.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ‘Tarihin Tanıkları Oyuncaklar’ projesiyle Türk çocuklarının ve Polonyalı çocukların karşılıklı olarak birbirlerinin kültürlerini tanıdıklarını belirterek, “Türkiye AB’ye Konak Belediyesi’nin hazırladığı iki AB projeleriyle girdi. Kielce ve İzmirli çocuklar kendi kültürlerini ve oyunlarını paylaşacak, eğlenecek. Uluslararası dostluk ve kardeşliğin köprüleri kültür ve sanatla kurulacak. Dünya barışına İzmir’den kültür ve sanatla ‘merhaba’ denilecek. Bütün İzmirli çocuklar festivalimize davetlidir” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler